Importanța Tehnologiei Informaticii și comunicării în educație

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In contextul societatii moderne actuale, datorita faptului ca intreaga lume tinde sa se transforme intr-o societate informationala, apare nevoia ca, inca de la cele mai fragede varste, copiii sa fie pregatiti pentru un contact benefic cu lumea in care traiesc, prin intermediul calculatorului.

Modernizarea scolii romanesti presupune adecvarea acesteia la provocarile si la noile solicitari ale mediului socio -profesional. Indiscutabil, invatamantul nu poate evolua in afara acestui adevar, atata timp cat, in conditiile rapid schimbatoare ale tehnologiei informatiei, utilizarea frecventa a calculatorului, a noii tehnologii in procesul instructiv- educativ, devine o necesitate.

Scoala trebuie sa tina pasul cu tehnologia, sa inteleaga si sa anticipeze impactul asupra modului de invatare. Calculatoarele ofera libertate, flexibilitate dar si individualitate. Iata ca, tehnologia moderna, calculatorul, ofera posibilitati de prezentare sau de transmitere de noi continuturi, intr-o maniera noua, atractiva, prin forme, culori si miscare, asigura o tratare interdisciplinara, posibilitatea de individualizare, incorporeaza o baza de demonstratii si exemplificari iar jocurile didactice pot solicita perspicacitatea, atentia distributiva, creativitatea contribuind la dezvoltarea unor abilitati sau afinitati fata de unele stiinte.

Softurile educationale sustin efortul de invatare intr-un ritm propriu si favorizeaza administrarea unor forme noi de evaluare si de urmarile a unor progrese inregistrate de elevi.

Bibliografie:

Brezeanu, Note de curs, 2011

Constantin Cucos, Psihopedagogie pentru examenele de definitivat si grade didactice, editia a III-a, editura Polirom, 2009

http://www.didactic.ro/materiale-didactice/62937_tic-in-procesul-instructiv-educativ

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Tehnologiei Informaticii si comunicarii in educatie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 230 cuvinte
Nr caractere:
12 303 caractere
Marime:
19.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științele Comunicării
Tag-uri:
Importanta Tehnologiei Informaticii si comunicarii in educatie, educatie
Predat:
la facultate
Materie:
Științele Comunicării
Sus!