1657 de documente pentru Facultate din domeniul Agronomie

Materie sau Domeniu

Agronomie1657 Economie14145 Drept7185 Management6930 Marketing5714 Finanțe3785 Contabilitate3536 Calculatoare2772 Geografie2765 Industria Alimentară2761

Forma de invatamant

Documente / Agronomie / Facultate

  • Imagine document Utilizarea și conservarea durabilă a resurselor genetice autohtone în fermele agroturistice

    Utilizarea și conservarea durabilă a resurselor genetice autohtone în fermele agroturistice

    Proiect / Agronomie / Facultate

    Ocupaţia de căpătâi a vechilor locuitori o constituie cultura cerealelor, a viţei de vie şi creşterea animalelor. Lunca Teleajenului şi terasele acestuia ofereau bune condiţii pentru agricultură, iar pe dealurile Seciului şi ale Scăenului se plantau pomi fructiferi şi viţa de vie, cum,...

    21 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Înființarea și întreținerea unei plantații de prun, păr și mur în suprafața de 16 Ha

    Înființarea și întreținerea unei plantații de prun, păr și mur în suprafața de 16 Ha

    Proiect / Agronomie / Facultate

    Asezare Municipiul Râmnicu Vâlcea se află așezat pe partea dreaptă a râului Olt, în partea de nord-est a Olteniei. Se găsește la o altitudine de 240-260 m. Poziția sa geografică determină și temperatura care aproape mereu este călduroasă, clima fiind temperat continentală. Orașul este...

    20 pagini docx Bibliografie
  • Imagine document Fiziologia plantelor

    Fiziologia plantelor

    Referat / Agronomie / Facultate

    Pe parcursul ontogenezei plantelor superioare, o faza critica de maxima importanta este tranzitia de la cresterea vegetativa, la dezvoltarea reproductiva, respectiv tranzitia de la mugurele vegetativ, la mugurele floral. Pentru anumite plante, aceasta tranzitie marcheaza sfarsitul...

    7 pagini docx Cuprins
  • Imagine document Identificarea speciilor și a raselor furnizoare de lapte și de carne

    Identificarea speciilor și a raselor furnizoare de lapte și de carne

    Proiect / Agronomie / Facultate

    1.IDENTIFICAREA SPECIILOR ȘI RASELOR PENTRU LAPTE (bovine, ovine, caprine ) Rasele de bovine specializate pentru lapte. Rasele de taurine specializate pentru lapte : Rasa Holstein. După ce a devenit populară în America și Canada, rasa Holstein a cucerit Germania. La moment, aceasta este...

    40 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Creșterea ovinelor și caprinelor

    Creșterea ovinelor și caprinelor

    Proiect / Agronomie / Facultate

    Creșterea oilor din rasa Țurcană are cea mai mare răspândire în rândul oierilor din România. Rasa - supra-denumită și ”Regina Munților”, este stabilă, rezistentă, deloc pretențioasă, oferind producții mixte de lapte, carne și lână, ceea ce au făcut-o să fie foarte populară în satele...

    61 pagini pdf Bibliografie
  • Imagine document Managementul activităților în exploatația agricolă Mosteanu, comuna Schitu, județul Olt

    Managementul activităților în exploatația agricolă Mosteanu, comuna Schitu, județul Olt

    Licența / Agronomie / Facultate

    Una din cauzele ramanerii in urma a agriculturii o constituie fptul ca dimensiunea exploatatiilor este foarte mica. Politica Agricola Comuna a avut in vedere, de la inceputurile ei, exploatatiile agricole medii de tip familial, fara sa de-zavantajeze exploatatiile de tip industrial....

    36 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Considerații privind importanța culturii de sorg zaharat pentru industria biocombustibililor, în vederea obținerii de bioetanol

    Considerații privind importanța culturii de sorg zaharat pentru industria biocombustibililor, în vederea obținerii de bioetanol

    Referat / Agronomie / Facultate

    Energy crops are crops for the production of products such as biofuels (biofuel - biodiesel, ecological diesel) and electric or thermal energy. Plants suitable for such energy crops are: woody (energetic willow, poplar, paulownia) and grasses (annual crops such as corn, wheat, rapeseed,...

