atestat gata iuli

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT 3
CAP I . POLUAREA AERULUI 5
I.1. COMPOZITIA AERULUI 5
II.2. SURSE DE POLUARE A AERULUI 7
CAP II. EFECTELE POLUARII AERULUI 10
CAP III.MONITORIZAREA CALITATII AERULUI 16
III.1. Statiile de monitorizare 16
III.2. Purificarea Aerului 21
III.3 Procedeele chimice 22
CAP.IV . MASURI DE PROTECTIE A CALITATII AERULUI 23
3.1. Planuri si programe de protectie a calitatii aerului 23
BIBLIOGRAFIE: 26

Extras din atestat:

ARGUMENT

Protectia mediului nu este numai responsabilitatea organizatiilor ecologiste care se straduiesc sa opreasca un dezastru ecologic, ci a noastra, a fiecarui individ in parte. Avand in vedere ca atmosfera este <<scutul>> care permite existenta vietii pe Terra, ar trebui ca reducerea poluarii atmosferei sa fie un imperativ. Datorita amplificarii pe care a luat-o in ultimii ani fenomenul de poluare a atmosferei (poluare naturala, artificiala, chimica, fizica, biologica), echilibrul atmosferic a fost dereglat. Se estimeaza ca poluarea atmosferei contribuie anual la aproximativ 120.000 de decese in SUA. In fiecare an dezvoltarea industriei genereaza miliarde de tone de materiale poluante. Desi s-au lansat nenumarate campanii ecologiste, poluarea atmosferei este inca o realitate dura ale carei efecte le suportam cu totii zi de zi.

Cei care trateaza cu neseriozitate problema poluarii atmosferei si a mediului in general ar trebui sa gandeasca pe termen lung si sa faca ceva cat inca se mai poate. Trebuie sa ne gandim la dezvoltarea durabila, deci la resursele epuizabile, la apa fara de care nu exista viata, la reciclarea deseurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconventionale. Sa constientizam faptul ca o plimbare cu bicicleta este mai frumoasa si mai sanatoasa decat o plimbare cu masina. Toate pentru a le permite generatiilor care vor veni sa se bucure de ceea ce ne-am bucurat si noi: apa, aer curat, soare, locuri minunate in care sa-ti petreci vacantele.

Credeti ca merita efortul ?

In antichitate, aerul era considerat o substanta pura. Primele indicatii asupra complexitatii compozitiei aerului se gasesc in lucrarile alchimistilor chinezi. Dintre acestea Mao-Hoa (secolul VII) da chiar metode de obtinere a oxigenului (IN) si dezvolta notiunea de ardere, foarte asemanatoare in esenta cu conceptiile moderne. In Europa, primul care s-a pronuntat asupra compozitiei aerului a fost Leonardo da Vinci, la sfarsitul secolului XV; confirmarile experimentale dateaza din secolul XVIII.

Aerul pe care-l inspiram este parte din atmosfera, amestecul de gaze ce acopera globul pamantesc. Acest amestec de gaze asigura viata pe pamant si ne protejeaza de razele daunatoare ale soarelui.

Pamantul este inconjurat de un strat de gaze, numit atmosfera. Acesta este aerul pe care-l inspiram si care ne apara de efectul daunator al razelor solare.

Atmosfera este formata dintr-un amestec de circa 10 gaze diferite, in mare parte din azot (78%) si oxigen (21%). Acel 1% ramas este format din argon, dioxid de carbon, heliu si neon. Toate acestea sunt gaze neutre, adica nu intra in reactie cu alte substante. Mai exista urme de dioxid de sulf, amoniac, monoxid de carbon si ozon, precum si vapori de apa. Contine si poluanti, cum ar fi gaze nocive, fum, sare, praf si cenusa vulcanica.

Este nevoie de NOI ca oameni cu simtul responsabilitatii pentru ca tot NOUA sa ne fie bine si sa traim sanatos. Efectul de sera este unul din principalii inamici ai pamantului si a omului pe langa multi alti cum ar fi: cutremurele, inundatiile, alunecarile de teren, defrisarile etc. Daca vrem sa traim sanatos si sa fim in echilibru permanent cu natura, trebuie sa stim ca avem si drepturi dar in egala masura si obligatii pe care am inceput sa le uitam incetul cu incetul. Datorita acestui lucru apare si dezechilibrul intre OM si NATURA.

Pentru prevenirea efectului de sera si a celorlalte dezechilibre cauzate de om, este nevoie sa ne luam in serios obligatiile pe care le detinem fata de natura numai pentru simplul fapt ca ne numim oameni si profitam de ceea ce ne ofera aceasta fara sa dam nimic in schimb. Pentru combatarea dezastrului care ameninta pamantul trebuie sa tinem cont de mici solutii care ar ajuta si sa le punem in practica, cum ar fi: eficienta energetica si reducerea utilizarii combustibililor fosili (petrol si gaze).

Natura ne ofera o varietate de alternative pentru producerea energiei. Singura problema este cum sa transformam lumina solara, vantul, energia geotermala sau puterea apei in electricitate sau caldura intr-un mod ecologic si cu costuri cat mai mici, astfel reducand efectul de sera si ajutand la protejarea climei si mediului inconjurator. Alte solutii ar fi: sa evitam folosirea deodorantului de tip spray, evitand astfel inhalarea CFC-urilor, sa folosim bicicleta sau transportul in comun, sa economisim hartie pentru a salva padurea.

Bibliografie:

Anca Maria Moldoveanu Editura: Matrixrom 2008, Poluarea aerului cu particule.

Popa Roxana-Gabriela, Editura: SITECH 2008, Poluarea aerului.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Poluare

http://ro.wikipedia.org/wiki/Poluare#Poluarea_aerului

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2011
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
6 216 cuvinte
Nr caractere:
31 997 caractere
Marime:
345.01 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Ecologie
Data publicare:
07.08.2017
Structură de fișiere:
  • Protectia calitati aerului.doc
Predat:
Grupul Scolar Miron Nicolescu
Profesorului:
Ing.Dumitrescu Simona
Te-ar putea interesa și:
ARGUMENT Germania este o tara cu una dintre cele mai dezvoltate industrii turistice, axata pe...
Alimentatia reprezinta domeniul in care se fac cele mai grave erori. Omul modern se hraneste...
Timisoara (in germana Temeschwar, alternativ Temeschburg sau Temeswar, in maghiara Temesvar, in...
Alba Iulia este un oras cu o mare rezonanta istorica si acest lucru constituie in principal si...
Dupa revolutia din 1989, s-a produs o alternanta a partidelor politice la guvernare, determinand...
Sus!