Automatică industrială

Previzualizare tema de casa:

Cuprins tema de casa:

Introducere
Capitolul I Instalatii de drencere.
Capitolul II Automatica industrial.
2.1 Obiecte de reglare.
2.2 Reglatoare automate.
Capitolul III Stabilitatea sistemului automat.
Capitolul IV Calculul pentru obtinerea ecuatiei caracteristica a sistemului automat.
Concluzii
Bibliografie

Extras din tema de casa:

Declansarea automata a instalatiilor drencer trebuie efectuata prin semnalele unuia din urmatoarele tipuri de mijloace tehnice:

a) Sistem de initiere;

b) Instalatie de semnalizare a incendiului;

c) Detectoare ale utilajului tehnologic.

Conducta de initiere a instalatiilor drencer, umpluta cu apa sau cu solutie spumanta, trebuie montata fata de supapa de maximum 1/4 din valoarea presiunii permanente (in metri) din conducta de alimentare sau conform documentatiei tehnice pentru supapa utilizata in blocul de comanda.

Pentru mai multe perdele de apa drencer legate functional se admite sa se prevada un singur bloc de comanda. Declansarea perdelelor de apa drencer se admite sa se realizeze automat la declansarea instalatiei de stingere a incendiului prin telecomanda sau manual. Distant dintre capetele perdelelor de apa drencer se determina adoptind un debit de apa sau solutie spumanta de 1,0 l/s pentru 1 m de latime a golului. Distant de la elemental sensibil de declansare al sistemului de initiere pina la suprafata planseului (acoperisului) trebuie sa fie de la 0,08 pina la 0,4 m. Umplerea incaperii cu spuma, la stingere volumica a incendiului, trebuie prevazuta pina la inaltimea care depaseste punctual cel mai inalt al utilajului protejat cu minimum de 1 m. La determinarea volumului total al incaperii de protejat volumul utilajului, care se afla in incapere, nu trebuie exclus din volumul protejat al incaperii.

Conductele trebuie proiectate din otel conform ???? 10704 - cu imbinari prin sudare si flanse, conform ???? 3262 - cu imbinari prin sudare, flanse si fileturi. Mufe demontabile pentru conducte se pot utilize numai pentru conductele cu diametrul de maximum 200 mm. La pozarea conductelor dupa (mai sus) de tavanele suspendate nedemontabile si in strepi inchisi monatrea lor trebuie efectuata numai prin sudare. Conductele de aductiune (exterioare si interioare), de regula, trebuie proiectate inelare. Conductele de aductiune se admite sa se proiecteze neinelare pentru trei si mai putine blocuri de comanda, totodata lungimea conductei exterioare neinelare nu trebuie sa depaseasca 200 m. Conductele de aductiune inelare (exterioare si interioare) trebuie divizate in sectoare de reparatie cu vane de inchidere a conductelor; numarul blocurilor de comanda pe un sector trebuie sa fie de maximum 3. La calculul hidraulic al conductelor deconectarea sectoarelor de reparatie ale retelelor inelare nu se ia in considerare, totodata, diametrul conductelor inelare nu trebuie sa fie mai mic decit diametrul condutei de aductiune spre blocurile de comanda. Conductele de aductiune (exterioare) pentru instalatiile de stingere a incendiilor cu apa si conductele apeductelor de apa pentru incendiu, de alimentare cu apa tehnologica sau cu apa menajera-potabila, de regula, pot sa fie commune. Racordarea utilajului de productie si tehnico-sanitar la la conductele de alimentare a instalatiilor de stingere a incendiilor nu se admite. Diametrul conductei de initiere a instalatiei drencer trebuie sa fie de minimum 15 mm. Conductele de alimentare inelare si neinelare trebuie sa fie utilate cu vane de spalare. La conductele neinelare vana cu diametrul conductei de alimentare cu obturator se monteaza la capatul sectorului, iar la conductele inelate - in locul cel mai indepartat de la blocul de comanda. La bransamente sau la conductele de ocolire ale pompelor de incendiu din statia de pompe pentru ridicarea presiunii, trebuie prevazute dispozitive de reglare a persiunii in cazul varieii ei in retelele de apa. Presiunea in conductele de presiune ale statiilor de pompare nu trebuie sa depaseasca valoarea 1,0 MPa. Conductele instalatiilor de stingere a incendiilor, prin care se debiteaza substantele de stingere in focarul incendiului, nu trebuie sa aiba imbinari cap la cap flexibile.

Blocurile de comanda trebuie sa asigure:

a) Controlul semnalizarii privind declansara lor;

b) Masurarea presiunii in amonte si in aval de blocul de comanda.

Blocurile de comanda ale instalatiilor trebuie amplasate in incaperile statiilor de pompare,

posturilor de incendiu si in incaperi de protejat cu temperature aerului 5?C si mai inalta, in care se asigura accesul liber al personalului de deservire.

Fig.1. Schema instalatiei drencer.

1. Schema bloc functionala a sistemului automat construita dupa schema de principiu a

Instalatiei automate de stingere a incendiilor.

In fig.2 este prezentata schema bloc functional a instalatiei drencer.

_

Fig.2 Schema bloc functionala a instalatiei drencer.

IT - inchidere a instalatiei automate; VA - ventilul de actionare automata;

SSA - sistemul de semnalizare automata; U(t) - marime de intrare;

?(t) - eroarea- pierderi de sarcina; y(t) - marime de iesire.

Bibliografie:

1. Balulescu P.,Craciun I. Agenda pompierului. - Bucuresti: Ed. Tehnica, 1993.-408 p.

2. Voicu M. Introducere in automatica. - Iasi: Editura Dososftei, 1998.-237 p.

3. Lucas V. A. Teoria avtomaticheskogo upravlenia. -M.: Nedra, 1990.-416 s

Observații:

Proiect de curs la automatica industriala si antiincediara!

Tema "instalatii cu drenceri"

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Automatica industriala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
2 782 cuvinte
Nr caractere:
17 270 caractere
Marime:
166.06KB (arhivat)
Publicat de:
Didina-Eufrosina Ivan
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Tema de casa
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
automatica, automatica industriala, instalatie cu drenceri, Izvoreanu Bartolomeu
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Automatică
An de studiu:
II
Sus!