Aplicație statistică

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Aplicatie:

Proiectul presupune realizarea unei analize statistice la nivelul unei colectivitati statistice formate din 300 de salariati din perspectiva veniturilor realizate in luna calendaristica precedenta. Se presupune ca aceasta colectivitate nu a putut fi analizata in totalitate, datorita resurselor fiinanciare si umane limitate si, astfel, s-a recurs la extragerea unui esantion format din 50 de persoane.

1. Realizati gruparea valorilor pe 5 intervale egale de variatie. Gruparea se va face alegand una din variantele limita superioara respectiv inferioara inclusa in interval.

2. Reprezentati grafic distributia valorilor grupate cu ajutorul histogramei.

3. Determinati si reprezentati grafic marimile relative de structura.

4. Analizati rapoartele de coordonare (corespondenta) ce pot determinate fata de primul interval de grupare a veniturilor.

5. Determinati nivelul mediu al veniturilor cu ajutor mediilor: aritmetica, armonica, patratica si geometrica si verificati relatia de ordine dintre valorile obtinute.

6. Determinati valoarea veniturilor ce a fost obtinuta de cei mai multi salariati.

7. Descoperiti valoarea mediana a veniturilor obtinute.

8. Caracterizati reprezentativitatea statistica a nivelului mediu obtinut al veniturilor cu ajutorul indicatorilor de variatie ( se vor utiliza atat indicatorii simpli cat si cei sintetici).

9. Atat pentru situatia unei extrageri repetate cat si pentru o extragere nerepetata a esantionului:

a. Identificati intervalul de incredere ce va contine cu o probabilitate de 95% (z=1,96) valoarea media a veniturilor tuturor celor 300 de salariati.

b. Determinati marimea esantionului necesar a fi extras in situatia in care se doreste o reducere a erorii maxime admisibile cu 25% fata de nivelul obtinut la punctul 9a si o crestere a probailitatii de lucru la nivelul 95,44% (z=2).

10. Formulati raspunsuri la 5 intrebari la alegere din lucrarea CERCETARE SELECTIVA - studii de caz, proiect, autor Valentin Hapenciuc s.a., regasite incepand cu pagina 445.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aplicatie statistica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7.7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
314 cuvinte
Nr caractere:
1 742 caractere
Marime:
11.50KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Statistică
Tag-uri:
Aplicatie statistica, seminar
Predat:
la facultate
Materie:
Statistică
Sus!