Capitolul 1. Organizarea si functionarea pietei cerealelor - Orz si orzoaica Dintre cerealele paioase, orzul are vechimea cea mai mare in cultura , avand numeroase intrebuintari si anume: - in alimentatia omului se utilizeaza sub forma de arpacas si sorogat de cafea; - ca si hrana... citeste tot referatul
Proiect / Agronomie / Facultate
Capitolul I. ANALIZA POTENTIALULUI TURISTIC din judetul ILFOV Pozitia geografica: Suprafata: Judetul este situat in partea de S-SE a Romaniei, in centrul Campiei Valahe. La fel ca un zid protector ce inconjoara o cetate, judetul se desfasoara in jurul Capitalei Romaniei, Bucuresti,... citeste tot proiectul
Proiect / Agronomie / Facultate
Prezentarea satului Rimetea Rimetea era unul dintre principalele centre de prelucrare a fierului din Transilvania iar uneltele agricole produse aici erau cele mai renumite din principat si din estul regatului Ungariei, fiind vandute de negustori in piete importante, precum Brasov,... citeste tot proiectul
1. Achizitii publice ecologice Abordare teoretica/metodologica - Procesele in care autoritatile publice cumpara bunuri si servicii cu impact redus asupra mediului, pe intreaga durata de viata cumpararea de produse si servicii cu performanta mare din punctul de vedere al protectiei... citeste tot cursul
ARGUMENT Mi- am ales aceasta tema deoarece doresc sa aflu mai multe informatii despre plantarea pomilor fructiferi. Plantarea pomilor este una din lucrarile principale de care depinde prinderea si dezvoltarea lor mai tarziu. Proiectul meu este structurat astfel : Capitolul I -... citeste tot atestatul
Proiect / Agronomie / Facultate
1. Generalitati despre cultura prunului Prunul (denumire stiintifica: Prunus domestica) este un arbore fructifer din familia rozaceelor. Fructele sale carnoase, de culoare albastru inchis sau galbui, isi gasesc multiple intrebuintari in industria alimentara, pentru conserve sau gemuri,... citeste tot proiectul
1. CARACTERIZAREA LAPTELUI Laptele este un lichid nutrient produs de glandele mamare ale mamiferelor femele. Este sursa principala de nutritie a nou-nascutilor, inainte de a fi capabili sa digere si alte mancaruri. Fiind un produs biologic, compozitia si proprietatile sale variaza in... citeste tot proiectul
Disertatie / Agronomie / Master
INTRODUCERE CULTIVAREA NUCULUI (Juglans regia L.): Fiind in acelasi timp o planta pomicola, tehnica, forestiera, medicinala, dendrologica si amelioratoare, nucul este considerat pe buna dreptate una dintre culturile agricole si ecologice strategice ale economiei nationale [8, 15]. Atat... citeste tot disertatia
A. PREZENTAREA GENERALA A JUDETULUI TELEORMAN Judetul Teleorman este asezat in partea de sud a tarii, in zona centrala a Campiei Romane, fiind marginit de judetele Arges si Dimbovita la nord, Giurgiu la est si Olt la vest, iar la sud de fluviul Dunarea, care constituie granita Romaniei... citeste tot referatul
Referat / Agronomie / Facultate
Prin lucrarile solului se realizeaza modificari ale insurilor fizice , chimice si biologice ale stratului arabil , creandu-se conditii optime pentru semanat sau plantat , precum si pentru cresterea si dezvoltarea ulterioara a plantelor cultivate.Lucrarile propriu-zise ale solului , sunt... citeste tot referatul