Siguranta alimentara se refera la conditiile si practicile rezervate calitatii alimentelor in prevenirea contaminarii si imbolnavirii.
Ce sunt alimentele sigure?
Toate alimentele oferite consumatorilor trebuie sa fie in concordanta cu standardele (EU) privind siguranta alimentara
Alimentele sigure reprezinta un drept al consumatorului care trebuie sa fie constient ca sanatatea si siguranta proprie este protejata
Calitatea materiilor prime care intra in procesul de fabricatie
Igiena in : - procesul de productie al alimentelor
- depozitarea si transportul alimentelor
-modul si conditiile de comercializare a
alimentelor
Supravegherea si controlul privind siguranta pe intregul lant alimentar
ABORDAREA intregului LANT ALIMERNTAR si a RESPONSABILITATILOR
Responsabilitatea FERMIERILOR ,producatorilor de FURAJE si ALIMENTE (conform principiului DE LA FERMA la MASA CONSUMATORULUI)
TRASABILITATEA FURAJELOR SI ALIMENTELOR (incl.INGRED.)
Transformarea politicii alimentare intr-un INSTRUMENT ACTIV, DINAMIC, COERENT SI COMPREHENSIV care sa asigure UN INALT NIVEL AL SANATATII SI PROTECTIEI CONSUMATORILOR pe PRINCIPIUL TRANSPARENTEI
Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.