Aptitudini, talent, vocație

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Aptitudinile

Dupa P. P. Neveanu (1977), prin aptitudini se intelege insusirea sau sistemul de insusiri ale subiectului mijlocind reusita intr-o activitate, posibilitatea de a actiona si de a obtine performante.

Performanta sportiva (M. Epuran, 2001) este dependenta de o serie de aptitudini nu numai din sfera psihicului, ci si de ordin somatic, fiziologic, nervos, si endocrin. Acelasi autor precizeaza ca, de fapt, sistemul aptitudinal determina performanta sportiva, dar nu toate componentele sale au aceeasi pondere si nici acelasi grad de incarcare genetica sau de educatibilitate.

Structura aptitudinilor se modeleaza dupa sarcina dar, odata modelata, ea se poate fixa, mai mult sau mai putin. La varste mai mari, apar aptitudini specializate, modelate dupa anumite preocupari dar, in acelasi timp, se limiteaza posibilitatea de a constitui alte structuri cu totul diferite.

cu cat omul exerseaza timp mai indelungat o singura activitate, cu atat mai greu ii va fi, ulterior, sa modeleze aptitudini necesare pentru o alta preocupare.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aptitudini Talent Vocatie.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
607 cuvinte
Nr caractere:
3 430 caractere
Marime:
13.31KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Educație Fizică
Tag-uri:
sport, talent
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!