Liniile electrice subterane

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

In etapa actuala, progresul tehnic industrial si activitatea de toate zilele a omului sunt strans legate de consum sporit de energie si in primul rand, de energie electrica.

Cresterea exponentiala a consumului de energie electrica in viitor si interconexiunea intre state va conduce la necesitatea transportarii de puteri din ce in ce mai mari de la centralele electrice la centrale de consum. Aceasta implica realizarea unor insemnate lucrari de constructii si montaj , in ritmul pe care il impune dezvoltarea neintrerupta a industrializarii tarii noastre si revolutia tehnico- stiintifica.

Tinand seama de complexitatea problemelor tehnice, tehnologice si economice, principala atentie a fost acordata instalatiilor de inalta tensiune si foarte inalta tensiune realizate in tara noastra.

Dezvoltarea din ce in ce mai mare a retelelor electrice si a statiilor de transformare pune probleme tot mai complexe privind exploatarea acestor instalatii.

Pentru dezvoltarea retelelor electrice, in ultimii ani este caracteristica cresterea ponderii liniilor in cablu, in special in zone urbane dens populate, odata cu cresterea sarcinii specifice si imposibilitatii patrunderii liniilor aeriene in zona.

In prezent, directiile de cercetare sunt indreptate spre perfectionarea proiectarii, constructiei si exploatarii cablurilor de tip clasic, cu imbunatatirea caracteristicilor acestora si spre gasirea unor solutii principal noi in realizarea liniilor in cablu de mare capacitate (cabluri cu izolatie in vid, criogene, supraconductoare etc.).

Avantajele principale ale liniilor in cablu , -siguranta in functionare, lipsa influentei factorilor atmosferici, spatiu ocupat mai redus, evitarea pericolului de atingere directa, criteriul estetic - au determinat cresterea numarului de linii in cablu si deci si a volumului de lucrari pentru executarea acestora.

Constructia retelelor in cablu s-a dezvoltat nu numai acolo unde nu este posibila folosirea liniilor electrice aeriene(mari aglomerari urbane, traversari de ape, trasee in vecinatatea aeroporturilor, zone cu atmosfera nociva in apropierea uzinelor chimice etc.),

ci si pentru transportul si distributia energiei electrice in centrale electrice, statii de transformare si intreprinderi industriale.

Dezavantajul principal al liniilor in cablu - costul mai ridicat decat al liniilor aeriene - tinde sa se micsoreze prin dezvoltarea tehnicii cablurilor si cresterea capacitatii de transport a acestora.

Pozarea cablurilor, executarea lucrarilor de inadire, precum si a capetelor terminale sunt lucrari care necesita o constiinciozitate deplina, deoarece, dupa executare, este dificila o verificare a calitatii lor si practic imposibil de descoperit defectele de montare.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Liniile electrice subterane.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9.7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
6 384 cuvinte
Nr caractere:
39 145 caractere
Marime:
449.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Electric
Tag-uri:
Liniile electrice subterane, atestat
Predat:
la liceu
Sus!