Atestat Contabilitate

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument: 2
CAPITOLUL 1:S.F.A. STRUCTURA, CARACTERISTICI; 3
1.1.STRUCTURA BILANTULUI CONTABIL; 3
1.2.CARACTERISTICILE BILANTULUI CONTABIL; 4
CAPITOLUL 2: BILANTUL CONTABIL DOCUMENT DE SINTEZA SI RAPORTARE CONTABILA; 6
2.1.MODIFICAREA SAU VARIATIA POSTURILOR BILANTIERE; 6
2.2. TIPURILE SI FUNCTIILE BILANTULUI CONTABIL; 6
2.3.CERTIFICAREA BILNTULUI CONTABIL; 7
2.4.INTOCMIREA BILANTULUI CONTABIL; 8
2.5. ANALIZA ACTIVITATII ECONOMICO-FINANCIARE PE BAZA BILANTULUI CONTABIL; 9
2.6. Analiza indicatorilor de performanta. 10
2.7. Analiza indicatorilor de performanta. 11
CAP. 3 STUDIU DE CAZ PE EXEMPLUL S.C PORTOS S.R.L 12
3.1 Prezentarea societatii comerciale; 12
3.2 Situatiile financiare anuale, incheiate la data de 31.12.2020 12
3.3.CONCLUZII 20
Bibliografie: 21

Extras din atestat:

Argument:

O analiza amanuntita a situatiilor financiare ne arata pozitia in care se afla o firma pe piata, si in cazul firmelor cotate la bursa analiza este foarte importanta pentru potentialii investitori.

In elaborarea acestui proiect am incercat sa folosesc cat mai multe din cunostintele si notiunile asimilate in cei 4 ani de studii, dar si cunostintele dobandite suplimentar prin munca individuala.

Lucrarea de fata ma ajuta in acelasi timp sa pun in valoare si abilitatile dobandite in orele de laborator si instruire practica, unde am rezolvat probleme cu caracter aplicativ si studiu de caz.

Lucrarea ,,Bilantul contabil document de sinteza si raportare contabila pe exemplul Societatii Comerciale Portos S.R.L. (societate cu raspundere limitata), este structurata pe trei capitole incheiate de un studiu de caz la care se adauga, bibliografia si anexele.

In primul capitol sunt prezentate notiunile si functiile bilantului contabil, reglementari contabile referitoare la importanta bilantului contabil, structura bilantului.

Al doilea capitol are in vedere urmatoarele aspecte: intocmirea bilantului contabil.

Bilantul ofera informatii despre pozitia financiara a societatii, marimea activelor, datoriilor si capitalurilor proprii. Situatia fluxurilor de trezorerie indica nivelul lichiditatilor de care dispune o societate, iar situatia modificarilor capitalului propriu ne arata ce modificari au suferit fiecare din elementele capitalurilor proprii. Situatiile financiare se intocmesc pe baza datelor colectate si inregistrate de-a lungul unui exercitiu financiar, reprezentand lucrarea finala pe care trebuie sa o intocmeasca o societate.

Lucrarea se incheie cu un studiu de caz la Societatea Comerciala Portos S.R.L. (societate cu raspundere limitata), privind bilantul contabil la Societatea Comerciala Portos S.R.L. (societate cu raspundere limitata), este o firma renumita pe piata medicamentelor .

Datorita activitatii pe care o desfasoara, Societatea Comerciala Portos S.R.L. (societate cu raspundere limitata), este supusa unor riscuri variate si anume risc valutar, risc de dobanda, risc de creditate, risc de pret si risc de lichiditate.

Riscul valutar este destul de crescut deoarece aproximativ 94% din activitatea societatii o reprezinta exportul, unde decontarea se face in valuta, iar fluctuatiile cursului de schimb sunt greu de anticipat.

Riscul de dobanda este scazut deoarece rata dobanzii aferenta creditelor contractate nu a avut fluctuatii si nu a afectat activitatea financiara. Riscul de pret este destul de scazut deoarece pretul de vanzare catre clienti se stabileste avand in vedere pretul materiei. Creantele din activitatea de baza expun in principal societatea la riscul de creditare, acesta fiind limitat datorita numarului mare de clienti. Riscul de lichiditate este in prezent scazut, din analiza indicatorilor am observat ca societatea dispune de suficiente lichiditati pentru a-si onora datoriile.

