Accize si taxe vamale

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Cap.I. Act constitutiv al societatii comerciale1SC ''MAILAT'' S.R.L. 1
Cap.II. Taxe vamale si accize 4
Taxe vamale 4
Accize 12
Contabilitatea taxei pe valoare adaugata 17
Cap. III. Documente specifice 23
3.1. Factura fiscala 23
3.2. Chitanta 24
3.3. Ordin de plata 24
3.4. Aviz de insotire a marfii 25
Cap.IV. Monografie contabila 27

Extras din atestat:

Argument

Lucrarea de atestat are ca tema <<Accizele si taxele vamale >>. In aceasta lucrare am incercat sa cuprind toate aspectele legate de tema in patru capitole.

In primul capitol am prezentat S.C. ''MAILAT" S.R.L. , facand referire la modul de formare al societatii, la datele de identificare ale acesteia,la aporturile si beneficiile fiecaruia dintre actionari.

In al doilea capitol am incercat sa abordez cateva teme importante privind taxele vamale: introducere in problematica taxelor vamale, scutirea de la obligatia garantarii datoriei vamale, taxele vamale preferentiale si de baza si nu in ultimul rand reducerile, exceptarile, scutirile si preferintele.

Tot al doilea capitol a fost dedicat si accizelor, in care am incercat sa realizez o mica introducere in problematica accizelor si sa abordez anumite teme care mi s-au parut interesante. Temele pe care le-am prezentat in acest capitol au fost studiul legislativ al accizelor si scutirile de la plata acestora si momentul datorarii.

In al treilea capitol am ilustrat documentele specifice accizelor si taxelor vamale si anume <<Factura fiscala>>; <<Chitanta>>; <<Ordin de plata>>; si <<Aviz de insotire a marfii>>, documente necesare pentru achizitia si vanzarea pieselor si accesoriilor pentru autovehiculele de import-export.

In ultimul capitol am realizat o monografie contabila privind accizele si taxele vamale, evidentiind importanta acestora intr-o intreprindere a carui obiect de activitate il reprezinta comercializarea pieselor si accesoriilor pentru autovehiculele de import-export.

La sfarsit am prezentat bibliografia atestatului, prezentand sursele de informatii care au stat la baza acestuia.

Cap.I. Act constitutiv al societatii comerciale

SC ''MAILAT'' S.R.L.

In vederea exemplificarii inregistrarilor in contabilitate a operatiunilor privind accizele si taxele vamale, am ales ca model societatea comerciala SC "MAILAT" S.R.L., infiintata in luna ianuarie 2006.

Art.1. Identificare.

Subsemnatii:Ionescu Mihai, de cetatenie romana, nascuta la data de 23 decembrie 1975 in loc.Arad, jud.Arad, domiciliata in loc.Arad, str.Ion Barbu, nr.25, jud.Arad, identificata cu B.I. seria AR nr.452169, eliberat la 08.04.1992 de Politia Arad si Mihai Constantin, de cetatenie romana, nascut la data de 25 iunie 1973 in loc.Arad, jud.Arad, domiciliat in loc.Arad, str. Octavian Goga, nr. 10, jud.Arad, identificat cu B.I. seria AR nr.258744 eliberat la 14.08.1990 de Politia Arad, de comun acord am hotarat sa ne asociem si sa costituim o societate comerciala in conditiile ce urmeaza.

Art.2. Forma juridica si denumirea.

Societatea care s-a infiintat prin prezentul act constitutiv este organizata sub forma de societate pe actiuni cu denumirea de SC "MAILAT" S.R.L.

Art.3. Sediul social.

Sediul social al SC "MAILAT" S.R.L. este in loc.Arad, str. Mihai Eminescu, nr.25, jud.Arad, imobil inscris in C.F. nr.5412-Arad, nr.top. 1325-1326/c.

Prin hotararea adunarii generale a actionarilor, societatea va putea infiinta sedii secundare, filiale, sucursale, agentii, reprezentante sau alte unitati fara personalitate juridica, in orice localitate din tara si strainatate, in conditiile legii.

Art.4. Durata de functionare.

Societatea comerciala SC "MAILAT" S.R.L. s-a constituit pe o durata de functionare nedeterminata.

Art.5. Capitalul social.

Capitalul social al SC "MAILAT" S.R.L., subscris si varsat de actionari, este in valoare de 13.000(treisprezece mii)lei.

Capitalul social este constituit prin aportul comun si egal al actionarilor, subscris si varsat in contul societatii deschis la B.R.D.-G.S.G.-Sucursala Arad.

Bibliografie:

1. ,,Finante"- manual pentru licee tehnologice, profilul servicii, specializarile economic si administrativ, cls. a-XII-a Editura: Didactica si Pedagogica, Bucuresti Autori: Marcel Ghita si Valerica Mares

2. Teme, acte proceduale si acte normative pentru politistii de frontiera Editura: Treira, Oradea- 2004 Autori: Ovidiu Stanciu, Vasile Morar, Liviu Cora si Ionel Hotnoga

3. Revista lunara editata de ,,Tribuna economica"- septembrie 2004

4. Internet- http://referate.online.ro

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
11 286 cuvinte
Nr caractere:
65 596 caractere
Marime:
80.03 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Data publicare:
09.08.2017
Structură de fișiere:
  • Accize si taxe vamale.doc
Predat:
Colegiul Economic din Arad
Profesorului:
Vidican Monica
Te-ar putea interesa și:
roduse din import si din tara, fiind unul dintre cele mai importante impozite indirecte la...
I. Accize Accizele armonizate sunt taxe speciale de consum care se datoreaza bugetului de stat...
Impozitele reprezinta o forma de preluare a unei parti din veniturile si/sau averea persoanelor...
1) Taxele vamale - caracteristica generala. Taxele vamale, sunt impozite indirecte ce se percep...
Institutia vamala din Romania, chiar daca si-a desfasurat activitatea sub diferite forme si...
Sus!