Tehnologia de fabricare a produselor pe bază de aluat fraged

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument......................................................................................................4
Capitolul 1: Tehnologia obtinerii aluaturilor si a preparatelor specifice patiseriei.........5
Notiuni introductive................................................................................5
Clasificarea aluaturilor.....................................................................6
Capitolul 2: Aluatul fraged ......................................................................................7
Capitolul 3: Materii prime utilizate la fabricare aluatuluIfraged..................................9
Capitolul 4: Tehnologia de preparare a aluatului fraged ..............................................12
Capitolul 5: Sortimentul preparatelor din aluat fraged...................................................19
Capitolul 6: Norme de igiena si de protectie a muncii.................................................21
6.1. Prevederi comune...............................................................................................22
6.2. Masuri de tehnica securitatii muncii in unitatile de fabricare a aluatului fraged.... 24
Bibliografie.................................................................................................25

Extras din atestat:

Argument

Activitatea de obtinere a produselor de patiserie reprezinta una din cele mai vechi preocupari ale omului si totodata una dintre ramurile principale ale industriei alimentare. Avand in vedere importanta pe care o au produsele de patiserie in satisfacerea cerintelor consumatorilor, activitatea in domeniu a cunoscut in decursul timpului o dezvoltare sustinuta caracterizata prin aplicarea unor procedee si tehnologii moderne de fabricatie, extinderea gradului de mecanizare si automatizare a proceselor tehnologice, largirea gamei sortimentale prin realizarea unor produse in concordanta cu tendinta si cerintele consumatorilor, asigurarea imbunatatirii calitatii si valorii nutritive a produselor Proiectul are ca scop prezentarea in linii generale a modalitatilor practice de fabricare a aluatului fraged cu avantajele si dezavantajele sale. Produsele se obtin prin coacerea aluatului preparat din faina, zahar, grasimi, miere, glucoza, lapte, arome, afanatori chimici sau biochimici, etc. Ca alimente, produsele din aluat fraged au insusiri deosebite in ce priveste gustul si valoarea nutritiva. Valoarea nutritiva a lor reprezinta un element important pentru nivelul ratiei zilnice de hrana si constituie obiectul unei largi cercetari in domeniul alimentatiei. Gama sortimentelor de produse din aluat fraged este foarte bogata datorita materiilor prime si auxiliare numeroase care se folosesc, a proportiilor diferite de materii prime si a proceselor tehnologice aplicate.

Continutul mare in substante grase si hidrati de carbon a aluatului constituie in alimentatie o sursa importanta de energie, care ne ajuta sa pasim mai usor peste problemele cotidiene

Capitolul 1: Tehnologia obtinerii aluaturilor

si a preparatelor specifice patiseriei

1.1. Notiuni introductive

Preparatele din patiserie sunt produse ce au la baza aluaturi modelate ca atare sau

in asociere cu alte componente(umpluturi, creme, adausuri diferite), care le ridica valoarea alimentara.

Aluatul este o masa compacta, densa sau mai putin densa, in componenta caruia intra o mare cantitate de faina si un lichid. Prin hidratarea fainii, respectiv a substantelor proteice generatoare de gluten(gliadina si gluteina) si a amidonului, se creeaza posibilitatea de incorporare si a altor ingrediente, care ridica valoarea nutritiva a aluatului.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de Fabricare a Produselor pe Baza de Aluat Fraged.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
4 098 cuvinte
Nr caractere:
22 752 caractere
Marime:
4.45MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Agricultură
Tag-uri:
fabricare, dezavantaje
Predat:
la liceu
Profesorului:
ROIU DANIEL
Sus!