Fereastra in patru canate cu doua deschideri oscilo-batante

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

1. Argument . 4
2. Fisa tehnologica .. 5
3. Tehnologie de executie .. 6
4. Norme SSM si PSI 9
5. Bibliografie .. 11

Extras din atestat:

ARGUMENT

Intocmirea proiectului ajuta la formarea capacitatii de folosire a informatiilor de catre viitorii absolventi pentru integrarea lor in mecanisme si activitati industriale din economie, deasemeni dobandirea unui ansamblu coordonat de cunostiinte necesare priceperii corecte a problemelor economiei de piata. Informarea in problemele tehnice si economice, cunoasterea componentelor structurale si functionale, au rolul de a pregati procese de cunoastere de catre elevi, in acest important segment al programului de educatie. Prin aceasta, elevul, dar nu numai el, poate sa contribuie la modelarea insusirilor specifice calitatii intelectuale, morale, sociale, dinamice a elevilor, viitori cetateni competenti, dinamici, potentiali factori de armonie, progres, prosperitate ai societatii. Productia se desfasoara la locul de munca, unde se concentreaza: scule, instrumente, materie prima, semifabricate si produse finite.

Aceasta determina in mod nemijlocit importanta unei bune organizari a locului de munca, care sa aiba ca rezultat sporirea randamentului si economicitatii necesare precum si micsorarea efortului depus.

Activitatea confectionerului tamplarie din aluminiu si mase plastice se desfasoara in general in atelierul/hala special amenajat, unde au loc o multitudine de activitati.

In acest proiect sunt prezentate operatiile tehnologice pentru executarea manuala a operatiilor de montare a garniturilor la o fereastra in patru canate cu doua deschideri oscilo-batante din profil Barrier 80, cu respectarea normelor tehnologice, normelor de sanatate si securitate a muncii si normelor de prevenire si stingere a incendiilor din cadrul atelierului.

Liceul Tehnologic "Petru Rares" Targu Frumos

FISA TEHNOLOGICA Calificarea profesionala:

Confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice

Tema lucrarii:

Fereastra in patru canate cu doua deschideri oscilo-batante

Nivel 3

Enuntul temei pentru proba practica: Executati montarea garniturilor la o fereastra in patru canate cu doua deschideri oscilo-batante din profil Barrier 80

Nr. crt. Operatii

(faze tehnologice) S.D.V-uri

1 Alegerea SDV-urilor Ruleta, subler, rigla gradata, echer, surubelnite diferite, pene PVC

2 Taierea garniturilor Cutite, cutter, sablon 45(R), 90(R)

3 Lipirea garniturilor Adeziv compatibil

4 Verificarea montarii garniturilor Echere 45(R) sau 90(R), ruleta, subler, sabloane

5 Respectarea normelor de sanatate si securitate a muncii, protectia mediului Echipament individual de protectie

Intocmit: Data:

TEHNOLOGIE DE EXECUTIE

1.Pregatirea locului de munca

Pentru realizarea operatiilor, locul de munca trebuie dotat corespunzator cu: banc de lucru, masa de lucru, trusa de scule, masini si utilaje de debitat, iluminat corespunzator, sistem de aerisire/ventilare, separator de protectie in instalatia electrica, gratar din lemn sau covoras de cauciuc, trusa de prim ajutor, mijloace PSI. Traseele de circulatie se mentin curate fara urme/pete de ulei, grasimi, fara materiale depozitate care stanjenesc deplasarea.

2. Alegerea materialelor

Se face conform indicatiilor din fisa tehnologica cu respectarea standardelor si STAS-urilor in vigoare. Se aleg vitrajele cu grosimea, calitatea si tipul, corespunzatoare indicatiilor tehnice din fisa tehnologica.

Se urmareste cu atentie desenul de executie si eventuale indicatii pentru faze/etape din realizarea operatiilor tehnologice. Se masoara cu atentie folosind subler, metru metalic (ruleta).

3. Alegerea SDV-urilor necesare

SDV-urile se aleg dintre cele care se afla in dotarea atelierului, la locul de munca fiind prezente doar cele care se folosesc pentru realizarea produsului final. Astfel, pentru scule se aleg pene PVC diferite, ciocan de cauciuc, cutter.

Dispozitivele folosite sunt: masa de trasat, dispozitive de fixare prindere pneumatice.

Verificatoarele folosite sunt instrumentele de masura uzuale si anume: rigla plana, echere, ruleta, subler, rigla gradata, ruleta metalica.

Se mai folosesc si alte materiale cum ar fi hartie abraziva, perii , solventi de curatat, vaseline, etc.

Bibliografie:

MANUALUL Confectioner- montator tamplarie din aluminiu si mase plastice cu geam termoizolator- 2011, AUTORI: Angela Cristescu- manager de proiect, Andreea Parcalabescu- coordonator analize si formare profesionala, Ligia Necula- coordonator elaborare manuale, Ana Maria Viziteu - metodolog, Viorica Vlaicu- specialist sisteme de calificare;

MANUAL pentru pregatirea in ocupatia de "Confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice";

Auxiliar curricular: Ghid privind intocmirea unui caiet de sarcini pentru lucrari de montaj ferestre si usi exterioare- martie 2013;

DESEN TEHNIC, manual pentru licee, scoli profesionale si scoli de maistri, Editura didactica si pedagogica, Bucuresti, 1973, Autori: Ing. Husein Gheorghe, Ing. Tudose Mihail.

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2021
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
1 804 cuvinte
Nr caractere:
10 327 caractere
Marime:
702.20 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Alte materii
Data publicare:
02.07.2021
Structură de fișiere:
  • Fereastra in patru canate cu doua deschideri oscilo-batante.docx
Predat:
Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Targu Frumos
Te-ar putea interesa și:
1. PREVEDERI GENERALE 1.1. OBIECT 1.1.1. Prezentul ghid se refer la proiectarea i executarea...
Sus!