Tehnician în activitați economice

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT
CAPITOLUL 1 - ROLUL ȘI IMPORTANȚA SITUAȚTIEI FINANCIARE ANUALE
1.1 Brevier juridic privind situațiile financiare anuale
1.2 Lucrări pregătitoare situației financiare
1.3 Conținutul situației financiare
CAPITOLUL 2 - STRUCTURA SITUAȚIEI FINANCIARE
2.1 Raport anual
2.2 Modele ale situației financiare anuale
2.3 Modele de bilanț
CAPITOLUL 3 - DETERMINAREA INDICATORILOR ECONOMICO-FINANCIARI LA F.E. WILDCATS.SRL
3.1 Prezentarea F.E. WILDCATS.SRL
3.2 Obiectul de activitate, acționariat și structura de conducere
3.3 Determinarea și calcularea indicatorilor economico-financiari de gestiune
REZUMAT
CONCLUZII SI PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE

Extras din atestat:

ARGUMENT

Am ales ca tema de studiu pentru lucrarea mea de atestat tema ”INDICATORI DE GESTIUNE” deoarece mie personal mi se pare o tema foarte interesanta de dezbătut, dat fiind faptul ca în ziua de azi în domeniul afacerilor, în care mi-aș dori să profesez în viitor, avem mare nevoie să știm lucruri legate de temele pe care am ales să le abordez in lucrarea mea, pentru o mai buna dezvoltare economică, atât pe plan personal, cât și pe plan național.

Ca un punct important al contabilității, am ales să fixez discuția pe tema ”INDICATORI DE GESTIUNE” deoarece pentru domeniul afacerilor este vital să știm aspectele pe care am decis sa le pun in lumină în paginile urmatoare.

Scopul principal al lucrării este de a oferi o varietate de notiuni teoretice necesare referitoare la gestionarea patrimoniului, acesta fiind un instrument principal al conducerii firmei, ajutând la adoptarea unor decizii fundamentale din punct de vedere contabil.

Datorită acestor lucruri, pot spune că am ales această temă de studiu, deoarece sunt interesată de regulile și strategiile obeservate și învățate atât în instituțiile care ne-au fost puse la dispoziție pe timpul practicii, cât și la firma de exercițiu.

CAPITOLUL 1-ROLUL ȘI IMPORTANȚA SITUAȚIEI

FINANCIARE ANUALE

1.1. Brevier juridic privind situațiile financiare anuale

Situațiile financiare anuale reprezintă sursa de informare pentru determinarea condițiilor în care o entitate își desfășoară activitatea și crește în timp. Ele reprezintă un instrument fundamental pentru adoptarea deciziile economico-financiare la nivelul conducerii entității. Situațiile financiare trebuie să prezinte informațiile într-un mod care ajută utilizatorul să evalueze lichiditatea activelor și pasivelor unei entități, într-o manieră care prezintă o imagine financiară coezivă a unei entități și care este comparabilă și consecventă de la o perioadă la alta, pentru a ajuta investitorii, creditorii și alții să înțeleagă poziția financiară a unei entități și schimbările în această poziție.

Elaborarea situațiile financiare de către entități se reglementează prin utilizarea unor principii contabile general acceptate (GAAP), prin legea contabilității și reglementări privind situațiile financiare, prin intermediul unor standarde recunoscute la nivel internațional IFRS/IAS. Importanța informației financiar - contabile contribuie la examinarea continuă a cerințelor și caracteristicilor acesteia atât la nivel național, cât și mondial. Principiile contabile general acceptate (GAAP) impun unei companii să pregătească situațiile financiare anuale conforme cu reglementările în materie

Situațiile financiare consolidate conform IAS/IFRS pot îmbunătăți imaginea entității și pot prezenta date publice ușor de înțeles. Imaginea entității furnizată prin situațiile financiare anuale este necesară cunoașterii de către managementul entității și este comunicată atât în cadrul entității cât și în relațiile externe, devenind astfel principala sursă de furnizare a informațiilor pentru statisticile naționale, precum și pentru politica economică a statului.

Principalii utilizatori ai situațiilor financiare includ investitorii, angajații, clienții, guvernul și publicul. Situațiile financiare anuale, prin structura pe care o au și prin informațiile economico-financiare pe care le conțin, reflectă comparativ cu anul precedent și după norme metodologice unitare, în mod sistematizat și sintetizat, activitatea desfășurată de fiecare agent economic la sfârșitul fiecărui an financiar.

Comunicarea financiară este un instrument extrem de important care permite entității economice să își gestioneze relațiile externe prin intermediul informațiilor financiare și contabile, reușind astfel să creeze o interconectare cu mediul extern prin furnizarea informațiilor solicitate de părțile interesate, astfel încât nu este surprinzător faptul că găsirea mijloacelor de comunicare eficientă cu părțile interesate se numără printre prioritățile guvernanței corporative și, în acord cu acestea, un rol foarte important îl joacă comunicarea cu investitorii. Comunicarea financiară are rolul de a spori notorietatea companiei și credibilitatea pentru a atrage potențialii investitori. Comunicarea financiară se bazează atât pe transparență, cât și pe credibilitate.

Bibliografie:

- CONTABILITATE DE GESTIUNE - CONSTANȚA IACOB ȘI ION IONESCU

- STATISTICĂ ȘI ANALIZĂ ECONOMICĂ - VIORICA DORIN ȘI FLORINA STAN

- CONTABILITATE DE GESTIUNE & CONTROL DE GESTIUNE - CHIRAȚA CARAIANI ȘI MMIHAELA DUMITRANA

- CONTABILITATE DE GESTIUNE ȘI EVALUARE A PERFORMANTELOR - CORINA GRIZELLA DUMITRU ȘI CORINA IONĂȘ

- CONTABILITATE DE GESTIUNE ȘI CALCULAȚIA COSTURILOR - SORINEL CĂPUȘEANU

- CONTABILITATE DE GESTIUNE - SORINEL CĂPUȘEANU

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnician in activitati economice.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
4 755 cuvinte
Nr caractere:
28 323 caractere
Marime:
180.07KB (arhivat)
Publicat de:
Andrada R.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Contabilitate
Predat:
Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” din Baia Mare
Profil:
Real
Profesorului:
Morar Gabriel Dãnu.
Nota primită:
Nota 10
Sus!