Organizarea contabilității cheltuielilor

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT 3
CAPITOLUL I 4
PREZENTAREA GENERALA A UNITATII ECONOMICE 4
1.1. Scurt istoric al firmei 4
1.2. Obietul de activitate si tipul de unitate 4
1.3. Relatiile cu tertii 5
1.4. Performantele financiare 6
1.5. Structura organizatorica a unitatii economice 6
CAPITOLUL II 8
ORGANIZAREA CONTABILITATII SINTETICE SI ANALITICE A CHELTUIELILOR 8
2.1 Clasificarea cheltuielilor 8
2.2 Organizarea contabilitatii cheltuielilor 9
CAPITOLUL III 15
ANALIZA ECONOMICA SI PRINCIPALII INDICATORI 15
ECONOMICO - FINANCIARI 15
CAPITOLUL IV 17
MONOGRAFIA CONTABILA LA 17
S.C EUROBYNPLUS S.R.L 17
CONCLUZII 20
BIBLIOGRAFIE 21
OPIS ANEXE 22

Extras din atestat:

In prezentarea contului de profit si pierdere sunt conturate doua modele de expunere a cheltuielilor si veniturilor: unul ia in considerare natura economica a acestora, celalalt pleaca de la functiile sau activitatile unei interprinderi (deci de la destinatia veniturilor si cheltuielilor).

Contul de profit si pierdere sintetizeaza fluxurile economice, respectiv veniturile si cheltuielile perioadei de gestiune.

Cheltuielile constituie ansamblul elementelor de costuri suportate de inteprindere in cursul exercitiului.

Daca bilantul contabil permite o cunoastere a pozitiei financiare a intreprinderii, contul de profit si pierdere ofera informatii asupra activitatii inteprinderii,a modului cum aceasta isi gestioneaza afacerile prin dimensiunea veniturilor, cheltuielilor si rezultatelor pe care le genereaza.

Directiva a IV a europeana privind documentele contabile de sinteza ale societatilor de capitaluri instituie scheme obligatorii pentru prezentarea contului de profit si pierdere. Totusi, datorita diferentelor de cultura si traditie contabila din tarile comunitare, obligativitatea prezentarii standadizate a contului de rezultate se manifesta prin posibilitatea de optiune intre mai multe scheme de cont de profit si pierdere. Deci, alaturi de patrimoniu considerat obiect al contabilitatii, si efectul miscarii, respectiv al transferarii lui prin operatii care genereaza fie cheltuieli, fie venituri, intra in obiectivul aceleiasi contabilitati. Inregistrarea in contabilitatea financiara a cheltuielilor se bazeaza pe considerentul ca acestea sunt active in devenire, in transformare. In consecinta ele se inregistreaza precum activele. In acelasi timp fiind vorba de un proces economic pe care il evidentiaza, conturile de cheltuieli nu prezinta sold la finele perioadelor de gestiune.

O cheltuiala este contabilizata in contul de profit si pierdere atunci cand s-a produs o diminuare a rulajelor economice viitoare, generata de o diminuare de activitatii intreprinderii si o crestere de pasiv, si atunci cand aceasta diminuare poate fi masurata in mod fiabil.

Pentru ca rezultatul contabil sa masoare corect performanta intreprinderii este necesara respectarea principiului conectarii cheltuielilor la venituri, adica din momentul contabilizarii unui venit in contul de rezultate trebuie sa se calculeze si toate cheltuielile care au contribuit la obtinerea acelui venit.

CAPITOLUL I

PREZENTAREA GENERALA A UNITATII ECONOMICE

1.1. Scurt istoric al firmei

Societatea a fost infiintata in anul 1996 si a vut un numar de 3 angajati, din anul 1997 a avut un numar de 7 angajati, in prezent avand un numar de 10 angajati. De la infiintare si pana in prezent societatea si-a pastrat obiectul de activitate principal. Denumirea societatii este ,,EUROBYNPLUS" S.R.L in orice act, scrisoare sau publicitate emanand de la societate, pe langa denumire si nr.de ordine din Registrul Comertului se vor arata sediul societatii si capitalul social, denumirea fiind precedata sau urmata de cuvintele ,,Societate cu raspundere limitata" sau initialele S.R.L. Forma juridica: Societatea este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate cu raspundere limitata. Aceasta isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane. Sediul societatii este in Romania, localitatea Sebes, str.8 Martie, nr.15, jud.Alba. Societatea v-a putea infiinta sucursale sau filiale in orice localitate din afara judetului unde isi are sediul. Durata de functionare a societatii este nelimitata, calculata de la data inmaticularii in Registrul Comertului.

