Previzualizare referat:

Extras din referat:

Multi investesc destul de mult in calculatoarele personale incercand sa obtina cat mai multa performanta, inlocuiesc placi de baza, procesoare, memorii, placi grafice si multe altele, dar marea majoritate a persoanelor din aceasta categorie de entuziasti nu reusesc sa stoarca si ultima picatura de performanta din sistem. Acest lucru poate fi posibil printr-un complex de proceduri care nu pot incepe decat de la optimizarea BIOS-ului placii de baza. Astfel toate componentele au posibilitatea sa ofere un pic mai mult din punct de vedere al performantei, decat prin setarea ,,Optimal defaults" sau ,,Fail/safe default", stari obisnuite la majoritatea utilizatorilor.

Secventa de BOOT

Pentru a exemplifica cat mai usor modificarile ce trebuie facute am ales o placa de baza produsa de Asus, modelul A7N8X-E Deluxe, cu BIOS Phoenix-Award.

Pentru micsorarea timpului in care computerul porneste si incepe initializarea sistemului de operare trebuie facute cateva ajustari la setarile secventei de boot. Astfel cele mai importante modificari care se pot face se afla de obicei in prima categorie de setari, numita ,,Advanced BIOS features". Optiunea ,,Quick power on self-test" trebuie activata. Acest lucru duce la micsorarea semnificativa a timpului de initializare a sistemului. ,,Quick power on self test" este de fapt o metoda rapida de testare a componentelor aflate pe placa de baza, in metoda clasica memoria necesita un timp indelungat de testare care este direct proportional cu cantitatea totala, si invers proportional cu viteza acesteia. O setare care trebuie dezactivata este ,,Full screen logo show". Aceasta incarca in memoria primara de 640 kB o imagine care ocupa o proportie semnificativa din aceasta si care este prezentata imediat dupa pornirea sistemului. Activata, aceasta optiune mareste cu 2-3 secunde timpul necesar initializarii sistemului de operare. Unii probabil se vor intreba ce este ,,Gate A20 Option", trebuie sa mentionez deci, ca aceasta setare are legatura doar cu controlerul de tastatura, putand comuta intre doua moduri distincte in care poate fi folosit de catre sistemul de operare si nu are nici un fel de impact asupra performantelor sistemului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bios.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 376 cuvinte
Nr caractere:
6 752 caractere
Marime:
11.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sisteme de Operare
Tag-uri:
memorie, dimensiune
Predat:
la facultate
Materie:
Sisteme de Operare
Sus!