Contabilitatea furnizorilor - Studiu de caz la SC Teramob SRL

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

CAPITOLUL I - ARGUMENT 4
CAPITOLUL II - CONTINUTUL PROIECTULUI 6
2.1 Prezentarea generala a SC "TERAMOB" SRL 6
2.1.1 Denumire, sediu 6
2.1.2 Forma juridica, capital social 6
2.1.3 Obiect de activitate 7
2.1.4 Prezentarea structurii organizatorice si de conducere 7
2.1.5 Organizarea compartimentului financiar - contabil 10 2.1.6 Dizolvarea si lichidarea societatii 11
CAPITOLUL III - FUNDAMENTAREA SUB ASPECT TEORETIC A LUCRARII 13
3.1 Prezentarea notiunilor legislative in domeniul studiat 13
3.2 Prezentarea teoretica a notiunilor 15
3.3 Prezentarea documentelor de evidenta utilizate 21
CAPITOLUL IV - CONTABILITATEA PRACTICA: MICROMONOGRAFIE CONTABILA 27
4.1 Sistemul conturilor sintetice utilizate 27
4.2 Contabilitatea generala a operatiilor privind contabilitatea datoriilor din cumparari pe baza de credit comercial si cambial la
SC "TERAMOB" SRL 31
4.3 Studiu de caz privind contabilitatea datoriilor din cumparari pe baza de credit comercial si cambial la SC "TERAMOB" SRL 37
CAPITOLUL V - CONCLUZII SI PROPUNERI PRIVIND ACTIVITATEA DESFASURATA CU PRIVIRE LA TEMA STUDIATA 42
CAPITOLUL VI - BIBLIOGRAFIE 45
ANEXE 46

Extras din atestat:

"Contabilitatea datoriilor din cumparari pe baza de credit comercial si cambial" este o tema ce prezinta interes pentru specialistii din domeniul contabil. Ea este organizata in scopul evidentierii obligatiilor (datoriilor) unei intreprinderi asupra tertilor.

Pentru a-si realiza obiectul de activitate in vederea obtinerii de profit, orice intreprindere cu activitate industriala, comerciala, de servicii sau de alta natura, efectueaza in mod curent tranzactii de cumparari si vanzari de bunuri si servicii.

Operatiile curente de cumparari si vanzari de bunuri si servicii dau continut functiei comerciale a unei firme si se efectueaza pe baza politicilor de cumparari si vanzari stabilite de managerii firmei.

In general, in cadrul activitatilor economice se realizeaza schimburi de valori, adica una din partile contractate ofera bunul sau serviciul spre vanzare, iar cealalta remite contravaloarea sa. Putem deosebi asadar, doua fluxuri de valori de sens contrar, adica fluxul de marfuri (bunuri si servicii) si contrafluxul valorilor de schimb, in general a banilor.

De cele mai multe ori, insa, nu se realizeaza in acelasi moment ambele fluxuri, adica una din partile contractate ofera bunul sau serviciul urmand ca plata sa se faca ulterior, iar in alte cazuri livrarea bunurilor si serviciilor poate sa fie precedata de acordarea unor avansuri, in general banesti. In cazul in care in cadrul relatiilor de schimb nu se produc, in acelasi moment, ambele fluxuri de valori, se nasc datorii pentru beneficiar si creante pentru furnizor sau prestator.

In contabilitatea datoriilor si creantelor se reflecta operatiile patrimoniale referitoare la livrarile reciproce de bunuri intre furnizori si clienti, a lucrarilor executate si serviciilor prestate, precum si altor operatiuni efectuate in baza contractelor incheiate cu acestia, sau ca efect al legilor.

Reflectarea datoriilor si creantelor este necesara, intrucat decontarea, respectiv achitarea datoriilor si incasarea drepturilor de creanta, se realizeaza in cea mai mare parte prin intermediul unitatilor bancare, ulterior desfasurarii operatiilor economice de aprovizionare, desfacere, repetitie etc.

Contabilitatea datoriilor si creantelor exercita o mare influenta asupra calitatii analizelor financiare, in special a celor legate de gradul de exigibilitate a pasivului extern, gradul de lichiditate a activului circulant si implicit, a gradului de solvabilitate a intreprinderii. Marimea datoriilor si creantelor din exploatare are, de asemenea, o influenta asupra necesarului de fond de rulment. Indatorirea este pentru orice intreprindere un fenomen normal si dorit in principiu, de cei ce o gestioneaza. Din derularea ciclului de exploatare, ea este chiar inevitabila.

Lucrarea este structurata pe cinci capitole de dimensiuni diferite. Primul capitol reprezinta argumentul. In al doilea capitol am prezentat activitatea S.C. "TERAMOB'' S.R.L Oradea, care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul al mobilei, al articolelor de iluminat si al altor articole de uz casnic In al treilea capitol am definit si caracterizat datoriile, am aratat care sunt principalele categorii de datorii si cum se evalueaza datoriile, am prezentat documentele contabile specifice decontarilor cu furnizorii, am aratat functia contabila a conturilor cu care se tine evidenta datoriilor.

