Infiintarea si organizarea unei pensiuni

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Capitolul I : Argumentarea temei
Capitolul II : Date de identificarea agentilor economici
Capitolul III : Organizarea societatii si descrierea activitatii curente
Capitolul IV :Resursele umane ale societatii
Capitolul V : Mediul extern al societatii
Capitolul VI : Analiza financiar-contabila a societatii
Capitolul VII : Concluzii si oportunitati de afaceri
Capitolul VIII : Bibliografie
Capitolul IX : Anexe

Extras din atestat:

Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare din economia mondiala (industrie, agricultura, comert). Descrierile lasate de Marco Polo cu ocazia peripluilui sau asiatic - sec. al XIII lea, cele ale lui Arthur Young - sec. al VXIII lea, sau mai aproape de noi, ale lui Henri Monfreid au jalonat preocuparile viitoare privind practicarea calatoriei.

Privit ca un fenomen social - economic creator de beneficii, turismul a fost definit in variante din cele mai felurite: ,,arta de a calatori pentru propria placere", ,,activitatea din timpul liber care consta in a voiaja sau locui departe de locul de resedinta, pentru distractie, odihna, imbogatirea experientei si culturii, datorita cunoasterii unor noi aspecte umane si a unor peisaje necunoscute", sau ca ,,fenomen al timpurilor noastre, bazat pe cresterea necesitatii de refacere a sanatatii si de schimbare a mediului inconjurator, cultivare a sentimentului pentru frumusetile naturii ca rezultat al dezvoltarii comertului, industriei si al perfectionarii mijloacelor de transport".

In paralel cu cresterea traficului de calatori s-a dezvoltat si industria hoteliera, comunicatiile, transportul, activitati destinate turismului.

Romania are un potential turistic remarcabil, acesta fiind dat atat de resursele naturale - varietatea reliefului, clima, hidrografia, flora, fauna - cat si de resursele antropice - vestigii arheologice, manumente istorice si arhitectonice, muzee si case memoriale.

Pensiunea Ami ***, se afla in jud. Prahova, Cheia, Str. DN1A nr. 574statiunea Cheia se bucura de o priveliste deosebita si de un climat propice pentru tratarea diferitelor afectiuni, cum ar fi: astenia nervoasa, suprasolicitarea fizica si intelecuala, rahitism, anemii secundare etc. Statiunea, beneficiara a unei pitoresti asezari intre munti, este preferata nu numai de turistii romani dar si de turistii straini datorita posibilitatilor pe care le ofera in practicarea celor mai variate forme de turism, atat vara cat si iarna: turism balnear, turism sportiv, religios etc.M-a atras alegerea acestei teme deoarece viitoarea meserie pe care vreau sa mi-o aleg este in domeniul economic si as vrea sa cunosc cit mai bine cum si prin ce cai poate un agent economic sa fie rentabil si sa faca fata cerintelor tot mai diversificate impuse de economia de piata.

Infiintarea unor societati private, are un rol dinamic in crearea de noi locuri de munca, pentru realizarea de noi produse si servicii, ducind la scaderea ratei somajului si crearea de noi piete, ceea ce reflectt o crestere economica.

DATE DE IDENTIFICARE A AGENTULUI ECONOMIC

ACT CONSTITUTIV

al Societatii Comerciale S.C. "Confort" S.R.L

Societate cu raspundere limitata

Subsemnatul

a) (numele si prenumele) Spinu Catalin , cetatean roman, nascut la data de 14.01.1992 in (localitatea si judetul/sectorul) Brasov, domiciliat in (localitatea) Codlea, str Muntisor, sc B ,nr 6 ,bl 6,ap.19, judetul/sectorul Brasov, de sex masculin, necasatorit, posesorul buletinului/pasaportului/cartii de identitate seria BV nr.414689, eliberat de Politia Codlea, la data de 08.07.05, cod numeric personal 2910702080060

b) S.C "Confort" S.R.L cu sediul social in Romania, Cheia, DN1A inmatriculata in registrul comertului din Brasov sub nr. : J35/2382/22.08.2009 cod fiscal nr. Rl 818076 in calitate de asociat unic si fondator

am hotarat sa constitui, in conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2), din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale (modificata si republicata), o societate comerciala cu capital integral in valoare de 800. 000 ron cantravaloarea a 200.000 euro, dupa cum urmeaza: - 2 autovehicule de transport persoane in valoare de 12.000 euro/ bucata

-casa in zona Cheia in valoare de 120. 000 euro

Bibliografie:

Turism si Eficienta, Principii Generale, Nicolae Albu, Editura Lux Libris, Brasov 2001

Economia Turismului, Studii de caz, Reglementari, Nicolae Neacsu si Andreea Cernescu, Editura Uranus, Bucuresti 2002

Hristovul Padurilor De Brad - Valea Superioara a Teleajenului, Alexandru Barbu si Valeriu Neamtu, Editura Publi - Ligna, Bucuresti 1992

Hotelul, Economie si Management - Colectia Turism Editia IV, Editura ALL BE CK, Nicolae Lupu, Bucuresti 2003

www.nicoltana.ro

www.tourismguide.ro

www.muzbioph.ro

www.carta.ro/cazare-cheia/pensiunea-ami/

www.aventuraturistica.ro/destinatii/detalii/pensiune-ami/

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2011
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
63 pagini
Imagini extrase:
63 imagini
Nr cuvinte:
7 352 cuvinte
Nr caractere:
45 303 caractere
Marime:
3.27 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Data publicare:
17.07.2017
Structură de fișiere:
  • Infiintarea si organizarea unei pensiuni.doc
Predat:
Colegiul Tehnic Simion Mehedinti din Codlea
Profil:
Servicii
Profesorului:
Prof. Stancu Silvia
Te-ar putea interesa și:
Familia Popescu s-a constituit in anul 2007 intr-o asociatie familiala in baza legii 300/2004 la...
Pensiunea va fi amplasata in zona Bran. Am ales zona Bran Moeciu pentru a amplasa pensiunea...
Turistii straini si romani se orienteaza din ce in ce mai mult spre astfel de servicii. -tarife...
Omul a fost creat cu acea capacitate de a stapani universul exterior, de a-l intelege, de a-l...
1. Rezumat In acest proiect este prezentata Pensiunea Ambient din comuna Belis, judetul Cluj,...
Sus!