Baze de Tratament din Complexele Balneare ale S.C. Valdor S.R.L

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Romania este o tara inzestrata cu un potential de exceptie in care sunt incadrate diverse si spectaculoase forme de relief, imbinate armonios, bucurandu-se de o clima favorabila practicarii turismului, cu o flora si o fauna bogata, cu varietatea si bogatia resurselor turistice naturale si antropice.

Turismul are o importanta majora deoarece rolul acestuia este evidentiat si caracterizat de urmatoarele elemente:

- elemental dinamizator al sistemului economic global datorita cererii turistice, turismul antreneaza acele ramuri ale economiei nationale ce contribuie la satisfacerea nevoilor umane.

- mijloc de diversificare a structurilor economice- diversificarea se relizeza prin doua modalitati:

- 1) prin aparitia de noi ramuri in domeniul turismului (telecomunicatiile)

- 2) prin dezvoltarea celor existente, turismul ca factor de industrie si educatie.

Importanta turismului trebuie privita si sub aspect social deoarece acesta reprezinta factor de crestere a culturii si a civilizatiei oamenilor ce contribuie la cresterea nivelului de instruire si mijlocul activitatii de conducere.

Principalele componente, care actioneaza pe piata turistica, sunt reprezentate

de purtatorii cererii si ai ofertei turistice, respectiv, de prestatorii directi de servicii turistice si de turisti, care sunt intermediati de catre agentiile de turism, ca un garant al sigurantei prestarii serviciilor turistice si al calitatii acestora.

Lucrarea de fata prezinta unul din cei mai importanti prestatori de servicii turistice- S.C. Valdor S.R.L.- din zona Slanic-Valenii de Munte-Ploiesti, care asigura satisfacerea nevoilor turistice prin intermediul structurilor de primire cu functiuni de cazare si de alimentatie situate in zonele respective, zone cu un bogat patrimoniu turistic natural si antropic.

Proiectul este structurat in cinci capitole, in care sunt prezentate informatiile generale ale S.C. Valdor S.R.L., notiuni turistice despre statiunea Slanic-sediul S.C. Valdor S.R.L., un studiu de caz referitor la Hotelul Capitol-ca unitate componenta a S.C. Valdor S.R.L., un program turistic de doua zile oferit potentialilor turisti de catre S.C. Valdor S.R.L., iar in final sunt prezentate mijloacele de diversificare a serviciilor turistice in cadrul S.C. Valdor S.R.L.

Realizarea acestei lucrari va destainui unele mistere ale acestor locuri, prin intermediul informatiilor oferite, precum si o gama larga de posibilitati de petrecere a timpului liber in cadrul unitatilor de cazare si alimentatie aflate in patrimoniul S.C.Valdor S.R.L.

CAPITOLUL I

S.C. VALDOR S.R.L

PREZENTARE GENERALA

1.1. INFIINTAREA S.C. VALDOR S.R.L.

Infiintata in anul 1992, S.C. Valdor S.R.L. este o societate comerciala cu capital integral romanesc, cu sediul in orasul Slanic, strada 23 August, numarul 28, judetul Prahova, avand o activitate axata in principal pe prestari de servicii in domeniul hotelier.

Situata intr-o zona cu puternic potential turistic, S.C. Valdor S.R.L. se identifica cu statiunea balneo-climaterica Slanic-Prahova.

S.C. Valdor S.R.L. a preluat in anul 1992 intreaga activitate a statiunii balneo-climaterice Slanic S.A., inclusiv exploatarea turistica a Minei Unirea, singura salina de adancime din tara si a doua din Europa, oferind cele mai bune conditii pentru tratamentul afectiunilor aparatului respirator (astm, BPOC-bronhopneumonie cronica obstructive, boli profesionale) si din sfera O.R.L.

Printr-un management de calitate, axat pe o politica "agresiva'' de expansiune, compania a reusit sa se extinda intr-o perioada relative scurta de timp, in trei localitati din judetul Prahova: Slanic Prahova, Ploiesti si Valenii de Munte.

Sediul administrativ al S.C.Valdor S.R.L. este in orasul Ploiesti, judetul Prahova.

1.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE AL S.C. VALDOR S.R.L.

Axata in principal pe prestari de servicii turistice, S.C. Valdor S.R.L. ofera, in raza judetului Prahova, pe langa unitatile de cazare si complexe de agrement, restaurante moderne, complexe comerciale si servicii de catering.

Serviciile de cazare sunt oferite de S.C. Valdor S.R.L. in hoteluri de 2-4 stele, in localitatile Ploiesti, Slanic Prahova si Valenii de Munte, astfel :

1. Hotel Prahova Plazza - situat in Ploiesti, hotelul are camere de 2 si 4 stele, cu o capacitate de 250 de locuri, distribuite pe 10 etaje. Toate spatiile de cazare dispun de grup sanitar si TV, cablu. La etajele 5 si 6 camerele sunt complet renovate la standarde de 4 stele, dispun de sistem Vincard, mobilire nou, TV, cablu, aer conditionat, telefon cu linie directa si internationala, minibar, grup sanitar modern (vezi anexa nr. 1).

Hotelul dispune de trei saloane-restaurant :

- Restaurant National (capacitate 50-70 locuri) unde se serveste mic dejun buffet suedez ;

Bibliografie:

1. Lupu. N. -Hotelul-Economie si management, Editura All Back, Bucuresti, 1999.

2. Minciu R. -Economia Turismului, Editura Uranus,

Bucuresti, 2004.

3. Stanciulescu G. -Tehnica operatiunilor de turism, Editura All Back, Bucuresti, 2003.

4. Ghidul Turistic al Romaniei, Editura Publirom, Bucuresti, 2005.

5. Internet: - www.slanic.ro;

- www.valdor.ro.

6. Material publicitar - S.C.Valdor S.R.L.

- pliante: Slanic Prahova

Valdor- Slanic Prahova

Valdor SPA-Slanic Prahova, Foton

Production

- brosura: Valdor-Turism si servicii Prahova Romania, Editura Foton.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Baze de Tratament din Complexele Balneare ale S.C. Valdor S.R.L.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
56 pagini
Imagini extrase:
56 imagini
Nr cuvinte:
11 728 cuvinte
Nr caractere:
67 920 caractere
Marime:
480.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
firma, resurse, capital, servicii, calitate
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Moraru Cristina
Sus!