1.2. Obietul de activitate si tipul de unitate

Obiectul de activitate principal il constituie producerea si comercializarea produselor de patiserie, respectiv ,,Pizza", ,,Hamburger", ,,Chisburger", ,,cartofi prajiti" etc. si comercializarea bauturilor racoritoare, cafea, tutun si bauturi alcoolice. Obietul de activitate secundar il constituie producerea, achizitionarea si comercializarea de : produse agricole,industriale, manufacturiere, alimentare si nealimentare, de cofetarie, patiserie, panificatie, morarit, carmangerie, lapte, legume, fructe, bauturi alcoolice si racoritoare, inghetata, dulciuri, cafea, tigari, cresterea, achizitionarea si sacrificarea de animale si prelucrarea, valorificarea produselor acestora, produse industriale: textile, tricotaje, art.de imbracaminte, incaltaminte, produse chimice admise de lege, materiale de constructii cosmetice, art.de uz casnic, gospodaresc, agricol, cultural sportive, marochinarie, produse petroliere, carburanti mobilier, produse electronice, electrotehnice, electrocasnice, masini agricole si orice mijloace de transportat marfa si persoane,piese auto - moto - velo, calculatoare si consumabile in domeniul biroticii, aparatura foto, ceasornicarie, jucarii, papetarie, mercerie, bijuterii, scule si unelte, aparatura de masura si control, instrumente si aparatura muzicala, hartie, carton, casete audio - video, materiale pentru instalatii apa,gaz, curent electric etc. Societatea v-a putea comercializa si alte produse indigene si din import admise de legislatia in vigoare care nu se regasesc enumerate mai sus. Comercializarea se face cu ridicata si cu amanuntul in spatii proprii, inchiriate, consignatii, ambulant in intreaga tara.

1.3. Relatiile cu tertii

Capitalul social al societatii subscris de domnul Bena Gheorghe, in calitate de asociat unic, este de 200 lei, in numerar impartit in 20 parti sociale in valoare de 10 lei fiecare. Partile sociale sunt indivizibile cu privire la societate, care nu recunoaste decat un proprietar pentru fiecare parte sociala. Cesiunea totala sau partiala a partilor sociale catre terti se hotaraste de catre asociatul unic.

Relatiile cu furnizorii, clientii si bancile:

Bibliografie:

1. Bojian, Octavian, Contabilitate generala. Bazele contabilitatii. Contabilitatea financiara a intreprinderii, Bucuresti, Editura Universitara, 2001.

2. Mates, Dorel; Peres, Ionx; Peres, Cristian, Bazele contabilitatii, Bucuresti, Editura Ivan Arasko, 2000.

3. Violeta Isai, Manual de contabilitate cls. IX, Bucuresti, Editura Oscar Print, 2006.

4. Violeta Isai, Manual de contabilitate cls. X, Bucuresti, Editura Oscar Print, 2007.

5. Violeta Isai, Manual de contabilitate cls. XI, Bucuresti, Editura Oscar Print, 2006.

6. *** Bazele contabilitatii, Iasi, Editura Sedcom Libris, 2005.

7. *** Contabilitate. Monografii contabile. Auxiliar curricular, Bucuresti, Editura Niculescu, 2003.

8. Ordinul ministrului finantelor publice nr.1752/17.11.2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.1080 bis / 30.11.2005

9. Ordinul ministrului finantelor publice nr.1850/14.12.2004 privind registrele si formularele financiar-contabile, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.23 bis / 17.01.2005

10. Standarde Internationale de Raportare Financiara (IFRSs) incluzand Standarde internationale de Contabilitate (IASS) - CECCAR, Bucuresti, 2007

11. www.ase.ro - biblioteca ASE

12. www.mfinante.ro

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea contabilitatii cheltuielilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
4 292 cuvinte
Nr caractere:
26 337 caractere
Marime:
39.80KB (arhivat)
Publicat de:
Airam A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
contabilitate, cheltuieli, gestionare
Predat:
la liceu
Clasa:
a 12-a
Profil:
Servicii
Sus!