Previzualizare seminar:

Cuprins seminar:

1. PAPAYA (PAPAYERUL) - CLASIFICARE STIINTIFICA
2. DESCRIEREA ARBORELUI PAPAYA CARYCA
3. PAPAYA IN MEDICINA POPULARA
4. DESPRE ENZIME
5. ENZIME DIN PAPAYA- PAPAINA / CHIMOPAPAINA
6. CONTINUT NUTRITIV
7. PRODUSE VEGETALE DIN PAPAYA:
- -FOLIUM PAPAYNAE
- -PAPINA / PAPAINA BRUTA
8. PRODUSE NATURISTE PE BAZA DE PAPAYA (EXEMPLE)
9. RETETE DIN PAPAYA - GASTRONOMIE

Extras din seminar:

Papaya, cunoscuta si ca mamao, pepene de copac, lechoza (Venezuela), sau pawpaw, este fructul arborelui Carica papaya, din genul Carica. Originara din Mexicul de sud, America Centrala si nordul Americii de Sud, papaya este acum cultivata in majoritatea tarilor tropicale.

Specia este originara din America tropicala si se cultiva in toate regiunile tropicale.Creste sub forma de tufe,are port arborescent,de palmier,inalt de 4-8 m,cu trunchi si ramuri lemnoase,robuste,carnoase,care poarta cicatricele frunzelor.Frunzele sunt lung petiolate,foarte mari,palmat-lobate,cu 5-7 lobi care se termina cu un varf ascutit.Florile bisexuate sunt galbene sau alb-galbui.Cele mascule,mici,sunt dispuse in panicule pendule,iar cele femele,sesile,la axila frunzelor,ori pe trunchi.Fructul ,galben sau galben-verzui,este lung de pana la 30 cm.,gros de 15 cm,cantareste 2-5 kg,din care cauza se desprinde usurinta si cade.Contine numeroase seminte inconjurate de o pulpa carnoasa,galben-portocalie,cu aroma de pepene galben.Intreaga planta contine latex.

Papaya este bogata intr-o enzima numita papaina (o proteaza care este folositoare la fragezirea carnurilor si a altor produse. Este folosita la ruperea fibrelor dure de carne si este utilizata de mii de ani in America de Sud. Este inclusa drept componenta in prafurile comercializate pentru fragezirea carnii. Enzima din papaya este de asemenea comercializata sub forma de tablete ca un remediu pentru probleme digestive.Semintele negre sunt comestibile si au un gust iute. Uneori, sunt macinate si inlocuiesc piperul negru.

Enzimele,denumite si fermenti sau catabolizatori,sunt "compusi organici de natura proteica si structura coloidala,prezenti in celulele vii,care dirijeaza prin actiuni catalitice,procesele de sinteza si de degradare ale substantelor organice,cu producere si inmagazinare de energie".

Din punct de vedere etimologic termenul enzima este de origine greaca.Provine din ?? ???? (en zyme) care inseamna in drojdie.El a fost introdus de Kuhne(1878) pentru a desemna fermentii neformati.

Raspandire enzimelor:sunt constituenti chimici celulari intalniti in toate organele si tesuturile,atat in regnul animal,cat si in regnul vegetal.

Extractie,identificare,dozare:de cele mai multe ori se apeleaza la extractia cu apa sau in mediu tampon,urmata de precipitarea in etanol(amilaza) sau in acetone (ureaza) . Purificarea se face in redizolvare in apa si salifiere din solutii de electroliti.Un alt procedeu de purificare consta in adsorbtia enzimelor pe un strat solid (kaolin,oxid de aluminiu),urmta de elutia cu solutii saline.

Majoritatea enzimelor de origine vegetala functioneaza identic atat in mediul acid, cat si in cel alcalin, actiunea lor benefica extinzandu-se asupra intregului tract digestiv. Datorita enzimei din papaya este facilitata nu numai digestia alimentelor de origine animala, ci si, partial, a celor de origine vegetala

Papaina este cea mai importanta enzima aflata in frunzele si fructele plantei tropicale papaya. Aceasta enzima este asemanatoare cu pepsina produsa de organismul uman si intervine in descompunerea alimentelor, in special in predigestia carnii (adica pregateste carnea inca inainte de a ajunge in stomac si de a se incepe acolo digerarea propriuzisa a ei). Papaina este asemanatoare cu pepsina umana, deseori fiind numita pepsina vegetala.

Cu secole in urma,

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Papaya.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 324 cuvinte
Nr caractere:
14 060 caractere
Marime:
26.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Farmacie
Tag-uri:
frunze, fructe, organism
Predat:
la facultate
Materie:
Farmacie
Sus!