In capitolul al patrulea am inregistrat in contabilitate principalele operatii contabile privind decontarile cu furnizorii si am realizat monografie contabila la S.C. ''TERAMOB''S.R.L. Oradea pornind de la situatia patrimoniala initiala la inceputul lunii februarie 2010 si inregistrand in contabilitate principalele operatii economico-financiare care au avut loc in cursul lunii respective. Fiecare operatie are la baza un document justificativ, completat si anexat la lucrare. Capitolul al cincilea abordeaza concluzii si propuneri privind imbunatatirea activitatii la aceasta societate comerciala. La sfarsitul lucrarii apar bibliografia si anexele.

CAPITOLUL II - CONTINUTUL PROIECTULUI

2.1 Prezentarea generala a SC "TERAMOB" SRL

2.1.1 Denumire, sediu

Denumirea societatii este: SC ,,TERAMOB" S.R.L, care se inscrie in toate actele emise de societate.

Sediul societatii este in Romania, judetul Bihor, localitatea Oradea, Bulevardul Decebal nr.52, bloc C.26, ap. 16 si este inregistrata la Registrul Comertului sub numarul: J05/1267/1996. Acest sediu poate fi schimbat in alt loc din Romania, in baza hotararii Adunarii Generale a Asociatilor potrivit legii. Societatea comerciala va putea infiinta filiale, sucursale in orice localitate de pe teritoriul Romaniei sau in alte tari cu aprobarea Adunarii Generale a Asociatilor, in conformitate cu legile romane si prevederile prezentului act constitutiv.

2.1.2 Forma juridica, capitalul social

Societatea comerciala ,,TERAMOB" - SRL este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate cu raspundere limitata, desfasurandu-si activitatea in conformitate cu legile romane si prevederile prezentului act constitutiv.

Capitalul social al societatii este fixat la suma de 1.500 RON in numerar, impartit in 30 parti sociale a cate 50 RON fiecare. Capitalul social este subscris astfel:

- Ghete Mircea - domiciliat in judetul Bihor, localitatea Oradea, Bulevardul Decebal nr.52, bloc C.26, ap. 16 cu 29 de parti sociale, in valoare de 1.450 RON, reprezentand 96,667% din capitalul social

- Ghete Mariana - domiciliata in judetul Bihor, localitatea Oradea, Bulevardul Decebal nr.52, bloc C.26, ap. 16 cu 1 parte sociala in valoare de 50 RON, reprezentand 3,333% din capitalul social.

Bibliografie:

*** Legea contabilitati 82/91.

*** Regulamentul de aplicare a legi contabilitatii

*** Contabilitate. Manual pentru clasa a XI-a Ed. All Educational, Timisoara 2001

Valer Pop Contabilitatea financiara a societatilor comerciale Ed. Convex Oradea 1996

Univ. ,,Babes Bolyai" Cluj, Fac. Stiinte Economice Bazele contabilitatii a agentilor din Romania Ed. Intel Credo, Bucuresti 1995

I. Nicoara, C. Sabau Contabilitatea societatilor comerciale. Ed. CCI Timisoara 1999

Prof. Ioan Morsan Contabilitatea generala a economiei de piata. Vol 1 si 2 Ed. EVCont Consulting SRL, Suceava 1997

Mihai Ristea Noul sistem contabil al agentilor economici din Romania. CECCAR, Bucuresti 2006

Ministerul Finantelor Sistemul contabil al agentilor economici.

Univ. ,,Babes Bolyai" Cluj, Fac. Stiinte Economice Contabilitatea financiara. Vol.1 Ed. Intel Credo, Bucuresti 1995

Univ. ,,Babes Bolyai" Cluj, Fac. Stiinte Economice Contabilitatea financiara a agentilor economici din Romania. Ed. De Vest, Timisoara

V.Daria, E. Drehuta, C-tin Gurbanescu, dr.doc. Aristita Manualul expertului contabil si contabil autorizat. Ed. Agora, Bucuresti 2004

Octavian Vonea, Razvan Vonea Contabilitatea pentru bacalaureat Ed. Didactica Militans, Oradea 2006

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2010
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
45 pagini
Imagini extrase:
45 imagini
Nr cuvinte:
9 285 cuvinte
Nr caractere:
54 040 caractere
Marime:
52.93 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Contabilitate
Data publicare:
29.07.2017
Structură de fișiere:
  • Contabilitatea furnizorilor - Studiu de caz la SC Teramob SRL.doc
Predat:
Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea
Profesorului:
Ec. Octavian Vonea
Sus!