Sisteme Informatice de Asistare a Deciziilor

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

O fabrica de incaltaminte isi desfasoara activitatea in urmatoarele conditii: - pret vanzare / pereche = 55 RON - cost cu materialele / pereche = 30 RON - chelt. Administrative = 2.000 RON - alte chelt. Fixe = 3.000 RON - salariu / muncitor = 1.000 RON - 1 muncitor poate produce 10 perechi pe zi; un muncitor lucreaza 20 de zile / luna; un muncitor poate lucra la nevoie si mai mult de o norma, fiind platit in acest caz conform cu munca depusa. Cerinte: Sa se determine cantitatea de perechi de incaltaminte care trebuie produsa pentru a atinge pragul de rentabilitate Sa se determine cantitatea de perechi de incaltaminte care trebuie produsa pentru a obtine profit = 3.000 RON Sa se determine cantitatea de perechi de incaltaminte care trebuie produsa pentru a obtine o rata a rentabilitatii de 30%. Sa se determine cantitatea de perechi de incaltaminte care trebuie produsa pentru a se atinge pragul de rentabilitate, in conditiile in care chelt. cu materialele cresc cu 15%, iar chelt. administrative cresc cu 5%. Aplicatia 2. Despre un anumit angajat se cunosc urmatoarele date: salariu brut = 1500 RON chelt cu intretinerea = 250 RON chiria = 200 USD alte chelt = 300 RON presupunem cursul USD = 2,75 RON (3.04)

Cerinte: Presupunand ca angajatul economiseste restul de bani in fiecare luna, sa se determine in ce luna are suficienti bani pentru a-si putea achizitiona un obiect electrocasnic in valoare de 2000 RON Ce salariu trebuie sa aibe angajatul pentru a-si putea achizitiona obiectul dorit in doar 3 luni? Consideram ca angajatul depune lunar restul de bani la o banca ce-i ofera 10% dobanda anuala; sa se determine suma de bani pe care o va avea angajatul peste 1 an. Aplicatia 3. O firma realizeaza cursuri de informatica in urmatoarele conditii: - pretul modului = 150 RON - nr de ore al modulului = 10 - chelt administrative = 1.000 RON - salariu orar profesor = 50 RON / h - nr pagini pt. Suportul de curs = 100 - costul unei pagini pt suportul de curs = 0,25 RON (Suportul de curs se distribuie fiecarui student) Cerinte: Sa se determine numarul de studenti incepand cu care organizarea cursului de informatica devine profitabila Sa se determine numarul de studenti pentru care rata rentabilitatii este de 40% Sa se realizeze scenarii pentru varianta curenta, cat si pentru urmatoarele doua variante: Scenariul 1.

Pretul cursului de informatica devine 175 RON Numarul de studenti inscrisi = 10 Salariul orar al prof = 55 RON Scenariul 2. Pretul cursului de informatica devine 125 RON Numarul de studenti inscrisi = 20 Salariul orar al prof = 45 RON

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sisteme Informatice de Asistare a Deciziilor.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
380 cuvinte
Nr caractere:
2 275 caractere
Marime:
8.38KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Limbaje de Programare
Predat:
la facultate
Materie:
Limbaje de Programare
Profesorului:
Gavrila Alexandru
Sus!