In cadrul companiilor cotate este esential ca normele pe care le aplica in intocmirea situatiilor financiare sa fie recunoscute la nivel international, pentru a accede pe piata externa de capital.

Adoptarea unui sistem de raportare financiara recunoscut international (IFRS) este foarte importanta deoarece informatiile prezentate in situatiile financiare trebuie sa fie comparabile.

CAPITOLUL 1:S.F.A. STRUCTURA, CARACTERISTICI;

1.1.STRUCTURA BILANTULUI CONTABIL;

Bilantul este documentul contabil de sinteza prin care se prezinta elementele de activ, datorii si capital propriu ale entitatii la sfarsitul exercitiului financiar, precum si in celelalte situatii prevazute de lege.

Gruparea elementelor de activ si datorii se face dupa natura si lichiditate, respectiv natura si exigibilitate.

Un activ reprezinta o resursa controlata de catre entitate ca rezultat al unor evenimente trecute, de la care se asteapta sa genereze beneficii economice viitoare pentru entitate si al carui cost poate fi evaluat in mod credibil;

Datoria reprezinta o obligatie actuala ce decurge din evenimente trecute si prin decontarea careia se asteapta sa rezulte o iesire de resurse care incorporeaza beneficii economice;

Capitalurile proprii reprezinta interesul rezidual al actionarilor in activele unei entitati dupa deducerea tuturor datoriilor sale.

Formatul bilantului este urmatorul:

A. Active imobilizate

I. Imobilizari necorporale

1. Cheltuieli de constituire

2. Cheltuieli de dezvoltare

3. Concesiuni, brevete, licente, marci comerciale, drepturi si active similare, daca acestea au fost achizitionate cu titlu oneros

4. Fondul comercial, in masura in care acesta a fost achizitionat cu titlu oneros

5. Avansuri si imobilizari necorporale in curs de executie

Bibliografie:

1. Liliana Feleaga, Niculae Feleaga - Contabilitate financiara. O abordare europeana si internationala, editia a-II-a, vol. I si II, Editura Economica, Bucuresti, 2007.

2. Maria Garbina, Stefan Bunea - Ghid de intelegere: Sinteze, studii de caz si teste grila privind aplicarea IASIFRS, Editura CECCAR 2005.

3. Georgescu Nicolae - Analiza bilantului contabil, Editura Economica, Bucuresti, 1999.4. Petru lacob Pentea, Deaconu Adela - Ghid pentru intelegerea si aplicarea IAS 7 " Situatiile fluxurilor de numerar", Editura CECCAR, 2004.

5. Mihai Ristea, Dumitru Corina Graziella - Contabilitate aprofundata, Editura Universitara, Bucuresti, 2005 .

6. Mihai Ristea, Lungu Camelia luliana - Ghid pentru intelegerea si aplicarea IAS 1 Prezentarea situatiilor financiare", Editura CECCAR, 2004.

7. Gheorghe Valceanu, Vasile Robu, Nicolae Georgescu - Analiza economico-financiara, Editura Economica, Bucuresti, 2005.

8. Legea Contabilitatii nr.82/1991.

9. Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale.

10. Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1752/17.11.2005 11. Reglementari contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatii Economice Europene.

11. ORDIN Nr. 1802 din 29 decembrie 2014 - Partea I pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate.

12. Planul de conturi valabil 2021,versiune actualizata.

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2022
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
4 080 cuvinte
Nr caractere:
23 642 caractere
Marime:
1.89 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Contabilitate
Data publicare:
13.12.2022
Structură de fișiere:
  • Atestat Contabilitate.docx
Predat:
la liceu
Profesorului:
ion magdi
Nota primita:
Nota 10
Te-ar putea interesa și:
Plecand de la premiza, clientii nostri , stapanii nostri m-am gandit sa fac o lucrare in care sa...
BIBLIOGRAFIE: 1. Contabilitatea financiara (vol I), Editura De Vest, Timisoara, 1994, EPURAN,...
Conceptul de capital trebuie utilizat de catre societati comerciale, avand la baza necesitatile...
Pentru buna desfasurare a unei activitati economice este primordial in a tine cont si de resursa...
INTRODUCERE IN LUMEA CONTABILITATII In antichitate s-a folosit contabilitatea pentru a tine...
Sus!