55 de seminarii pentru Facultate din domeniul Industria Alimentară

Forma de invatamant

Seminarii / Industria Alimentară / Facultate

  • Imagine document Aprecierea calității comerciale a cărnii

    Aprecierea calității comerciale a cărnii

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    Tendinţa de a aprecia capacitatea productivă, şi ca atare valoarea animalelor, după anumite însuşiri exterioare a apărut în urma necesităţii de a aprecia valoarea unui animal într-un interval de timp scurt, fără a-i cunoaşte antecedentele şi fără a avea posibilitatea să-i testăm...

    47 pagini doc
  • Imagine document Proiectarea Produselor Noi

    Proiectarea Produselor Noi

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    SEMINARUL I IMPORTANŢA ŞI NECESITATEA APARIŢIEI PRODUSELOR NOI ÎN DOMENIUL INDUSTRIEI ALIMENTARE Epoca contemporană este caracterizată printr-un ritm foarte rapid de modernizare şi perfecţionare a societăţii, schimbări care se manifestă pe toate planurile. Se acordă o atenţie tot mai...

    48 pagini doc
  • Imagine document Tratarea primară și termică a produselor din pește și fructelor de mare

    Tratarea primară și termică a produselor din pește și fructelor de mare

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    Tratarea primară şi termică a produselor din peşte şi fructelor de mare Compoziţia chimică şi valoarea nutritivă. Structura ţesuturilor Schemele şi caracteristicile proceselor tehnologice de tratare primară a peştelui, fructelor din mare. 3.1. Prelucrarea primară a peştelui cu...

    20 pagini ppt
  • Imagine document Drojdii și Mucegaiuri

    Drojdii și Mucegaiuri

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    STUDIUL MICROBIOLOGIC AL MUCEGAIURILOR Mucegaiurile sunt microorganisme de tip eucariot, monocelulare sau pluricelulare, diferentiate din punct de vedere morfologic si care se reproduc prin spori formati numai pe cale asexuatã sau pe cale mixtã (asexuatã si sexuatã). Mucor (88...

    18 pagini pdf
  • Imagine document Întrebări recapitulative mecanică

    Întrebări recapitulative mecanică

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    Întrebări recapitulative 1. Mecanismul este un complex de organe de maşini universale şi / sau speciale îmbinate judicios în scopul de: a) a transmite o mişcare într-un lanţ cinematic; b) a transforma o mişcare dintr-o formă în alta (de ex. mişcarea de rotaţie în mişcare de...

    12 pagini doc
  • Imagine document Laptele

    Laptele

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    Laptele – definitie :este produsul secretat de glanda mamara a uneia sau a mai Multor vaci sanatoase, odihnite, bine hranite, obtinut printr-o mulge- -re igienica neintrerupta si complete.Denumirea de “lapte” fara a pre- -ciza specia de la care provine este atribuita numai laptelui...

    5 pagini docx
  • Imagine document Grile protecția consumatorului

    Grile protecția consumatorului

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    1.La ce data s-a infiintat APC Romania: a. 28 feb.1989 b.10 feb. 1990 c.28 feb.1990 2.APC Romania ofera o gama variata de servicii ce constau in : a.informare,educare,consultant si asistenta specializata; b.informare,testare,consultanta si asistenta specializata;...

    26 pagini doc
  • Imagine document Studiul uvologic al soiului mușcat de bugeac

    Studiul uvologic al soiului mușcat de bugeac

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    Obiectivele cercetărilor Metodica şi obiectele cercetărilor Soiul Muscat de Bugeac a fost creat de către Mihail Juraveli, Ion Gavrilov, Galina Borzicova, în anii ’80 ai sec. XX, la Institutul Naţional pentru Viticultură şi Vinificaţie actualmente Instituţia publică “Institutul...

    20 pagini ppt
  • Imagine document Aditivi alimentari

    Aditivi alimentari

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    Abstract Efectul substituirii cu polidextroză a fost investigat în ceea ce priveşte structura aluatului de prăjitură (timpul de drenaj a emulsiei, dimensiunea medie a bulelor, mărimea, distribuţia şi uniformitatea) şi caracteristicile de expansiune a prăjiturii (înălţimea prăjiturii ,...

    17 pagini doc
  • Imagine document Radurizarea Produselor Alimentare

    Radurizarea Produselor Alimentare

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    Obiective Noțiune și caracteristica generală a procesului de radurizare. Clasificarea radiațiilor ionizate și caracteristica generală a grupelor de radiații ionizate. Efectele produse de radiațiile ionizate Metode de reducere a efectelor secundare apărute în timpul radurizării...

    17 pagini pptx
  • Imagine document Materiale Utilizate în Construcția Utilajelor din Industria Alimentară

    Materiale Utilizate în Construcția Utilajelor din Industria Alimentară

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    OŢELURILE INOXIDABILE = REPREZINTĂ CEA MAI LARGĂ GAMĂ DE MATERIALE DIN CARE SUNT CONSTRUITE UTILAJELE. Până la apariţia acestora, proprietăţile necorozive şi de duritate erau obţinute prin acoperiri cu email (grund, vopsea) a pieselor din fier. În unele situatii acoperirile sunt din...

    19 pagini docx
  • Imagine document Trasabilîtatea

    Trasabilîtatea

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    TRASABILITATEA Aspecte generale O serie de incidente international, cum ar fi encefalopatia bovină spongiformă (BSE), contaminarea produselor alimentare cu ingrediente derivate din organisme modificate genetic, necesitatea diferenţierii produselor convenţionale de cele ecologice,...

    79 pagini doc
  • Imagine document Tehnologia Produselor Cerealiere

    Tehnologia Produselor Cerealiere

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    Actualmente peste 70 % din suprafetele insamintate din lume sunt consecrate culturilor cerealiere. Boabele de cereal au un potential tehnologic si nutritive ridicat, obtinoinduse o gama larga de produse[crupe,faina ,paste fainoase,produse de panificatie,de patisserie,concentrate...

    10 pagini docx
  • Imagine document Fabricarea Conservelor de Legume Sterilizate

    Fabricarea Conservelor de Legume Sterilizate

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    Procesul tehnologic general de fabricare a conservelor de legume sterilizate cuprinde următoarele faze principale : - Sortarea I-a; - Spălare; - Sortarea a II-a; - Curățire; - Divizare; - Tratamente tenmice preliminare : opărire, prăjire; - prepararea lichidelor de acoperire...

    10 pagini doc
  • Imagine document Realizarea unui Studiu HACCP pentru Linia de Producție a Laptelui Praf

    Realizarea unui Studiu HACCP pentru Linia de Producție a Laptelui Praf

    Seminar / Industria Alimentară / Facultate

    TERMENI ȘI ABREVIERI 1.A CONTROLA: luarea tuturor măsurilor necesare pentru a asigura şi menţine conformitatea cu criteriile stabilite în Planul HACCP; 2. CONTROL: situaţia în cadrul căreia se urmează procedurile corecte şi se întrunesc criteriile; 3.MĂSURĂ DE CONTROL: orice acţiune...

    37 pagini docx Cuprins
Sus!