Circuit Turistic

Extras din seminar:

Turismul constituie un mijloc de protejare, conservare si valorificare al potentialului cultural, istoric, folcloric si arhitectural. Turismul reprezinta un factor de catalizator al relatiilor dintre state si popoare, un instrument de integrare economico-sociala. România dispune de potential natural si antropic, cu elemente de atractivitate, multe dintre ele unice în Europa si în lume, cu o oferta turistica foarte variata ce permite desfasurarea unor activitati turistice si a formelor de turism diversificate: turism de sejur, turism intinerant cu valente culturale,turism de afaceri, turism de litoral, turism rural, turism montan etc.Datorita faptului ca resursele turistice sunt practic inepuizabile, turismul reprezinta unul din sectoarele economice cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung.

Elemente de prezentare generala a produsului turistic

Pentu calatorii care sunt interesati de vestigiile medievale, Transilvania este fara îndoiala o destinatie foarte importanta. În circuitul propus de Agentia Eximptur SRL din Cluj Napoca ne propunem a realiza o scurta incursiune în inima Carpatilor, o vizitare a principalelor orase medievale din Transilvania.

Descoperiţi peisajul sălbatic şi pitoresc al Transilvaniei, un loc celebru nu doar datorită legendelor legate de vampiri, ci şi datorită diversităţii sale etnice şi culturale.

Traditiile populare bogate si diversificate, fortarete medievale, manastiri construite în stil bizantin, cu picturi murale exterioare, si case taranesti decorate in functie de specificul fiecarei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele si palate impresionante care pot fi vizitate. La pitorescul acestor zone se adauga si: multitudinea de vestigii arheologice, monumente istorice, muzee si case memoriale, elemente de arhitectura si folclor, elemente de creatie artistica pe care le poseda si care sunt pastrate de sute de ani.

A.Indicarea traseului cu prezentarea localitatilor.TRASEU: CLUJ NAPOCA - BISTRITA NASAUD – SIGHISOARA - FELDIOARA- BRASOV - SIBIU - ALBA IULIA - CIMPIA TURZII - CLUJ NAPOCA, cu o durata de 5 zile si un parcurs de circa 704 km. El include vizitarea unor obiective turistice din secolele XIII – XVIII , specifice epocii medievale.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuit Turistic.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
644.97KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Livia Rusu
Sus!