Tranzacții internaționale

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

INCOTERMS

Incoterms reprezinta un set de reguli internationale pentru interpretarea celor mai utilizati termeni comerciali din comertul international.

Pentru prima data termenii Incoterms au fost publicati in 1936 de Camera Internationala de Comert de la Paris. Ulterior aceste reguli au fost modificate in 1953, 1967, 1976, 1980, 1990 si 2000 pentru a le pune in concordanta cu practica comerciala curenta.

Cu toate ca aplicarea Incoterms este facultativa, majoritatea antreprenorilor il folosesc pe larg deoarece permite interpretarea unitara termenilor comerciali.

Grupa Semnul Semnificatia Modalitatile de transport

Grupa E - Expediere EXW – EX WORKS Franco fabrica (… locul convenit)- vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care a pus marfa la dispozitia cumparatorului, la sediul sau (uzina, depozit, fabrica etc.) Orice modalitate de transport, inclusiv transportul multimodal.

Grupa F - Transport neplatit FCA - FREE CARRIER Franco caraus (… locul convenit) - vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care a predat marfa, vamuita pentru export, in grija carausului desemnat de catre cumparator, la locul sau punctul convenit. Transportul aerian si feroviar.

FAS - FREE ALONGSIDE SHIP Franco de-a lungul vasului (port de incarcare convenit)- vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care marfa a fost pusa de-a lungul vasului, pe chei sau pe slepuri, barje sau pe bac, in portul de incarcare convenit. Transportul maritim sau pe apele interioare.

FOB - FREE ON BOARD Franco la bort ( … port de incarcare convenit)- vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care marfa a trecut balustrada vasului, in portul de incarcare convenit. Transport maritim sau pe apele interioare.

Grupa C - Transport platit CFR -COST AND FREIGHT Cost si navlu (… port de destinatie convenit)- vanzatorul trebuie sa plateasca navlul si costurile necesare pentru aducerea marfii in portul de destinatie convenit, dar riscul de pierdere sau deteriorare a marfii precum si orice costuri suplimentare cauzate de evenimente care au avut loc dupa ce marfa a fost livrata la bordul navei se transfera de la vanzator la cumparator in momentul in care marfa trece balustrada vasului in portul de incarcare. Transportul maritim sau pe apele interioare.

CIF - COST, INSURANCE AND FREIGHT Cost, asigurare si navlu (port de destinatie convenit) - vanzatorul trebuie sa plateasca navlul si costurile necesare pentru aducerea marfii in portul de destinatie convenit, dar riscul de pierdere sau deteriorare a marfii precum si orice costuri suplimentare cauzate de evenimente care au avut loc dupa ce marfa a fost livrata la bordul navei se transfera de la vanzator la cumparator in momentul in care marfa trece balustrada vasului in portul de incarcare. De asemenea el trebuie sa efectueze asigurarea maritima care sa acopere riscul cumparatorului de pierdere sau deteriorare a marfii in timpul transportului. Transportul maritim sau pe apele interioare.

CPT - CARRIAGE PAID TO Fracht platit pana la ( … locul de destinatie convenit)- vanzatorul plateste frachtul pentru transportul marfii la destinatia convenita. Riscurile de pierdere sau deteriorare a marfii, precum si orice alte cheltuieli suplimentare cauzate de evenimentele care au loc dupa ce marfa a fost predata carausului trec de la vanzator la cumparator in momentul in care marfa a fost predata in custodia carausului. CPT inseamna ca vanzatorul asigura vamuirea marfii la export. Orice mod de transport, inclusiv pentru transportul multimodal.

CIP - CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO Fracht si asigurare platite pana la (… locul de destinatie convenit) - vanzatorul plateste frachtul pentru transportarea marfii la destinatia convenita, de asemenea el trebuie sa efectueze asigurarea pentru acoperirea riscului de pierdere sau deteriorare a marfii in timpul transportului. Vanzatorul incheie contractul de asigurare si plateste prima de asigurare. CIP cere ca vanzatorul sa asigure vamuirea marfii la export. Orice modalitate de transport, inclusiv transportul multimodal.

Grupa D - Destinatie DAF- DELIVERED AT FRONTIER Livrat la frontiera (… locul convenit) - vanzatorul indeplineste obligatia de livrare in momentul in care marfa a fost pusa la dispozitia cumparatorului, vamuita pentru export, la punctul si locul convenit, la frontiera, dar inainte de punctul vamal de frontiera al tarii limitrofe. Transportul feroviar sau rutier, dar poate fi folosit pentru orice modalitate de transport.

DES - DELIVERED EX SHIP Livrat pe nava ( … port de destinatie convenit) - vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care marfa a fost pusa la dispozitia cumparatorului, la bordul navei, nevamuita pentru import, in portul de destinatie convenit. Vanzatorul trebuie sa suporte toate cheltuielile si riscurile legate de aducerea marfii in portul de destinatie convenit. Transportul maritim sau pe apele interioare.

DEQ - DELIVERED EX QUAY (DUTY PAID) Livrat la chei ( … port de destinatie platit) - vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care marfa a fost pusa la dispozitia cumparatorului , pe chei, in portul de destinatie convenit, vamuita la import. Transportul maritim sau pe apele interioare.

DDU - DELIVERED DUTY UNPAID Livrat taxe vamale neplatite ( … locul de destinatie convenit)- vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care marfa a fost pusa la dispozitia cumparatorului, la locul convenit din tara importatoare. Transportul maritim sau pe apele interioare.

DDP - DELIVERED DUTY PAID Livrat taxe vamale platite (… loc de destinatia convenit)- vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care marfa a fost pusa la dispozitia cumparatorului, la locul convenit din tara importatoare. Transportul maritim sau pe apele interioare.

Observații:

Contine descrierea procedurilor vamale in tranzactiile internationale.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tranzactii Internationale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
7 466 cuvinte
Nr caractere:
41 475 caractere
Marime:
29.94KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Tranzacții Internaționale
Predat:
la facultate
Materie:
Tranzacții Internaționale
Profesorului:
Bogdan Florian
Sus!