Contabilitate analitică și sintetică a furnizorilor

Cuprins atestat:

Argument
Capitolul IPrezentarea generala a activitatii societatii
comerciale SC. Lego-Fruct S.R.L.
II.1 Obiectul activitatii intreprinderii
II.2 Scurt istoric al societatii
Capitolul II Relatiile intreprinderii cu furnizorii
III.1 Prezentarea mediului extern
III.2 Furnizorii-elementul component al mediului extern
III.3 Relatiile intreprinderii cu mediul extern
Capitolul III Receptia cantitativa si calitativa
IV.2 Etapele procesului de receptie
Capitolul IV Corespondenta cu furnizorii
V.1 Cererea de oferta
V.2 Oferta
V.3 Nota de comanda
V.4 Comanda
Capitolul V Contabilitatea analitica si sintetica a
furnizorilor
VI.1 Locul si rolul furnizorilor in activitatea societatii comerciale
VI.2 Aprovizionarea de la furnizorii externi
VI.3 Sistemul de documente folosite in organizarea
contabilitatii furnizorilor
VI.4 Inregistrarea in contabilitatea analitica si sintetica a furnizorilor
Capitolul VI ANEXE

Extras din atestat:

Mi-am ales aceasta tema pentru proiect, "CONTABILITATEA

ANALITICA SI SINTETICA A FURNIORILOR", deoarece cosider ca aceasta activitate ma defineste cel mai bine; imi place sa ma implic in activitati ce necesita multa responsabilitate. Cunoasterea furnizorilor reprezinta un prealabil studiu al situatiei pe piata externa.

Furnizorii intreprinderii reprezinta partenerii intreprinderii de la care aceasta se aprovizioneaza cu materii prime, materiale consumabile, energie electrica, termica, apa etc. Aprovizionarea tehnico-materiala prezinta o importanta deosebita pentru buna desfasurare a intregului proces de productie si influenteaza direct calitatea produselor fabricate.

Dupa ce isi constituie capitalul social ,intreprinderea isi concepe un plan de aprovizionare tehnico-operativa.

Cunoasterea pietei este indispensabila in principal pentru nevoile de fundamentare, elaborare si executare a planurilor de aprovizionare tehnico-materiala.

Contabilitatea analitica si sintetica a furnizorilor implica de asemenea realizarea unei interdependente si cu celelalte materii de specialitate: Marketing, Economia intreprinderii, Studiul calitatii marfurilor.

Ocupandu-ma cu furnizorii am realizat ca de acestia depinde desfasurarea in bune conditii a activitatii firmei S.C. Lego-Fruct S.R.L.

Consider ca realizand acest proiect am ajuns ca in final sa cunosc tot ce se poate stii despre activitatea pe care o poate desfasura un agent economic specializat in contabilitatea furnizorilor.

Acest proiect imi permite ca pe viitor sa ma pot descurca daca as ocupa un post asemanator celui ocupat in firma de exercitiu.

CAPITOLUL I

Prezentarea generala a firmei

1.1.SCURT ISTORIC AL AGENTULUI ECONOMIC

Societatea S.C. LEGO-FRUCT S.R.L. a fost infiintata in 2004 , la initiativa doamnei profesor Ghibirdic Elena si inregistrata la Registrul Comertului avand un capital integral privat de 10.750.000.000 lei , divizat in 86.000 parti sociale, subscrise si integral varsate de toti asociatii la data constituirii societatii. Partile sociale nu sunt negociabile, fiind indivizibile fata de societate.

Cu o experienta de 2 ani in producerea si comercializarea conservelor din legume si fructe, S.C. Lego Fruct S.R.L. este in prezent o societate dinamica cu capital privat 100% romanesc, capabila sa faca fata concurentei pe o piata mereu in crestere.In achizitionarea fructelor si legumelor pentru conserve se urmareste procurarea lor din zone din tara pe cat posibil nepoluate. Punctul forte al conservelor de legume si fructe produse de firma noastra il reprezinta conservarea lor prin tratament termic, fara conservanti, coloranti sau aditivi alimentari.

