Vinul este o bautura alcoolica ,obtinuta prin fermentarea ,mustului de struguri proaspeti sau stafiditi. Obtinerea este un process de lunga durata care necesita o ingrijire deosebita incepand de la recoltarea strugurilor si pana la invechirea conditionata si imbutelierea produsului
Materia prima destinata obtinerii vinului o constituie strugurii. O trasatura caracteristica a podgoriilor romanesti o constituie faptul ca viile sunt cultivate pe terenuri in pante ,cu expunere favorabila maturarii strugurilor pe soluri nisipoase si calcaroase
Plantarea vitei de vie pe terenuri in panta cu inclinatie mare, expuse eroziunilor se face pe terase executate mechanic, fapt ce consolideaza solul obtinandu-se recolte mari de buna calitate
Prin raionarea strugurilor pentru vii, s-a urmarit atat cultivarea unor soiuri valoroase cat si obtinerea unor vinuri tipizate cu caracteristici bine definite Vinurile romanesti sunt apreciate atat de consumatorii interini cat si de cei externi obtinand de-a lungul anilor numeroase premii si medalii la concursurile mondiale
Constantin Cojocaru - Tehnologii in industria alimentara fermentativa I
Editura Didactica si pedagogica, Bucuresti 1979
Segal B. si Dan V. - Determinarea calitatii produselor alimentare
Editura Ceres, Bucuresti 1985Draganescu C.- Manual biochimie
Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1991
Mircea Bulancea si Gabriela Rapeanu - Autentificarea si indentificarea falsificarilor alimentare
Editura Didactica si Pedagogica Bucuresti, 2009
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.