Microsoft Dinamic Navision

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

1. 1 Introducere

Microsoft Dynamics NAV este o soluţie de tip Enterprise Resource Planning dedicată companiilor mijlocii şi în crestere, filialelor companiilor multinaţionale, cu o poziţie importantă pe piaţă şi care doresc să-şi crească avantajul competitiv. Achiziţionată în 2002 de Microsoft, soluţia Microsoft Dynamics NAV a trecut prin etape succesive de integrare a ei în portofoliul de soluţii Microsoft. De la Navision- The way to grow la Microsoft Business Solutions Navision, şi apoi la actualul nume Microsoft Dynamics NAV, acest proces a însemnat şi o aliniere strategică a produsului. Microsoft Dynamics NAV face parte dintr-o suită de soluţii pentru administrarea afacerilor de la Microsoft, situate pe niveluri diferite sau care deservesc domenii diferite ( ERP sau CRM). În prezent suita Microsoft Dynamics este formată din urmatoarele soluţii:

• Microsoft Dynamics NAV- soluţie ERP pentru companiile medii si filiale de companii multinationale

- Microsoft Dynamics AX – soluţie ERP pentru companii medii şi mari

- Microsoft Dynamics CRM – soluţie de administrare a relaţiilor cu clienţii

- Microsoft Dynamics GP – soluţie ERP pentru companii medii şi în creştere

- Microsoft Dynamics SL – soluţie ERP pentru companii mici şi mijlocii

- Microsoft Dynamics – Point of Sale – soluţie destinată companiilor ce au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul (retail)

- Microsoft Dynamics Retail Management System – soluţie destinată companiilor ce au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul (retail)

- Microsoft Dynamics Snap – soluţie de tip Office Business Application

În România sunt disponibile doar primele trei soluţii: două soluţii ERP şi o soluţie CRM - pentru managementul relaţiilor cu clienţii.

La nivel mondial Microsoft Dynamics Nav numără peste 45 000 de clienţi, oferind localizarea aplicaţiei pentru 41 de ţări în 39 de limbi. Pe piaţa romînească Microsoft Dynamics NAV a pătruns în România în 2003, cu versiune 3.6 a aplicaţiei şi soluţia este deja implementată în peste 90 de companii. Cele mai mult implementări în momentul de faţă se realizează cu versiunea 4.0.

Sistemele construite pe platforma Microsoft Dynamics NAV furnizează cu precizie informaţia de care au nevoie utilizatorii fără a perturba procesele de business, oferă răspunsuri rapide pentru a facilita luarea deciziilor, valorifică la maximum relaţiile cu clienţii şi pregatesc compania pentru a raspunde rapid şi eficient cerinţelor pieţei.

Faţă de alte soluţii existente pe piaţă, Microsoft Dynamics NAV are cîteva avantaje competitive foarte importante:

- Încă de la început, a fost proiectată având în centru necesităţile segmentului companiilor medii şi în creştere.

- Este foarte flexibilă: poate fi modelată cu uşurinţă pentru a satisface orice tip de necesităţi.

- Oferă un bun suport pentru managementul schimbării pentru că permite implementarea în mai mulţi paşi.

- Are un timp de implementare mult redus în comparaţie cu soluţiile similare şi de nivel superior de pe piaţă.

- Oferă un raport calitate preţ optim, protejează investiţia şi permite eşalonarea ei pentru că beneficiarul nu plăteşte decât ceea ce utilizează la un moment dat, avand opţiunea de a adauga treptat funcţionalităţi suplimentare.

- Este foarte scalabilă deoarece permite extinderea cu uşurinţă a sistemului atât ca funcţionalităţi cât şi ca număr de utilizatori.

- Este deschisă si colaborativă pentru ca oferă posibilităţi multiple de lucru cu alte aplicaţii.

1.2 Funcţionalităţi Microsoft Dynamics NAV

Ariile mari ale aplicaţiei Microsoft Dynamics Nav sunt: Management financiar, Managementul lanţului de furnizare, Managementul relaţiilor cu clienţii, E-Comerţ.

1.2.1 Management financiar

Modulul financiar, denumit Management financiar, conţine informaţii despre înregistrări contabile, mijloace fixe, resurse, proiecte, resurse umane. Modulul oferă facilităţi de bază necesare pentru setarea unei companii şi introducerea şi urmărirea înregistrările contabile : plan de conturi, jurnale generale, jurnale recurente, urmărirea taxei pe valoare adaugată Aplicaţia face posibilă realizarea următoarelor proceduri financiar - contabile:

- parametrizarea conturilor contabile în planul de conturi. Pentru fiecare cont există informaţii despre soldul real şi bugetat

- vizualizarea soldurilor pentru o anumită perioadă

- verificarea modificărilor pe care le vor produce intrările în jurnale asupra conturilor înainte de înregistrarea acestora

- înregistrări contabile în orice monedă

- definirea anului fiscal având ca dată de început orice dată dorită de utilizator şi împărţirea lui în perioade fiscale

- definirea bugetelor în ferestre de tip matrice pentru o zi, o săptămînă, o lună, un trimestru, un an sau orice perioadă fiscală

- definirea bugetelor pe departamente, proiecte, sau unitate de afacere

Pentru o organizaţie se poate customiza uşor soluţia financiară prin schimabrea modului de afişare a formelor, prin adăugarea de câmpuri sau tabele noi şi prin crearea de meniuri specifice fiecărui utilizator. De asemenea se pot automatiza anumite proceduri financiare conform nevoilor organizaţiei.Se pot defini diverse nivele de control. De exemplu, se pot specifica termene de plată şi reduceri pentru fiecare furnizor sau client.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microsoft Dinamic Navision
    • Prezentare Microsoft Dynamics NAV - curs 1.doc
    • Prezentare Microsoft Dynamics NAV - curs 1.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
46 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
4 411 cuvinte
Nr caractere:
23 803 caractere
Marime:
721.03KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Inteligența Artificială
Predat:
la facultate
Materie:
Inteligența Artificială
Sus!