Interviul - Instrument în Domeniul Resurselor Umane

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Maniera de evaluare si selectare a celui mai bun candidat pentru ocuparea unui post dat intr-o anumita companie presupune parcurgerea mai multor etape de analiza a postului, de evaluare a nevoii de reinoire a expectantelor, modalitatea de realizare a publicitatii in vederea recrutarii candidatilor, selectarea primara pe baza documentelor primite (C.V. scrisoare de intentie etc.), toate acestea avand la baza metode de analiza atat empirice, cat si stiintifice

a. metodele empirice - aceasta metoda nu se bazeaza pe criterii riguroase constand in mare masura pe impresia, modul de prezentare, recomandarile prezentate, aspectul fizic. Exista in acest domeniu si unele practici cu privire la selectia resurselor umane: - analiza grafologica; - frenologia (conformatia craniului ca factor important); - chirologia (stiinta studiului mainii); - astrologia si altele.

b. metodele stiintifice - aceasta metoda se bazeaza pe criterii riguroase si foloseste mijloace de factura stiintifica si anume: - indici psihometrici: teste, chestionare; probe practice privind capacitatea de a efectua lucrari sau operatii specifice unei profesii sau meserii; - verificarea referintelor; examenul medical, rezistenta la stress; - adaptabilitatea la nou; capacitatea de a-si asuma riscuri; - puterea de comunicare, adaptabilitatea la lucrul in echipa.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Interviul - Instrument in Domeniul Resurselor Umane.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
5 878 cuvinte
Nr caractere:
30 957 caractere
Marime:
41.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Tag-uri:
resursa umana, Economie
Predat:
la liceu
Sus!