Siguranța alimentară

Extras din seminar:

Siguranta alimentara se refera la conditiile si practicile rezervate calitatii alimentelor in prevenirea contaminarii si imbolnavirii.

Ce sunt alimentele sigure?

Toate alimentele oferite consumatorilor trebuie sa fie in concordanta cu standardele (EU) privind siguranta alimentara

Alimentele sigure reprezinta un drept al consumatorului care trebuie sa fie constient ca sanatatea si siguranta proprie este protejata

Calitatea materiilor prime care intra in procesul de fabricatie

Igiena in : - procesul de productie al alimentelor

- depozitarea si transportul alimentelor

-modul si conditiile de comercializare a

alimentelor

Supravegherea si controlul privind siguranta pe intregul lant alimentar

ABORDAREA intregului LANT ALIMERNTAR si a RESPONSABILITATILOR

Responsabilitatea FERMIERILOR ,producatorilor de FURAJE si ALIMENTE (conform principiului DE LA FERMA la MASA CONSUMATORULUI)

TRASABILITATEA FURAJELOR SI ALIMENTELOR (incl.INGRED.)

Transformarea politicii alimentare intr-un INSTRUMENT ACTIV, DINAMIC, COERENT SI COMPREHENSIV care sa asigure UN INALT NIVEL AL SANATATII SI PROTECTIEI CONSUMATORILOR pe PRINCIPIUL TRANSPARENTEI

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Siguranta alimentara.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
274.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
alimente, calitate, siguranta, norme de protectie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Mihaiu Monica
Sus!