Protecția muncii

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

1.Continutul lucrarii

1.1Se prezinta laboratoru pentru disciplina E. an II S.I.A

1.2Se prezinta normele specifice de protectia muncii;

1.3Se prezinta marimi si simboluri specifice disciplinei.

2.Consideratii teoretice

2.1 Reguli de protectia muncii

Lucarile de laborator la disciplina "Electrotehnica " se executa in laboratorul de ELECTROTEHNICA (ELNAV ) al Facultatii de Automatica,Calculatoare si Inginerie Electrica si Electronica.

Pentru desfasurarea corecta a lucrarilor trebuie respectate normele de specifice de protectia muncii in conformitate cu legile in vigoare.

Prin notiunea de protectia muncii se intelege ansamblul de masuri tehnice, sanitare, organizatorice si juridice aplicate pentru ocrotirea sanatatii si vietii oamenilor ce desfasoara o activitate organizatorica si face parte integranta din procesul muncii.Incalcarea dispozitiilor legale privind protectia muncii si normele PSI atrage dupa sine raspunderea disciplinara, administrativa, materiala sau penala, dupa caz,potrivit legii.

Prin accident de munca se intelege vatamarea violenta a organismului sau (si) intoxicatia acuta profesionala, care provoaca incapacitatea temporara de munca de cel putin o zi, invaliditate sau deces si care se produc in timpul indeplinirii sarcinilor de studiu.

Instructajul de protectia muncii cuprinde instructajul general si cel specific fiecarui loc de munca efectuat intr-o anumita perioada de timp.

Instalatiile si echipamentele electrice vor fi proiectate, construite, montate si exploatate, astfel incat sa se previna electrocutarile prin atingere directa sau indirecta, arsurile, incendiile, exploziile si aprinderile neprevazute.Electrocutarile se produc ca urmare a trecerii curentului electric prin corpul

omenesc si pot avea loc in diverse situatii:

- atingerea directa a unor elemente aflate in functionare normala sub tensiune ;

- atingerea unor elemente aflate in mod accidental sub tensiune, datorita unor defecte ale instalatiei sau echipamentului electric, atingere indirecta;

- atingere simultana a doua punte de pe sol, care se afla la potentiale diferite (tensiune de pas), ca urmare a scurgerii unor curenti electrici.

Pericolul electrocutarii depinde de mai multi factori:

- valoarea curentului electric stabilit prin corp. Se considera valori nepericuloase :10 mA c.a. si 50 mA c.c.

- calea de inchidere (traseul) a curentului electric;

- durata actiunii curentului asupra corpului omenesc. Se considera ca timpul extrem de evitarea electrocutarii este 0.2 s in instalatiile electrice de joasa tensiune si 0.1 s pentru instalatiile electrice de inalta tensiune;

- starea fizica si psihica a omului - oboseala,boala;

- frecventa curentului;

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Protectia muncii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 225 cuvinte
Nr caractere:
13 041 caractere
Marime:
266.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
Protectia Muncii, munca
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!