Management Financiar

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Riscul unui active se defineste prin variabilitatea probabila a rentabilitatii viitoare a activului. De exemplu, daca un investitor cumpara obligatiuni guvernamentale pe termen scurt de 1 milion dolari, cu un randament anticipat de 7%, atunci rentabilitatea investitiei este de 7% si poate fi estimata destul de precis, acest tip de investitie fiind lipsit de risc. Insa, daca milionul este investit in actiuni ale unei companii recent infiintate, rentabilitatea investitiei nu poate fi estimata precis. Un analist ar putea trece in revista rezultatele posibile si poate concluziona ca rata de rentabilitate asteptata, din punct de vedere statistic, este de 20%, dar investitorul ar trebui, de asemenea, sa recunoasca faptul ca rata de rentabilitate reala poate varia de la, de exemplu, +1000% la -100%. Deoarece exista un pericol semnificativ de a obtine o rentabilitate reala considerabil mai mica decat rentabilitatea asteptata, actiunile pot fi considerate ca fiind riscante.

Astfel, riscul este legat de probabilitatea de a avea o rentabilitate mai mica decat cea asteptata - cu cat este mai mare sansa unei rentabilitati mici sau negative, cu atat mai riscanta este investitia.

Masura traditionala a riscului aplicabila proiectelor individuale este legata de variabilitatea rezultatelor si este definita prin distributia de probabilitate. O anumita rata de rentabilitate poate fi interpretata ca rata interna de rentabilitate a proiectului, pe baza fluxurilor de numerar asociate. Cu cat distributia de probabilitate a ratelor de rentabilitate prevazute este mai ingusta, cu atat este mai probabil ca rentabilitatea reala sa fie mai apropiata de rentabilitatea asteptata si cu atat este mai mic riscul proiectului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management Financiar.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 675 cuvinte
Nr caractere:
8 382 caractere
Marime:
16.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
management, randament
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!