Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mi-am desfasurat stagiul de practica la Primaria Falticeni in cadrul Compartimenului de Stare Civila.

Scurt istoric:

Primele referiri atestate documentar despre asezarea de astazi dateaza din secolul al XIII-lea.Viitorul targ s-a constituit din satele existente in1780 si a devenit notoriu (sec. XIX) prin Iarmaroculde Sf. Ilie care, dupa cel de la Leipzig, era una dintre cele mai cunoscute rascruci comerciale din Europa. Atestarea oficiala ca asezare urbana si dezvoltarea moderna ulterioara a municipiului Falticeni isi au sursa in aportul economic definitoriu al comunitatii evreilor. La jumatatea secolului al XIX-lea localitatea avea peste 10.000 locuitori, 4 scoli particulare, o scoala publica, mai multe tipografii unde se tipareau gazete si reviste locale sau zonale.

Administratia publica reprezinta acea activitate care consta in principal in organizarea si executarea prevederilor Constitutiei, a tuturor actelor normative si a celorlalte acte juridice emise de autoritatile statului de drept.

in conditiile statului de drept functioneaza principiul separatiei puterilor, iar descentralizarea serviciilor publice si autonomia administrativa reprezinta coordonate fundamentale.

in tarile moderne, administratia este destinata rezolvarii problemelor de interes public, fiind legata de sistemul statal.

Principiile generale folosite in stiinta administratiei sunt:

- Administratia publica se afla in serviciul omului;

- Administratia publica se subordoneaza interesului general (public);

- Adaptarea administratiei trebuie sa se adapteze la mediul in care-si desfasoara activitatea;

- Cunoasterea cerintelor sociale actuale si prevederea celor viitoare;

- Respectarea normelor de drept in infaptuirea administratiei publice;

- Asigurarea profesionalizarii functiunii publice;

- Cresterea eficientei administratiei prin imbunatatirea permanenta a activitatii si structurii administarative.

Structura si principiile de organizare ale administratiei publice locale

Structura organelor locale ale administratiei serveste, atat interesele locale ale societatii, cat si pe cele generale; de aceea, trebuie adoptate cele mai bune solutii pentru organizarea activitatii si dimensionarea structurii din circumscriptiile administrativ-teritoriale.

Organizarea administrativa a teritoriului are ca obiect, studierea si determinarea, in cadrul geografic al statului, a unei repartizari rationale si eficiente a activitatilor umane, in raport cu resursele naturale si necesitatile colectivitatilor locale.Delimitarea teritoriului in circumscriptiile administrative trebuie sa ia in considerare interesele traditionale, politico-administrative, economice si social-culturale ale populatiei.in acest mod, se poate realiza intr-o maniera unitara, administratia publica.Doctrina administrativa din ultimii ani stabileste trei principii privind organizarea administratiei publice teritoriale si anume:

-principiul centralizarii

-principiul desconcentrarii

-principiul descentralizarii

Primaria Falticeni este organizata conform organigramei prezentata in Anexa Nr. 1:

Primaria se organizeaza pe compartimente fiecare avand atributii delimitate prin regulamentul de organizare si functionare.

BIROU FOND FUNCIAR:

Astfel in cadrul compartimentului se intocmesc activitati precum :eliberare adeverinta pentru somaj, eliberare adeverinta in vederea intabularii in cartea funciara, eliberarea biletelor de proprietate pentru animale, eliberarea certificatului de producator, eliberarea adeverintei pentru circulatia juridica a terenului, eliberarea titlului de proprietate.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Starea civila.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 117 cuvinte
Nr caractere:
11 882 caractere
Marime:
17.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Știința Administrației
Tag-uri:
drept, stare civila
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Administrației
Sus!