Atestat / Agricultura / Liceu
Argument O problema dificila a viticulturii contemporane, cu tendinta de crestere in viitor,o reprezinta sensibilitatea soiurilor existente, in cultura, la atacul de boli specifice. Prevenirea daunelor, care pot sa ajunga pana la compromiterea totala a recoltei de struguri, impune... citeste tot atestatul
Atestat / Agricultura / Liceu
Pastrarea tuberculilor Anual, se pastreaza cantitati mari de tuberculi o parte ca material de plantare, alta parte pentru consum curent sau pentru industrializare. Pastrarea tuberculilor se poate realiza fara pierderi daca au o stare fitosanitara buna, recoltarea s-a facut la... citeste tot atestatul
Atestat / Agricultura / Liceu
ARGUMENT Agricultura reprezinta un domeniu de importanta majora in cadrul economiei nationale, produsele agricole fiind cautate atat pe plan intern cat si pe plan extern. Aceasta impune formarea unei forte de munca calificata in acest domeniu. Tehnologia agricola a marcat in acest secol... citeste tot atestatul
Atestat / Agricultura / Liceu
ARGUMENT Agricultura reprezinta un domeniu de importanta majora in cadrul economiei nationale, produsele agricole fiind cautate atat pe plan intern cat si pe plan extern. Aceasta impune formarea unei forte de munca calificata in acest domeniu. Tehnologia agricola a marcat in acest secol... citeste tot atestatul
Atestat / Agricultura / Liceu
ARGUMENT In desfasurarea actului turistic se face simtita interferenta dintre oferta turistica, materializata prin productia turistica si cererea turistica, manifestata prin consumul turistic. In termeni economici aceasta sfera de interferenta a ofertei cu cererea poarta numele de piata... citeste tot atestatul
Atestat / Agricultura / Liceu
Fondurile de baza sunt semipreparate culinare de consisitenta lichida realizate prin fierbere extractive. Materiile prime utilizate sunt:oase cu valoare, oase fara valoare, legume, condimente si diferite adaosuri, etc. Oasele de vita, de pasare, de peste , de vanat influienteaza... citeste tot atestatul
Atestat / Agricultura / Liceu
Industria alimentara asigura aprovizionarea consumatorilor cu o mare diversitate de produse alimentare. Acestea se obtin prin transformarea produselor vegetale sau animale, care poarta numele general de materie prima, in produse finite, obtinute in urma prelucrarii in utilaje si... citeste tot atestatul
Atestat / Agricultura / Liceu
Vinul este o bautura alcoolica ,obtinuta prin fermentarea ,mustului de struguri proaspeti sau stafiditi. Obtinerea este un process de lunga durata care necesita o ingrijire deosebita incepand de la recoltarea strugurilor si pana la invechirea conditionata si imbutelierea produsului... citeste tot atestatul
Atestat / Agricultura / Liceu
Pentru a se putea conserva in bune conditii, crenvustii se pot pasteuriza in cutii ermetic inchise. Crenvustii se prepara din bradt tare din carne de vita, maturat 24h, in proportie de 40-70%, slanina tare conservata, tocata prin sita cu ochiuri de 3 mm, in proportie de 20-30% si carne... citeste tot atestatul
Atestat / Agricultura / Liceu
CAP.I. TEMA PROIECTULUI: TEHNOLOGIA GENERALA DE OBTINERE A SMANTANII DE CONSUM CAP.II. PRINCIPALELE CARACTERISTICI ALE MATERIILOR PRIME 2.1. Surse de aprovizionare cu materii prime si auxiliare Smantana are o compozitie asemanatoare cu a laptelui, avand insa un continut mai mare... citeste tot atestatul