Alegerea Metodelor de Pregătire Profesională a Angajaților

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Am ales aceasta tema deoarece consider ca resursa umana reprezinta potentialul unei intreprinderi si de aceea cred ca pregatirea, formarea si perfectionarea personalului ar trebui sa fie o politica esentiala in vederea desfasurarii unei activitati eficiente. De asemenea sunt de parere ca resursa umana constituie cheia spre succes, de aceea trebuie tratata ca atare.

Oamenii sunt resursele active ale organizatiei, deoarece potentialul, experienta si pasiunea, initiativele si dezvoltarea lor contribuie decisiv la cresterea eficientei si eficacitatii organizationale, posedand capacitatea de a amplifica considerabil efectul utilizarii celorlalte resurse.

Voi vorbi in cele ce urmeaza despre importanta majora atribuita formarii si perfectionarii angajatilor, despre rolul, importanta si complexitatea lor.

Formarea angajatilor reprezinta cea mai importanta politica a oricarei intreprinderi deoarece prin intermediul ei se realizeaza transferul cunostintelor si al experientei catre salariati, pentru a le permite sa se achite cu bine de sarcinile lor. Prin intermediul formarii profesionale se urmareste modificarea atitudinilor si abililatilor profesionale cu ajutorul studiului pentru a atinge o performanta corespunzatoare intr-o activitate sau ansamblu de activitati. Obiectivul fundamental consta in dezvoltarea abilitatilor individului si in satisfacerea necesitatilor curente si viitoare ale organizatiei

Nu doar angajatii trebuie sa dea dovada de creativitate si motivare in activitatile profesionale, chiar si managerii trebuie sa se implice direct in formarea profesionala a acestora, iar o nota de creativitate in training-urile oferite nu poate decat sa capteze atentia angajatilor, dar si motivarea lor de a pune in aplicare lucrurile invatate.

Deoarece angajatii performanti reprezinta cheia depasirii perioadelor dificile, unele companii au optat in schimbul reducerii bugetelor de training, pentru prudenta si analiza atenta a nevoilor reale de dezvoltare ale angajatilor, cu scopul cresterii performantelor. In plus de asta, companiile evalueaza acum mult mai atent decat inainte rezultatele programelor de formare, adica return of investment. Asistam deci la o schimbare a perceptiei asupra programelor de acest tip, acestea fiind corelate acum cu obtinerea de performanta, nu cu loializarea ci recompensarea angajatilor.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alegerea Metodelor de Pregatire Profesionala a Angajatilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
10 946 cuvinte
Nr caractere:
61 087 caractere
Marime:
50.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economia Intreprinderii
Tag-uri:
angajat, Economie
Predat:
la liceu
Sus!