Precizia de Prelucrare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Semifabricatul este un produs cu un anumit grad de prelucrare, care se livreaza unei alte sectii sau intreprinderi, pentru a fi prelucrat, in continuare, in vederea obtinerii unui produs finit.

Semifabricatele se folosesc pe scara larga la constructiile de masini, cu scopul de a obtine o economie de material si de timp de executie. In majoritatea cazurilor, semifabricatele care urmeaza a fi introduse in productie, sosesc in uzina cu dimensiunile de fabricatie, care difera de cele ale pieselor care urmeaza sa fie executate din ele. In sectiile prelucratoare, pentru a ajunge produse finite, semifabricate trec printr-o succesiune de operatii, care le modifica forma, dimensiunile si proprietatile mecanice initiale.

TIPURI DE SEMIFABRICATE

Semifabricatele standardizate, care sunt folosite in constructia de masini, pot fi clasificate in functie de natura materialului si modul de eleborare.

1. In functie de natura materialului, semifabricatele pot fi din: otel (otel carbon obisnuit, otel carbon de calitate, otel carbon pentru scule, otel pentru arcuri, otel aliat etc), metale si aliaje grele ( alama, bronz, cupru, plumb si zinc) si metale si aliaje usoare (aluminiu si aliaje ale aluminiului).

2. In functie de modul de elaborare, semifabricatele pot fi: turnate, obtinute prin deformare plastica sau prin metode combinate, sinterizate sau din materiale plastice.

- Semifabricate turnate. Turnarea permite obtinerea de semifabricate intr-o gama larga de dimensiuni si greutati. Forma lor este strans legata de forma pieselor finite.

Clasificarea semifabricatelor turnate se poate face dupa mai multe criterii:

a) dupa greutate - usoare, de greutate medie, grele

b) dupa complexitatea formei - simple si complexe

c) dupa tipul formei de turnare - semifabricate executate in forme temporare , semipermanente si permanente

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Precizia de Prelucrare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
938 cuvinte
Nr caractere:
5 767 caractere
Marime:
12.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Organe de mașini
Tag-uri:
semifabricate, produse, masini
Predat:
la facultate
Materie:
Organe de mașini
Sus!