Poezia - Eseu argumentativ

Previzualizare argumentare:

Extras din argumentare:

Realizeaza un eseu de tip argumentativ, de 15-20 de randuri, despre poezie pornind de la afirmatia lui Octavian Goga: "Adevaratele poezii incep acolo unde se sfarsesc pe hartie".

Poezia nu este proza, poate sa spuna un elev inocent, daca i se cere sa observe asemanarile, dar mai ales deosebirile dintre cele doua genuri dominante in istoria literaturii.

O definitie de genul acesta nu ar trebui sa surprinda, sau sa para prea facila, fiind de fapt obiectul unei vechi meditatii asupra intaietatii si caracteristicilor poeziei si ale prozei.

In antichitate, poezia (alaturi de tragedie) era campul literar dominant. Proza, care era mai apropiata de vorbirea comuna, eliberata de rigorile exprimarii ritmice, s-a pastrat intr-un con de umbra pana tarziu in evolutia literaturii. Chiar denumirea de proza, provenita din lat. "prosa", insemnand "discurs in linie dreapta", sugereaza caracteristica definitorie a acestuia: absenta complicatiilor stilistice - trasatura mentinuta pana in vremurile moderne.

Poezia se distinge insa de proza si de vorbirea obisnuita in primul rand prin ritm, prin armonie si prin imagine - caracteristici mentinute in buna masura din antichitate pana in perioada moderna.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poezia - Eseu argumentativ.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
443 cuvinte
Nr caractere:
2 277 caractere
Marime:
8.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Argumentare
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
poezie, argumentare, limbaj, liric, figuri de stil
Predat:
la gimnaziu
Sus!