Studiu de caz

Previzualizare tema de casa:

Extras din tema de casa:

Un minor in varsta de 17 ani este condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare, cu suspendarea executarii sub supraveghere pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie de moneda falsa, inselaaciune, asociere in vederea comiterii de infractiuni.

Acesta a mai fost impsicat in savarsirea a doua infractiuni de furt.

Cadrul metodologic

Tehnici utilizate:

- Documentarea prin studierea dosarului de supraveghere;

- Intrevederea cu minorul in cauza;

- Genograma;

- Ecomapa;

- Observatia.

Date privind persoana minorului

Mediul familial si social

Minorul provine dintr-o familie legal constitutita, formata din sase membri:

- Mama: 46 de ani, absolventa a unei scoli profesionale si lucreaza ca confectioner;

- Tatal: 50 de ani, absolvent al unei scoli profesionale si lucreaza ca sofer;

- Fratele: 25 de ani, absolvent al unei scoli profesionale, este angajat in munca;

- Fratele: 20 de ani, absolvent a X clase, lucreaza;

- Fratele: 23 de ani, absolvent a X clase, lucreaza;

- Tanarul in cauza.

Veniturile familiei sunt constitutite din salariul mamei (500) si salariul tatalui (650). La acestea se mai aauga salariul tanarului, in valoare de 450 lei. Ceilalti membri ai familiei contribuie si ei cu diverse sume la intretinerea familiei. Parintii afirma ca veniturile sunt suficiente pentru acoperirea nevoilor familiei.

In ceea ce priveste relatiile din cadrul familiei, acestea sunt bazate pe rspect si sustinere reciproca. Parintii ii acorda sprijin tanarului in vederea depasirii situatiei prezente.

Tanarul isi petrece timpul liber impreuna cu familia, frecventand salile de internet sau jucand footbal cu prietenii.in prezent tanarul nu frecventeaza un grup de prieteni cu preocupari sau atitudini infractionale. Fumeaza si consuma bauturi alcoolice ocazional.

Cu privire la faptele pentru care este judecat, parintii le dezaproba si declara ca au aflat despre fiului lui din mass-media locala. Acestia sustin ca nu s-au asteptat sa mai fie implicat in savarsirea altor infractiuni, avand in vedere experientele anterioare cu privire la comiterea altor fapte penale.

Nivelul instructiei scolare si profesionale

Tanarul a absolvit VIII clase, s-a inscris in clasa a IX la liceu, insa la sfarsitul ultimului semetru nu s-a mai prezentat la cursuri deoarece a plecat in Spania sa lucreze. Ulterior din cauza numarului mare de absente a fost declarat repetent si nu a mai reluat cursurile scolare.

Cu priviere la comportamentul acsetuia in mediul scolar, nu a creat probleme deosebite, fiind in general linistit si scultator. Parintii se interesau in mod constant de situatia sa scolara.

In ceea ce priveste planurile de viitor, acesta afirma ca intentioneaza sa lucreze in continuare la aceesi firma si sa-si reia studiile.

Trecutul infractional

Minorul a mai fost implicat in savarsirea a doua infratiuni. Prima fapta penala a fost savarsita la varsta de 12 ani, furand vin. A doua infractiune a fost savarsita in anul 2005, iar pentru aceasta a primit o pedeapsa de 3 luni inchisoare cu suspendarea excutarii pedepsei.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de caz.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 040 cuvinte
Nr caractere:
5 622 caractere
Marime:
14.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Tema de casa
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
caz, sanctiune, fapte
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!