1.2. DENUMIREA , FORMA JURIDICA , SEDIUL SI DURATA SOCIETATII COMERCIALE

Denumirea societatii

Denumirea societatii este ,,Lego Fruct" SRL, in conformitate cu dovada privind Nr. de ord. Reg. com./an : J 38/02/03.06.2005, cat si a Codului fiscal : R 1201314.

in toate actele, publicatiile, facturile si orice alte documente emise de societate, denumirea societatii va fi urmata de initialele S.R.L., sediul, numarul de inmatriculare in Registrul Comertului si codul fiscal.

Forma juridica a societatii

Societatea este o persoana juridica romana constituita in forma societatii cu raspundere limitata (SRL), ce imbina trasaturile societatilor de persoane cu ale societatilor de capital. Capitalul acestei societati este format din parti sociale netransmisibile altor persoane, iar raspunderea asociatilor este limitata in functie de partile sociale pe care le detin. Partile sociale nu se negociaza la bursa de valori, obligatiile societatii fiind garantate cu patrimoniul social.

In cazul in care Adunarea Generala va hotari transformarea formei juridice a societatii, aceasta transformare va determina in mod obligatoriu modificarea paragrafului de mai sus, precum si indeplinirea formalitatilor de autorizare, publicitate, inmaticulare si inregistrare impuse de lege pentru infiintarea societatii.

Sediul societatii

Sediul societatii este in Ramnicu Valcea, strada Calea lui Traian, numarul 9, judet Valcea.

Societatea isi va putea schimba sediul si va putea infiinta sucursale, filiale de lucru, birouri, reprezentante, agentii oriunde in Romania sau in strainatate numai in urma hotararii Adunarii Generale a Actionarilor, cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare.

Detinerea spatiilor necesare desfasurarii activitatii societatii se va face in oricare dintre formele ingaduite de lege: contract de inchiriere, contract de asociere, act de vanzare-cumparare, donatie si altele.

Durata societatii

Durata de functionare a societatii este nelimitata, cu incepere de la data inmatricularii in Registrul Comertului sau, respectiv de 15 ani cu incepere de la data inmatricularii.

Durata de functionare a societatii poate fi prelungita in conditiile legii, pe baza hotararii Adunarii Generale a Actionarilor.

1.3. OBIECTUL PRINCIPAL DE ACTIVITATE

Conform nomenclatorului privind clasificarea activititilor din economia nationala-2840 CAEN, obiectul de activitate al societatii este:

Domeniul principal de activitate: productie si comert.

Activitatea principala: productia si comertul conservelor din legume si fructe.

Aceste activitati se vor realiza impreuna sau separate, in oricare dintre domeniile aratate, societatea urmand a desfasura toate acele activitati conexe necesare realizarii obiectului de activitate propus in conformitate cu reglementarile legale existente.

Actionarii se obliga sa obtina avizele si autorizatiile necesare desfasurarii obiectului de activitate.

Societate isi va putea realiza obiectul de activitate atat in Romania, cat si in strainatate, precum si in zone libere, in lei sau valuta, in orice conditii, cu respectarea dispozitiilor legislatiei in vigoare.

Societatea va putea participa, in calitate de actionar, la alte societati comerciale, in conditiile legislatiei in vigoare.

Societatea va putea desfasura orice alta activitate legata direct sau indirect de obiectul sau sau isi va putea largi, modifica si adapta obiectul de activitate, in conditiile prevazute de prezentul act constitutiv si cu respectarea legislatiei in vigoare.

1.4. CAPITALUL SOCIAL

Capitalul social este cel fixat pe baza pe baza bilantului prin preluarea activului si pasivului ca parte de administrare la infintare astfel, actionarii au hotarat ca societatea sa aiba un capital social in valoare de 10.750.000.000 lei (adica zece miliarde sapte sute cincizeci de mii lei).

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contabilitate analitica si sintetica a furnizorilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2005
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
56 pagini
Nr cuvinte:
11 105 cuvinte
Nr caractere:
68 436 caractere
Marime:
89.01KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
furnizori, produse, marketing, Economie
Predat:
Colegiul Economic Administrativ Si De Servicii din Ramnicu Valcea
Clasa:
a 12-a
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Prof. Elena Ghibirdic
Sus!