    11 pagini docx Bibliografie
  • Imagine document Lucrările solului

    Lucrările solului

    Referat / Agronomie / Facultate

    Prin lucrarile solului se realizeaza modificari ale insurilor fizice , chimice si biologice ale stratului arabil , creandu-se conditii optime pentru semanat sau plantat , precum si pentru cresterea si dezvoltarea ulterioara a plantelor cultivate.Lucrarile propriu-zise ale solului , sunt...

    5 pagini docx
  • Imagine document Stropitoare tractată pentru vii și livezi SLV 1500FV

    Stropitoare tractată pentru vii și livezi SLV 1500FV

    Proiect / Agronomie / Facultate

    1. Generalități despre cultura prunului Prunul (denumire științifică: Prunus domestica) este un arbore fructifer din familia rozaceelor. Fructele sale cărnoase, de culoare albastru închis sau gălbui, își găsesc multiple întrebuințări în industria alimentară, pentru conserve sau gemuri,...

    26 pagini pdf Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Dezvoltarea rurală a satului Rimetea

    Dezvoltarea rurală a satului Rimetea

    Proiect / Agronomie / Facultate

    Prezentarea satului Rimetea Rimetea era unul dintre principalele centre de prelucrare a fierului din Transilvania iar uneltele agricole produse aici erau cele mai renumite din principat și din estul regatului Ungariei, fiind vândute de negustori în piețe importante, precum Brașov,...

    35 pagini doc Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Amenajarea agroturistică în Județul Ilfov

    Amenajarea agroturistică în Județul Ilfov

    Proiect / Agronomie / Facultate

    Capitolul I. ANALIZA POTENȚIALULUI TURISTIC din județul ILFOV Poziția geografică: Suprafața: Județul este situat în partea de S-SE a României, în centrul Câmpiei Valahe. La fel ca un zid protector ce înconjoară o cetate, județul se desfășoară în jurul Capitalei României, București,...

    41 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Tehnologia obținerii cărnii de struț

    Tehnologia obținerii cărnii de struț

    Proiect / Agronomie / Facultate

    Introducere Carnea de struț este recunoscută ca fiind un produs valoros, cu un conținut nutritiv și dietetic ridicat. ceea ce face ca aceste păsări să fie importante pentru multe industrii zootehnice- Cererea pentru astfel de produse în Europa a crescut recent, în special și în rândul...

    26 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Ambalaje și design în industria alimentară - carnea

    Ambalaje și design în industria alimentară - carnea

    Referat / Agronomie / Facultate

    1.Definire și propiretăți fizico-chimice Carnea Partea comestibilă, hrănitoare, ușor perisabilă din corpurile animalelor, inclusive mamiferelor precum peștii, moluștele, crustaceele, păsările se numește carne. Aceasta conține atât porțiuni de țesut conjunctiv cât și țesut adipos, e...

    17 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Securitatea alimentară la nivel internațional

    Securitatea alimentară la nivel internațional

    Referat / Agronomie / Facultate

    I. Delimitări conceptuale și definiții ”Securitatea alimentară” este un concept relativ recent, care s-a impus începând din anii 1970, având la principale cauze ale apariței / necesității elemente ca: (1) urbanizarea galopantă - a cărei consecință directă este depololarea așezărilor...

    16 pagini doc Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Irigarea unei culturi de porumb pe o suprafață de 3 ha

    Irigarea unei culturi de porumb pe o suprafață de 3 ha

    Proiect / Agronomie / Facultate

    Introducere: Irigarea este alimentarea cu apă efectuată pe terenuri cultivate sau pajiști pentru a compensa precipitațiile insuficiente și/sau rezervele de apă din sol și, astfel, pentru a permite dezvoltarea deplină a plantelor (Larousse). Irigarea este aplicarea artificială a apei în...

    14 pagini docx Cuprins Bibliografie

Sus!