Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument
Capitolul I. Procesul tehnologic ............................. 2
Capitolul II. Calitatea materiei prime ....................... 9
Capitolul III. Analize .......................................... 14
3.1 Determinarea dioxidului de sulf liber ........ 14
3.2 Determinarea dioxidului de sulftotal ....... 16
3.3 Determinarea aciditatii toatale a vinului .... 18
Capitolul IV. Valoarea nutritiva ............................. 21
Capitolul V. Defecte .......................................... 24
Capitolul VI. Falsificari ....................................... 29
Bibliografie ................................................... 41
Cuprins

Extras din atestat:

Vinul este o bautura alcoolica ,obtinuta prin fermentarea ,mustului de struguri proaspeti sau stafiditi. Obtinerea este un process de lunga durata care necesita o ingrijire deosebita incepand de la recoltarea strugurilor si pana la invechirea conditionata si imbutelierea produsului

Materia prima destinata obtinerii vinului o constituie strugurii. O trasatura caracteristica a podgoriilor romanesti o constituie faptul ca viile sunt cultivate pe terenuri in pante ,cu expunere favorabila maturarii strugurilor pe soluri nisipoase si calcaroase

Plantarea vitei de vie pe terenuri in panta cu inclinatie mare, expuse eroziunilor se face pe terase executate mechanic, fapt ce consolideaza solul obtinandu-se recolte mari de buna calitate

Prin raionarea strugurilor pentru vii, s-a urmarit atat cultivarea unor soiuri valoroase cat si obtinerea unor vinuri tipizate cu caracteristici bine definite Vinurile romanesti sunt apreciate atat de consumatorii interini cat si de cei externi obtinand de-a lungul anilor numeroase premii si medalii la concursurile mondiale

Bibliografie:

Constantin Cojocaru - Tehnologii in industria alimentara fermentativa I

Editura Didactica si pedagogica, Bucuresti 1979

Segal B. si Dan V. - Determinarea calitatii produselor alimentare

Editura Ceres, Bucuresti 1985Draganescu C.- Manual biochimie

Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1991

Mircea Bulancea si Gabriela Rapeanu - Autentificarea si indentificarea falsificarilor alimentare

Editura Didactica si Pedagogica Bucuresti, 2009

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Vinul alb.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
35 imagini
Nr cuvinte:
4 469 cuvinte
Nr caractere:
26 747 caractere
Marime:
729.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Agricultură
Tag-uri:
vinul alb, agricultura
Predat:
la liceu
Sus!