Planul de afaceri studiu de caz la OMV Petrom SA

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT.. ... . 3
CAPITOLUL I. DESCRIEREA COMPANIEI ...6
1.1 Informati generale ... .6
CAPITOLUL II. STRATEGII DE VIITOR SI DESCRIEREA INVESTITIEI ALESE 9
2.1 Strategia Petrom incepand cu 2015 .9
2.2 Analiza SWOT ...11
CAPITOLUL III. SCHEMA ORGANIZATORICA SI POLITICA DE RESURSE UMANE .12
3.1 Raportul structurilor de conducere .13
CAPITOLUL IV. PRODUSE SI SEVICII 15
CAPITOLUL V. STRATEGII DE MARKETING ...18
CAPITOLUL VI. PREVIZIUNI FINANCIARE ...21
ANEXE ...23
CUPRINS ...24
BIBLIOGRAFIE ..25

Extras din atestat:

ARGUMENT

Sunt elevul Sirbu Georgian - Madalin si am pregatit lucrarea de atestat ,,Planul de afaceri al OMV PETROM SA", sub directa indrumare a doamnei profesoare Lazar Corina.

Lucrarea trateaza necesitatea existentei unui plan de afaceri bineconturat, cu valori si informatii reale astfel incat firma sa aiba succes pe piata , sa-si consolideze numele si o imagine pozitiva. In cadrul lucrarii am accentuat importanta si rolul planului de afaceri in activitatea desfasurata de OMV PETROM SA.

Am ales aceasta firma, deoarece are un nume definitoriu pe piata din Romania, cu o mare importanta economica , avand cel mai mare capital fiind principalul exploatator al resurselor petroliere si gazeifere din tara noastra.

Dintre cele mai importante argumente care justifica intocmirea unui plan de afaceri, mentionez.

1. redactarea acestui document permite intreprinzatorului sa realizeze o imagine de ansamblu asupra intregii afaceri si nu sa se concentreze numai asupra unor aspecte particulare ale acesteia,

2. planul de afaceri realizeaza o evaluare a noii idei de afaceri sau poate anticipa sansele de succes ale afacerii in curs, reprezentand, practic, un studiu de fezabilitate,

3. planul de afaceri se constituie intr-un instrument de proiectare, realizare, conducere si control al afacerii,

4. planul de afaceri este cel care faciliteaza comunicarea, catre mediul ambiant al intreprinderii, a noii afaceri,

5. planul de afaceri furnizeaza scheme detaliate ale activitatilor implicate de noua afacere in vederea obtinerii acordului de finantare a acesteia,

6. planul de afaceri faciliteaza mentinerea directiilor de actiune stabilite, permitand intreprinzatorului sa isi concentreze energia pentru atingerea scopului si a obiectivelor propuse

Orice plan de afaceri indeplineste trei functii, si anume:

1. se constituie intr-un util instrument de lucru al intreprinzatorului, capabil sa ii permita acestuia comunicarea propriilor idei, identificarea celor mai eficiente solutii, efectuarea propuneri de finantare,

2. reprezinta baza de conducere a noii afacerii,

3. constituie un veritabil dispozitiv de evaluare a schimbarilor necesare a fi efectuate in cadrul unei intreprinderi.

Ca studiu de caz am ales compania OMV PETROM SA, societate relativ tanara fondata in anul 1997, avand principal obiect de activitate comercializarea de produse petroliere de calitate medie si ridicata.

Capitolul I. Descrierea afacerii

1.1. Informati generale

Cu activitati in domenile: Explorare si Productie, Rafinare, Marketing, Gaze naturale si Energie, Petrom are rezerve dovedite de petrol si de gaz de 854 mil. bep, o capacitate maxima de rafinare de 8 milioane tone metrice pe an, aproximativ 550 benzinarii in Romania si 270 in Moldova, Bulgaria si Serbia.

Petrom in 2010

Petrom, membru al Grupului OMV, este cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei. Segmentele de activitate ale Petrom sunt: Explorare si Productie, Rafinare si Marketing si Gaze si Energie, acestea reprezentand activitatile de baza ale companiei spre care ne canalizam atentia, cu scopul cresterii eficientei lor.

Obiectul de activitate al diviziei Explorare si Productie consta in explorarea, descoperirea si extractia de titei si gaze naturale in Romania si in regiunea Caspica (Kazahstan). Petrom genereaza aproape intreaga productie de titei din Romania si contribuie cu aproximativ 50% la productia totala de gaze a tarii. In 2010, productia totala de titei si gaze a Petrom a fost de circa 184.000 bep/zi, in timp ce nivelul rezervelor totale dovedite la sfarsitul lunii decembrie 2010 era de aproximativ 832 mil. euro.

Operam o rafinarie integrata cu activitatea de explorare si productie (Petrobazi), cu o capacitate nominala de 4,5 mil. tone/an, in cadrul careia procesam exclusiv titei din productia proprie, cu scopul maximizarii valorii de integrare a acestei rafinarii. Luand in considerare perspectivele pe termen mediu si lung privind industria de rafinare, intentionam sa dezinvestim cea de-a doua noastra rafinarie, Arpechim, pana cel tarziu in 2012. In conformitate cu strategia de a exclude activitatile secundare din portofoliul companiei, am vandut activele legate de activitatea de petrochimie de la Arpechim la inceputul anului 2010. Livrarea produselor proprii se realizeaza prin reteaua compusa din peste 800 de benzinarii, atat in Romania, cat si in tarile invecinate: Bulgaria, Serbia si Republica Moldova. Petrom este furnizorul principal de carburanti din Romania, avand o cota totala de piata de 39% si 546 de benzinarii. Petrom este, de asemenea, furnizorul principal de combustibili pentru aviatie, incluzand serviciile aferente, si cel mai important jucator pe piata locala de GPL.

Suntem un jucator important pe piata romaneasca a gazelor naturale, acoperind toate segmentele acesteia. In 2010, Grupul Petrom si-a mentinut prezenta puternica in toate sectoarele pietei gazelor naturale. In vederea sporirii valorii gazelor naturale si asigurarii unei dezvoltari durabile a companiei, conducerea executiva a hotarat extinderea lantului valoric, prin dezvoltarea propriei activitati de producere a energiei electrice, atat din surse conventionale, cat si regenerabile. In 2010, lucrarile de constructie la proiectele noastre cheie de generare electricitate, respectiv centrala pe gaze de la Brazi si parcul eolian Dorobantu, au progresat conform planificarii.

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2019
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
6 046 cuvinte
Nr caractere:
34 345 caractere
Marime:
1.56 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Construcţii si lucrări publice
Data publicare:
20.05.2021
Structură de fișiere:
  • Planul de afaceri studiu de caz la OMV Petrom SA.docx
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Piata produselor petroliere reflecta in mod si raport direct evolutia generala a mediului...
In prezenta lucrare cu titlul Politici de crestere a rentabilitatii la SNP PETROM SA Sucursala...
Un instrument de comunicare tot mai des utilizat este promovarea vanzarilor. In Europa, acest...
1. Prezentarea societatii In ultimii ani se observa o tendinta accentuata a marilor comercianti...
1. Tipul societatii si obiectul de activitate S.C. Petrom S.A. Bucuresti a functionat pana la...
Sus!