Comerțul Mondial cu Produse de Parfumerie

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Parfumul are o istorie mai veche decât cred mulţi dintre noi. Cuvântul "parfum" vine din sintagma latinească "per fumus", însemnând "în întregime fum". Francezii mai târziu au dat numele de parfum mirosurilor placute care plutesc în aer la arderea tamâii. Au existat putine perioade în istorie care nu au fost influentate de parfum. Istoria parfumului este adesea împletita cu istoria rasei umane.

Una dintre cele mai vechi intrebuintari ale parfumului este arderea esentelor si ierburilor aromate folosite in serviciile religioase.

Egiptenii au fost cei care au introdus parfumul in cultura lor, apoi chinezii, hindusii, israelitii, arabii si grecii. Primul tip de parfum a fost tamâia. Ea a fost descoperita de catre mesopotamieni acum 4000 de ani. In Egipt, folosirea sticlutelor pentru pastrarea parfumului dateaza din anul 1000 i.d.Hr. Egiptenii au inventat sticla, iar sticlutele pentru parfum au fost unele dintre cele mai utilizate obiecte din acest material. Ei isi ungeau corpurile cu uleiuri aromate si le foloseau atât ca produse cosmetice, cât si in scop medicinal. Utilizarea parfumului s-a raspândit apoi in Grecia, in Italia si in lumea islamica. Parfumul s-a bucurat insa de succes in secolul XVII, mai ales in Franta. La curtea regala, era folosit nu numai pe piele, ci si pe mobila si haine. In secolul XVIII s-a inventat apa de colonie, care se amesteca in apa pentru baie, dar si in vin pentru a obtine apa de gura.

La sfârsitul secolului, parfumurile aveau mireasma unei singure flori. Trandafirul, violeta, liliacul, crinul erau la mare cerere. Miresmele de amestecuri florale au fost introduse spre sfârsitul primei decade când au fost descoperite noi ingrediente ce au fost amestecate pentru a rezulta noi parfumuri. Mai târziu, mirosuri abstracte, care nu aveau nici o legatura cu parfumul unei flori sau al unui buchet de flori au fost create. Aceasta

realizare a revolutionat industria parfumurilor. Astazi, parfumurile au devenit mult mai complexe, cu multe tente si tonuri necunoscute înainte de descoperirea aromelor chimice.

Datorita comertului tot mai prosper de iasomie, trandafiri si portocale, orasul Grasse din Provence a devenit cel mai important centru producator de materii prime. Acest statut de mare producator de parfumuri a orasului Grasse a pierit în 1724. Paris a devenit duplicatul comercial al orasului Grasse si centrul mondial al parfumurilor. Casele de parfumuri precum Houbigant (care produce Quelques Fleurs, foarte popular si astazi), Lubin, Roger&Gallet si Guerlain îsi aveau sediul în Paris.

Curând aspectul sticlei a devenit mult mai important. Chiar se fac aliante intre producatorii de parfumuri si cei de sticlute pentru exclusivitate. Creatorul de parfumuri Francois Coty s-a asociat cu Rene Lalique. De atunci Lalique a început producerea de sticle pentru Guerlan, D'Orsay, Lubin, Molinard, Roger & Gallet si altii. Dupa aceea Baccarat a creat si a produs sticla pentru Mitsouko (Guerlain), Shalimar (Guerlain) si altii. Brosse Glassworks a creat memorabila sticla pentru Jeanne Lanvin's Arpege si celebra sticla Chanel Nr. 5.

Observații:

COMERŢUL MONDIAL CU PRODUSE DE PARFUMERIE

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comertul Mondial cu Produse de Parfumerie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 896 cuvinte
Nr caractere:
10 485 caractere
Marime:
38.81KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Tranzacții Internaționale
Predat:
la facultate
Materie:
Tranzacții Internaționale
Sus!