Remedii homeopatice în stomatologie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Homeopatia este o metoda de terapie complementara (nu reprezinta o concurenta pentru medicina alopata) care urmareste stimularea capacitatii naturale a organismului de a se vindeca. De multe ori, un organism aflat in suferinta are nevoie de un stimul din afara pentru a redobandi starea de echilibru pe care o avea inainte de a dobandi afectiunea. Cu cat aceasta stimulare se face mai bland si in concordanta cu legile naturii, cu atat este mai bine, rezultatul venind "de la sine" si fara reactii adverse.

Medicamentele homeopatice au primit denumirea de remedii. Ele sunt fabricate din substante naturale, care se gasesc in natura in cele trei regnuri: mineral, vegetal si animal. Practic, din orice substanta existenta in natura se poate prepara un remediu homeopatic printr-o diluare si o potentare corespunzatoare.

Forma de prezentare: Remediile se prezinta sub forma unor granule, care sunt in majoritatea lor granule de lactoza (o substanta neutra, inactiva din punct de vedere biochimic) si care sunt impregnate cu anumite substante si dilutii dinamizate si potentate de un anumit numar de ori. Potentarea si dinamizarea se realizeaza fie manual, fie cu aparate speciale. Remediile se mai pot prezenta si sub forma lichida, caz in care se administreaza sub forma de picaturi, in special pentru copii, dar si sub forma unor unguente sau geluri pentru utilizare externa.

Remedii homeopatice ce pot fi utilizate in patologia buco-dentara:

ACTAEA SPICATA (Actaea spicata)

Este un remediu al reumatismului articular, in special al articulatiilor mici.

Artrite reumatice sau gutoase cu localizari in articulatiile mici, ale mainii si degetelor, dar si in cele ale articulatiilor gleznelor si degetelor de la picior. Nevralgii dentare cu dureri extinse la tample, nevralgii faciale agravate de miscarea muschilor fetei, cefalee presiva in vertex si frunte. Reumatism asociat cu deranjamente gastrice, cefalee periodica, dureri periostice.

BORAX (Natrium tetraboricum)

Indicatii: Irascibilitate la copii, insotita de inflamatia catarala a stomacului si a intestinelor. Afte bucale, stomatite, micoze bucale (in special candidoze).

CALCULUS RENALIS

Indicatii: boala Riggs; reduce cantitativ acumularea tartrului dentar, calculoza renala.

CEDRON (Simarouba cedron)

Indicatii: Nevralgii, indeosebi trigeminale, ciliare, stari febrile ciclice (malaria). Cefalee si dureri dentare frecvente cu periodicitate zilnica, regulata (la aceeasi ora).

CHAMOMILLA VULGARIS (Matricaria chamomilla)

Indicatii: Benefic pentru copiii mici, agitati, hipersensibili, dornici de a fi tinuti permanent in brate. Crize isterice. Intoleranta la durere. Dureri la eruptie dentara, otite medii, colici intestinale, diaree verzuie, dureri dentare, nevralgii, dureri abdominale, spasme intestinale.

COFEEA CRUDA (Coffea)

Indicat in hipersensibilitatea tuturor simturilor senzoriale, acestea devenind foarte pronuntate. Durerea este atat de intensa, incat devine insuportabila, impinge pacientul intr-o stare de nebunie. Atat mintea cat si trupul sunt hiperactive. Benefic in nevralgii, care par a fi dureri dentare, asociate cu neliniste si suparare, durere ce dispare temporar cand pacientul tine apa rece in gura.

CYPRIPEDIUM PUBESCENS

Indicat in forme usoare de insomnie, cu neliniste si contractii ale membrelor. Dispozitia copilului este variabila, uneori fiind jucaus, linistit, dar alteori iritabil si agitat. Tulburari de eruptie dentara.

HELONIAS DIOICA

Indicatii: Laxitate ligamentara a bazinului si pelvisului. Menopauza. Hipersalivatie in sarcina sau la copii in perioada eruptiei dentare.

HYDRASTIS CANADENSIS (Hydrastis)

Indicatii: Indicat in inflamatii mucoase cu tendinta de sanerare si ulcerare. Secretii vascoase, aderente si abundente. Stomatita, aftoza bucala, herpes labial.

KREOSOTUM

Indicatii: Are efect asupra mucoaselor digestive si a organelor genitale feminine. Anorexie. Stomatita cauzata de eruptia dintilor temporari sau de carii dentare. Varsaturi in etilism cronic.

MERCURIUS CORROSIVUS (Hydrargyri dichloridum)

Indicatii: Ulceratii, afte bucale, gingivita, stomatita cu ulceratii sangerande, sindrom dizenteric grav.

MERCURIUS DULCIS (Hydrargyrum Chloratum)

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Remedii homeopatice in stomatologie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 051 cuvinte
Nr caractere:
6 010 caractere
Marime:
10.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Stomatologie
Tag-uri:
afectiuni, remedii
Predat:
la facultate
Materie:
Stomatologie
Sus!