Proiect / Agronomie / Facultate
Ocupaţia de căpătâi a vechilor locuitori o constituie cultura cerealelor, a viţei de vie şi creşterea animalelor. Lunca Teleajenului şi terasele acestuia ofereau bune condiţii pentru agricultură, iar pe dealurile Seciului şi ale Scăenului se plantau pomi fructiferi şi viţa de vie, cum,...
Proiect / Agronomie / Facultate
Asezare Municipiul Râmnicu Vâlcea se află așezat pe partea dreaptă a râului Olt, în partea de nord-est a Olteniei. Se găsește la o altitudine de 240-260 m. Poziția sa geografică determină și temperatura care aproape mereu este călduroasă, clima fiind temperat continentală. Orașul este...
Referat / Agronomie / Facultate
Pe parcursul ontogenezei plantelor superioare, o faza critica de maxima importanta este tranzitia de la cresterea vegetativa, la dezvoltarea reproductiva, respectiv tranzitia de la mugurele vegetativ, la mugurele floral. Pentru anumite plante, aceasta tranzitie marcheaza sfarsitul...
Proiect / Agronomie / Facultate
1.IDENTIFICAREA SPECIILOR ȘI RASELOR PENTRU LAPTE (bovine, ovine, caprine ) Rasele de bovine specializate pentru lapte. Rasele de taurine specializate pentru lapte : Rasa Holstein. După ce a devenit populară în America și Canada, rasa Holstein a cucerit Germania. La moment, aceasta este...
Proiect / Agronomie / Facultate
Creșterea oilor din rasa Țurcană are cea mai mare răspândire în rândul oierilor din România. Rasa - supra-denumită și ”Regina Munților”, este stabilă, rezistentă, deloc pretențioasă, oferind producții mixte de lapte, carne și lână, ceea ce au făcut-o să fie foarte populară în satele...
Licența / Agronomie / Facultate
Una din cauzele ramanerii in urma a agriculturii o constituie fptul ca dimensiunea exploatatiilor este foarte mica. Politica Agricola Comuna a avut in vedere, de la inceputurile ei, exploatatiile agricole medii de tip familial, fara sa de-zavantajeze exploatatiile de tip industrial....
Referat / Agronomie / Facultate
Energy crops are crops for the production of products such as biofuels (biofuel - biodiesel, ecological diesel) and electric or thermal energy. Plants suitable for such energy crops are: woody (energetic willow, poplar, paulownia) and grasses (annual crops such as corn, wheat, rapeseed,...
Referat / Agronomie / Facultate
Prin lucrarile solului se realizeaza modificari ale insurilor fizice , chimice si biologice ale stratului arabil , creandu-se conditii optime pentru semanat sau plantat , precum si pentru cresterea si dezvoltarea ulterioara a plantelor cultivate.Lucrarile propriu-zise ale solului , sunt...
Proiect / Agronomie / Facultate
1. Generalități despre cultura prunului Prunul (denumire științifică: Prunus domestica) este un arbore fructifer din familia rozaceelor. Fructele sale cărnoase, de culoare albastru închis sau gălbui, își găsesc multiple întrebuințări în industria alimentară, pentru conserve sau gemuri,...
Proiect / Agronomie / Facultate
Prezentarea satului Rimetea Rimetea era unul dintre principalele centre de prelucrare a fierului din Transilvania iar uneltele agricole produse aici erau cele mai renumite din principat și din estul regatului Ungariei, fiind vândute de negustori în piețe importante, precum Brașov,...
Proiect / Agronomie / Facultate
Capitolul I. ANALIZA POTENȚIALULUI TURISTIC din județul ILFOV Poziția geografică: Suprafața: Județul este situat în partea de S-SE a României, în centrul Câmpiei Valahe. La fel ca un zid protector ce înconjoară o cetate, județul se desfășoară în jurul Capitalei României, București,...
Proiect / Agronomie / Facultate
Introducere Carnea de struț este recunoscută ca fiind un produs valoros, cu un conținut nutritiv și dietetic ridicat. ceea ce face ca aceste păsări să fie importante pentru multe industrii zootehnice- Cererea pentru astfel de produse în Europa a crescut recent, în special și în rândul...
Referat / Agronomie / Facultate
1.Definire și propiretăți fizico-chimice Carnea Partea comestibilă, hrănitoare, ușor perisabilă din corpurile animalelor, inclusive mamiferelor precum peștii, moluștele, crustaceele, păsările se numește carne. Aceasta conține atât porțiuni de țesut conjunctiv cât și țesut adipos, e...
Referat / Agronomie / Facultate
I. Delimitări conceptuale și definiții ”Securitatea alimentară” este un concept relativ recent, care s-a impus începând din anii 1970, având la principale cauze ale apariței / necesității elemente ca: (1) urbanizarea galopantă - a cărei consecință directă este depololarea așezărilor...
Proiect / Agronomie / Facultate
Introducere: Irigarea este alimentarea cu apă efectuată pe terenuri cultivate sau pajiști pentru a compensa precipitațiile insuficiente și/sau rezervele de apă din sol și, astfel, pentru a permite dezvoltarea deplină a plantelor (Larousse). Irigarea este aplicarea artificială a apei în...