Cercetarea de Marketing

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

CUPRINS 1
ARGUMENT 2
CAPITOLUL I.Prezentarea unitatii Pensiunea ,,Chrisland", Baile 1 Mai 3
ANALIZA SWOT 5
Mediul concurential al firmei 7
Concurenta firmei 8
Resursele firmei 9
CAPITOLUL II Cercetarea de maketing 10
CAPITOLUL III 18
CHESTIONAR ADRESAT TURISTILOR 21
BIBLIOGRAFIE: 27
ANEXE: 28

Extras din atestat:

ARGUMENT

Mi-am ales tema "Cercetarea de marketing" deoarece consider ca reprezinta una din cele mai importante lucrari.

In primul capitolul este prentata pe scurt unitatea de cazare. Facilitatile si dotarile pe care pensiunea le pune la dispozitia clientilor reprezinta un factor important pentru satisfacerea nevoilor clientilor.

Personalul trebuie bine instruit cu privire la toate aceste masuri pentru a putea asigura buna functionare atat a pensiunii, a vietii lor si a clientilor. O buna instruire a acestora dar si aplicarea corecta a masurilor duc la prevenirea pagubelor si totodata a functionarii pensiunii la standarde ridicate.

In al doilea capitol sunt prezentate "Obiectivele cercetarii de marketing", cunoasterea mediului in care functioneaza intreprinderea, identificarea oportunitatilor intreprinderii pe piata respectiva; determinarea alternativelor de actiune pentru intreprinderea respectiva; alegerea unei variante optime din acele alternative.

Domeniul principal de investigatie al cercetarii de marketing il constituie firma analizata in cadrul careia se investigheaza: resursele materiale, financiare, umane disponibile (volum, structura, calitate); capacitatea de sincronizare a activitatii compartimentelor functionale pentru obtinerea unei eficiente maxime; calitatea actului managerial/de conducere

In al treilea capitol este prezentat studiul de caz al pensiunii Chirsland care prezinta studierea opiniei turistilori cu privire la imaginea pensiunii Chirsland

Cheia succesului pensiunii din punct de vedere al structurii organizatorice rezista, in primul rand datorita bunei colaborari intre personal si clienti, a ambiantei armonioase prezenta in pensiune si nu in ultimul rand facad fata oricarei situatii.

Respecta si aplica legislatia profesionala, nationala si regulamentul intern de functionare, pe care le face cunoscute personalului din subordine, urmarind in permanenta felul in care sunt aplicate. Instruieste personalul din subordine asupra normelor tehnologice si comportamentale specifice activitatii personalului si ghidul practic de conduita profesionala.

In realizarea acestui atestat despre "Cercetarea de marketing " m-au ajutat foarte mult materiile, modulele, de specialitate studiate in acesti 4 ani de studii, la acest profil. In primul rand marketingul este materia de baza, cu ajutorul careia am decis sa prezint aceasta tema. Dar si celalte materii de specialitate cum ar fi: contabilitate, studiul calitati si al produselor, ETG, economia intreprinderi, educatie antreprenoriala,, finantarea afaceri, negocierea afacerii, managementul calitati, asigurari, planificare operationala, organizarea resurselor umane, contracte,mediul concurential, finante si fiscalitate, m-au ajutat in realizarea acestui atestat, deoarece in acesti ani, am invatat multe despre servicile si securitatea oferita de o societate comerciala.

Capitolul I Prezentarea unitatii Pensiunea ,,Chrisland", Baile 1 Mai

Pensiunea Chrisland este situata la doar 4 km de municipiul Oradea, chiar in inima statiunii Baile 1 Mai. Aici, sta mereu la dispozitie, oferind clipe unice de relaxare, in orice perioada a anului.

Pensiunea Chrisland va ofera servicii de cazare in interes de bussines sau pentru a va petrece vacanta fiind deschisa tot timpul anului si este clasificata la 3 margarete.

Stim cat de important este pentru fiecare ca vacantele sa fie o oaza de liniste, distractie si relaxare; o iesire in viata cotidiana. Din acest motiv, pe langa calitatea serviciilor, personalul pesiuni sunt mereu atenti la Intimitate, Discretie, Confort. Toate acestea sunt o garantie a reusitei vacantei dumneavoastra.

Pensiunea Chrisland este situata in centrul statiunii Baile 1 Mai, la 200 m de strandul Venus si strandul cu Valuri si la 2 km de statiunea Baile Felix

Dotari si facilitati:

Pensiune Chrisland are 10 camere cu doua paturi din care trei au pat matrimonial, fiind clasificata cu 3 margarete.

Fiecare camera are urmatoarele dotari:

-baie proprie

-televizor color

Bibliografie:

1.Ungaria( editura stiintifica) Erdeli G. , Istrate I., Editura Universitatii, Bucuresti, 1996

2." Geografia Turismului " ALEXANDRU D.,NEGUT S.,ISTRATE I. , Editura Academiei, Bucuresti , 1997

,,Baile Felix-Baile 1 mai", Laviniu Munteanu, Editura Sport Turism, Oradea, 1979

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercetarea de Marketing.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
6 179 cuvinte
Nr caractere:
35 895 caractere
Marime:
992.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
marketing, cercetare
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!