Tehnician in activitati economice

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT
CAPITOLUL 1 - ROLUL SI IMPORTANTA SITUATTIEI FINANCIARE ANUALE
1.1 Brevier juridic privind situatiile financiare anuale
1.2 Lucrari pregatitoare situatiei financiare
1.3 Continutul situatiei financiare
CAPITOLUL 2 - STRUCTURA SITUATIEI FINANCIARE
2.1 Raport anual
2.2 Modele ale situatiei financiare anuale
2.3 Modele de bilant
CAPITOLUL 3 - DETERMINAREA INDICATORILOR ECONOMICO-FINANCIARI LA F.E. WILDCATS.SRL
3.1 Prezentarea F.E. WILDCATS.SRL
3.2 Obiectul de activitate, actionariat si structura de conducere
3.3 Determinarea si calcularea indicatorilor economico-financiari de gestiune
REZUMAT
CONCLUZII SI PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE

Extras din atestat:

ARGUMENT

Am ales ca tema de studiu pentru lucrarea mea de atestat tema "INDICATORI DE GESTIUNE" deoarece mie personal mi se pare o tema foarte interesanta de dezbatut, dat fiind faptul ca in ziua de azi in domeniul afacerilor, in care mi-as dori sa profesez in viitor, avem mare nevoie sa stim lucruri legate de temele pe care am ales sa le abordez in lucrarea mea, pentru o mai buna dezvoltare economica, atat pe plan personal, cat si pe plan national.

Ca un punct important al contabilitatii, am ales sa fixez discutia pe tema "INDICATORI DE GESTIUNE" deoarece pentru domeniul afacerilor este vital sa stim aspectele pe care am decis sa le pun in lumina in paginile urmatoare.

Scopul principal al lucrarii este de a oferi o varietate de notiuni teoretice necesare referitoare la gestionarea patrimoniului, acesta fiind un instrument principal al conducerii firmei, ajutand la adoptarea unor decizii fundamentale din punct de vedere contabil.

Datorita acestor lucruri, pot spune ca am ales aceasta tema de studiu, deoarece sunt interesata de regulile si strategiile obeservate si invatate atat in institutiile care ne-au fost puse la dispozitie pe timpul practicii, cat si la firma de exercitiu.

CAPITOLUL 1-ROLUL SI IMPORTANTA SITUATIEI

FINANCIARE ANUALE

1.1. Brevier juridic privind situatiile financiare anuale

Situatiile financiare anuale reprezinta sursa de informare pentru determinarea conditiilor in care o entitate isi desfasoara activitatea si creste in timp. Ele reprezinta un instrument fundamental pentru adoptarea deciziile economico-financiare la nivelul conducerii entitatii. Situatiile financiare trebuie sa prezinte informatiile intr-un mod care ajuta utilizatorul sa evalueze lichiditatea activelor si pasivelor unei entitati, intr-o maniera care prezinta o imagine financiara coeziva a unei entitati si care este comparabila si consecventa de la o perioada la alta, pentru a ajuta investitorii, creditorii si altii sa inteleaga pozitia financiara a unei entitati si schimbarile in aceasta pozitie.

Elaborarea situatiile financiare de catre entitati se reglementeaza prin utilizarea unor principii contabile general acceptate (GAAP), prin legea contabilitatii si reglementari privind situatiile financiare, prin intermediul unor standarde recunoscute la nivel international IFRS/IAS. Importanta informatiei financiar - contabile contribuie la examinarea continua a cerintelor si caracteristicilor acesteia atat la nivel national, cat si mondial. Principiile contabile general acceptate (GAAP) impun unei companii sa pregateasca situatiile financiare anuale conforme cu reglementarile in materie

Situatiile financiare consolidate conform IAS/IFRS pot imbunatati imaginea entitatii si pot prezenta date publice usor de inteles. Imaginea entitatii furnizata prin situatiile financiare anuale este necesara cunoasterii de catre managementul entitatii si este comunicata atat in cadrul entitatii cat si in relatiile externe, devenind astfel principala sursa de furnizare a informatiilor pentru statisticile nationale, precum si pentru politica economica a statului.

Principalii utilizatori ai situatiilor financiare includ investitorii, angajatii, clientii, guvernul si publicul. Situatiile financiare anuale, prin structura pe care o au si prin informatiile economico-financiare pe care le contin, reflecta comparativ cu anul precedent si dupa norme metodologice unitare, in mod sistematizat si sintetizat, activitatea desfasurata de fiecare agent economic la sfarsitul fiecarui an financiar.

Comunicarea financiara este un instrument extrem de important care permite entitatii economice sa isi gestioneze relatiile externe prin intermediul informatiilor financiare si contabile, reusind astfel sa creeze o interconectare cu mediul extern prin furnizarea informatiilor solicitate de partile interesate, astfel incat nu este surprinzator faptul ca gasirea mijloacelor de comunicare eficienta cu partile interesate se numara printre prioritatile guvernantei corporative si, in acord cu acestea, un rol foarte important il joaca comunicarea cu investitorii. Comunicarea financiara are rolul de a spori notorietatea companiei si credibilitatea pentru a atrage potentialii investitori. Comunicarea financiara se bazeaza atat pe transparenta, cat si pe credibilitate.

Bibliografie:

- CONTABILITATE DE GESTIUNE - CONSTANTA IACOB SI ION IONESCU

- STATISTICA SI ANALIZA ECONOMICA - VIORICA DORIN SI FLORINA STAN

- CONTABILITATE DE GESTIUNE & CONTROL DE GESTIUNE - CHIRATA CARAIANI SI MMIHAELA DUMITRANA

- CONTABILITATE DE GESTIUNE SI EVALUARE A PERFORMANTELOR - CORINA GRIZELLA DUMITRU SI CORINA IONAS

- CONTABILITATE DE GESTIUNE SI CALCULATIA COSTURILOR - SORINEL CAPUSEANU

- CONTABILITATE DE GESTIUNE - SORINEL CAPUSEANU

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
4 755 cuvinte
Nr caractere:
28 323 caractere
Marime:
180.07 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Contabilitate
Data publicare:
07.11.2020
Structură de fișiere:
  • Tehnician in activitati economice.pdf
Predat:
Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” din Baia Mare
Profil:
Real
Profesorului:
Morar Gabriel Dãnu.
Nota primita:
Nota 10
Te-ar putea interesa și:
Tema proiectului meu Contabilitatea veniturilor face parte integranta din domeniul pregatirii...
-Locul 9 conform revistei FORBES 500 miliardari -Avere estimata la 400 - 420 milioane euro...
In 1895, Johann Melly a deschis propriul sau magazin specializat pe cafea, ceai, ciocolata si...
CAPITOLUL I AGRICULTURA RAMURA A PRODUCTIEI MATERIALE Agricultura reprezinta in ansamblul...
Introducere Trecerea la economia de piata presupune elaborarea unei teorii microeconomice...
Sus!