Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere
Capitolul 1.Model de turism elvetian - gastronomia si traditiile culinare.
1.1.Specificul Elvetiei.
1.2.Gastronomia elvetiana si restaurantele recomandate turistilor.
1.3.Tipurile renumite de mincare si bauturile bucatariei elvetiene-"Muza Verde"-bautura preferata a artistilor.
Capitolul 2. Activitatile gastronomice in diferite regiuni ale Elvetiei.
2.1. Taina brinzeturilor din alpajurile elvetiene - Pivnita cu minuni din Pays de Enhaut.
2 1.1. Specialitati alpine.Piinea de secara - reteta de suflet
2.1.2. Mitul ciocolatei elvetiene.Evolutie si retete.Daruri de ciocolata-Fondue.
2.1.3. Muzeul Alimentarium - colectie privata cu tot tacimul.Piramida alimentara.
2.1.4. Regiunile Elvetiei. Arta gastronomica a fiecaruia.Meniurile recomandate turistilor.
Concluzii

Extras din referat:

Paradis al cicolatei,bancherilor si al ceasurilor de lux, Elvetia este in acelasi timp una dintre cele mai ravnite tari de resedinta. Elvetia traieste in mare parte din turism, stiind sa profite din plin de darurile cu care a inzestrat-o natura, dar si gratie infrastructurii care asigura conditii deosebite de cazare, masa, transport. Anual ii trec granitele in jur de 11 milioane de turisti din toata lumea. Desi capitala este la Berna, Zurich-ul ramane emblema Elvetiei, considerat capitala culturala a tarii. Aici se negociaza tratate, probleme grave cu care se confrunta societatea contemporana, conflicte intre state, pentru ca, inainte de toate, tara reprezinta garantia neutralitatii. Iar amestecul de civilizatii este prezent la tot pasul: doar unul din trei locuitori este cetatean elvetian.

Am ales aceasta tara deoarece este renumita prin perfectiunea deservirii in restaurante si hotelarie,perfectiunea ciocolatei si gastronomia foarte traditionalista.Imi propun sa analizez in aceasta teza :

*Specificul Elvetiei : neutralitate,stabilitate,resurse naturale,conexiune,maretie,arta,V.I.P.

*Obiective turistice : orasul Berna,Lugano,Muzeul Alpilor Elvetieni,orasul Zurich - in Zurich iubitorii de articole de arta ar face bine sa intre in magazinele Heimatwerk in Rudolf-Brun-Bruecke, Bahnhofstrasse 2 si Rennweg 14. Iubitorii de dulciuri pot petrece timp frumos la Hefti, cunoscuta ,,Mecca de ciocolata" cat si in Spruengli Un adevarat stoc de diferite minuni si anticariat este piata Kuriositaetenmarkt pe Rosenhof. La iesire din tara cetateanului strain ii pot rambursa taxa pe valoare adaugata inclusa in pretul marfurilor, egal cu aproximativ 6,5%. Turistul strain are drept la rambursare TVA in numerar in caz de cumparaturi in suma mai mare de 500 franci elvetieni.

*Specialitatile culinare :"Rosti","Fondue","Raclette",etc.

*Restaurantele recomandate turistilor si cazarea : Elvetia este cunoscuta de mai multe decenii si prin traditiile sale de ospitalitate.La dispozitia Dvs. sunt o multime de restaurante si hoteluri - de la luxoase de 5 *, cunoscute in toata lumea, pana la hoteluri de familie modeste dar foarte confortabile. Majoritatea hotelurilor fac parte din asociatia nationala, care stabileste standarde pentru hoteluri si le certifica.Hotelurile si pensiunile mici, care nu fac parte din asociatie, de asemenea ofera conditii excelente de cazare si deservire buna la preturi acceptabile. Bacsisuri: Ne-catand la faptul ca in restaurant procentul pentru deservire este inclus in cont, daca doriti sa multumiti pentru deservire buna puteti lasa cateva monede chelnerului sau sa rotunjiti suma platii. Portarilor in hoteluri este obisnuit sa se lase 1-2 franci.Dintre restaurante sint Gourmet,tipice si hotel gastronomic.

*Prepararea brinzeturilor recunoscute in toata lumea :Emmental,Malakoff.

*Ciocolata si Daruri de ciocolata evolutie - prepararea sa in Elvetia (elvetienii nu au inventat ciocolata, dar au adus-o la perfectiune. Ciocolata ideala, spun ei, trebuie sa aiba un aspect perfect neted, sa nu faca firimituri la rupere si sa aiba un miros aromat, diferit de cel al simplei pudre de cacao. Momentul adevarului se produce insa la degustare, cand ciocolata adevarata trebuie sa se topeasca pe limba precum untul, fara sa lase reziduuri in gura sau sa se lipeasca de palat.)

Chiar daca scriitorul Harry Lime spunea ca 500 de ani de democratie si pace nu au produs decat ciocolata si ceasuri cu cuc, tot ce intalnesti in drumul tau, iti va demonstra ca Elvetia nu s-a rezumat la atat. Iar un sejur in "tara ciocolatei" nu poate fi decit delicios.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elvetia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
45 pagini
Imagini extrase:
45 imagini
Nr cuvinte:
15 413 cuvinte
Nr caractere:
80 122 caractere
Marime:
70.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, specialitati, dulciuri, alimente
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!