Piața europeană a energiei

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

-Traditie bogata in domeniul calatoriilor pe mare si al descoperirilor geografice

-Istoria tarii si-a pus amprenta asupra culturii sale, influentele maure si orientale asupra arhitecturii si artei fiind evidente.

-Fiecare regiune a Portugaliei are propriile mancaruri traditionale, preparate de obicei din carne si fructe de mare. Bucataria portugheza este faimoasa si prin cele o suta de moduri in care poate fi gatit codul.

-Festivitati dedicate celor trei sfinti cunoscuti sub numele de ,, Santos Populares " (sfintii populari) au loc in toata Portugalia in cursul lunii iunie a fiecarui an.Caracterizate prin manifestari de dans si muzica populara, aceste festivitati se remarca mai ales prin fado - gen muzical traditional melancolic.

--ziua de Ajun este libera si multi oameni asista la slujba de la miezul noptii. In clipa in care se aud cele 12 batai de la miezul noptii, totii credinciosii se duc la biserica locala pentru a celebra Missa do Galo ("mesa cocosului"). Conform credintelor, un cocos ar fi cintat in dimineata de 25 decembrie, sarbatorind in felul sau nasterea lui Iisus.

-Cea mai importanta sarbatoare celebrata de portugheza este de Craciun pe 25 decembrie-lea, numit de Craciun in Vila Vehla.

-In afaceri, desi organizarea firmelor se face pe baza ierarhiei verticale (cea mai mare autoritate avand-o persoana din varf), managerii portughezi evita conflictele directe cu angajatii ori de cate ori este posibil, adoptand o maniera blanda de adresare si tinand cont de problemele personale ale subordonatilor.Aceeasi atitudine prietenoasa se poate observa si in relatiile acestora cu clientii.

-Onoarea nationala nu este un factor important. Nu sunt sensibili la probleme de rasa, religie sau culoare

-Stilul lor de comunicare este personal, elocvent, afectiv, insa mai retinut decat al italienilor sau al spaniolilor (influenta atlantica)

-Portugalia are un numar remarcabil de festivaluri spectaculoase si sarbatori,unele dintre acestea existand de cateva secole. Festivalurile mai noi, precum cele de film si de arta, sunt de asemenea foarte raspandite la nivel national.

Bibliografie:

www.europa.eu

www.spania.travelon.ro

www.calificativ.ro

www.visitportugal.com

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata europeana a energiei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
689 cuvinte
Nr caractere:
3 689 caractere
Marime:
11.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Piata europeana a energiei, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!