SC Fartud SRL

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Contabilitatea s-a nascut odata cu economia de subsistenta a traiului primitiv, desenele rupestre nefiind altceva decat forme incipiente ale ,,socotelilor": cate animale au fost vanate si mancate, cate piei s-au jupuit si cate haine au rezultat, etc.

Impreuna cu dezvoltarea economiei s-a perfectionat si ,,arta tinerii socotelilor", punctul de cotitura reprezentandu-l modelul matematic elaborat de Luca Paciolo di Borgia acum mai bine de 500 de ani, dupa care contabilitatea a devenit de neinlocuit, fara alternative, deopotriva o stiinta si o arta in urmarirea existentei si miscarii capitalurilor si utilitatilor, al stabilirii rezultatelor activitatii si plasarii lor, si totul de maniera ca afacerile sa beneficieze permanent de suportul banesc necesar.

Tema aleasa de mine este ,,INSTRUMENTAREA CONTABILA A OPERATIUNILOR PRIVIND IMPOZITELE, TAXELE SI CONTRIBUTIILE DATORATE DE SC FARTUD SRL" desfasuarata pe patru capitole. Capitolul I " Portofoliu SC FARTUD SRL" ilustreaza prezentarea generala a firmei FARTUD SRL, in Capitolul II ,,Instrumentarea contabila privind impozitele, taxele si contributiile" prezint aspecte contabile teoretice cu privire la impozite, taxe si contributii, in cadrul Capitolului III ,,Inregistrarea in contabilitate a principalelor operatii privind impozitele, taxele si contributiile datorate de SC FARTUD SRL" evidentiez punerea in practica a aspectelor teoretice pe baza activitatii desfasurata de firma Fartud SRL, iar in Capitolul IV "Concluzii si propuneri" prezint interpretarea proprie cu privirea la organizarea contabilitatii firmei SC FARTUD SRL.

Am ales aceasta tema deoarece doresc a scoate in evidenta importanta impozitelor, taxelor si contributiilor atat in plan economic cat si in plan social. Statul prin puterea sa centrala sau locala este chemat sa asigure colectivitatilor care-l constituie o multitudine de necesitati publice, sub forma de servicii publice (ordine publica, aparare nationala , educati , cultura, administratie si securitate sociala ) si bunuri publice (retele de transport, telecomunicatii, cercetare ) si pentru asta a fost si va fi nevoie de resurse financiare, in cadrul carora ponderea principala o constituie prelevarile fiscale.

Fiecarui moment de dezvoltare al societatii corespunde unui anumit nivel al impozitelor, nivel care se schimba pe masura acestei dezvoltari. Specific evolutiei impozitelor in perioada postbelica este tendinta cresterii lor in marime absoluta si relativa. Sporirea volumului impozitelor s-a realizat prin cresterea numarului platilor, cresterea volumului materiei impozabile, precum si prin majorarea cotelor de impunere Astfel, in tarile dezvoltate, impozitele si taxele procurp intre opt si noua zecimi din totalul resurselor financiare ale statului. In tarile in curs de dezvoltare, procurarea impozitelor si taxelor cunoaste diferente mai mari in totalul resurselor financiare, variind intre cinci si noua zecimi In perioada moderna, acestea au dobandit un rol economic, fiind folosite ca instrument de interventie al statului in viata economica, au devenit o metoda de conducere prin care se regleaza mecanismele pietei. In functie de intentia legiuitorului, impozitele se pot manifesta ca instrument de stimulare sau franare a unor activitati de crestere ori reducere a productiei sau consumului unui anumit produs. Ele servesc ca metode interventioniste cu caracter conjunctural sau structural, pentru corectarea evolutiei, pentru stabilizarea si echilibrarea cresterii economice.

CAPITOL 1: PRTOFOLIU SC FARTUD SRL

1.1 Prezentarea generala a SC FARTUD SRL

Societatea comerciala FARTUD SRL este o companie privata care a luat fiinta in 2002 la Timisoara, avand capital integral privat.Aceasta si-a dezoltat afacerea si astazi are filiale in marile orase ale tarii precum: Iasi, Constanta si Bucuresti.

Activitatea principala a companiei FARTUD S.R.L. este transportul international de marfa, in special transportul pentru industria de automotive.

Inca de la infiintare, compania FARTUD S.R.L. si-a stabilit ca o-biectiv o continua imbunatatire a serviciilor pe care le ofera clientilor sai, avand in vedere in special parametrii de operativitate, eficienta si siguranta.

Pentru a-si indeplini aceste obiective compania FARTUD S.R.L. are la dispozitie un colectiv inalt calificat si foarte bine organizat pe departamente si divizii, format din peste 150 de angajati, care sta oricand la dispozitia clientilor si a rezolvarii prompte a tuturor situatiilor care se pot ivi.

In acelasi scop al satisfacerii nevoilor clientilor sai la cel mai inalt nivel al profesionalismului, S.C. FARTUD S.R.L. dispune de un parc auto ultra modern, format in prezent din 83 de unitati exclusiv MAN, propulsate de motoare EURO 5, cu remorci si semiremorci copertate, avand o capacitate de la 500 kg la 22 de tone, incluzand mega-trailere cu inaltimea utila de 3 m, si dispozitiv hidraulic de ridicare a tavanului, parc auto aflat intr-un continuu proces de dezvoltare si evolutie

1.2Structura organizatorica

SC FARTUD SRL are 6 mari compartimente care se subordoneaza Directorului Generel ( Calitate, Financiar, Strategie, Secretariat,Juridic, Executiv ). Departamenului Executiv i se subordoneaza alte 3 departamente: Vama, Transport, Depozite, ultimele doua avand, la randul lor, in subordine departamentele Maritim, Aerian, Rutier ( Casa, Camioane ) si respectiv Antrepozit si Depozit.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2011
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 376 cuvinte
Nr caractere:
38 919 caractere
Marime:
144.56 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Data publicare:
17.07.2017
Structură de fișiere:
  • SC Fartud SRL.doc
Predat:
Colegiul Economic Virgil Madgearu din Bucuresti

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Sus!