Evaluarea calității biscuiților

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Toata lumea iubeste biscuitii, in forme si arome diverse, banali si ieftini, cu adaosuri de ciocolata, unt, fructe, vanile sau alte arome, cu umpluturi cremoase, digestivi sau aperitivi. Dar de fapt ce stim despre biscuiti?

Biscuitii sunt unul din cele mai populare forme de dulciuri sau aperitive, despre care toata lumea are o parere si o reteta anume.

Biscuitii pot fi preparati dupa retete de post sau imbogatiti in cacao, unt sau diverse arome si ingrediente, sau pot fi facuti sandvich-uri cu diverse creme. In toate cazurile in general sunt apetisanti si se topesc in gura pur si simplu.

Pot fi deserturi excelente, glazurati in ciocolata alba sau neagra, cu nuca, migdale, sau diverse arome sau creme de fructe, sau aperitive pe masura, cu gusturi sarate, piparate sau date de alte ingrediente exotice.

Biscuitii pot fi un pericol pentru silueta noastra, dar sunt hranitori, ieftini, spornici si pot avea efecte benefice, in functie de reteta, pentru digestie si in general pentru sanatate, fiind alimente energizante. Sau pot fi dietetici, din diverse tipuri de faina, folositi in loc de paine, cu adaosuri de diverse seminte.

Astfel ca, scopul lucrarii este acela de a analiza ,,lumea biscuitilor" si de a prezenta mai multe detalii persoanelor curioase care doresc sa afle mai multe amanunte despre ceea ce mananca,

Problemele urmarite in acest studiu de caz vizeaza materiile prime utilizate.procesul tehnologic de obtinere a produsului,caracteristicile de calitate, ambalare, etichetare,transportul si depozitarea biscuitilor.Totodata in aceasta lucrare vom vorbi si despre sortimentul biscuitilor existent pe piata si vom prezenta cateva date statistice privind fluxurile de comerciale ale biscuitilor,

CAPITOLUL 1

CARACTERISTICI MERCEOLOGICE A BISCUITILOR

1.1PREZENTAREA PRODUSULUI SI A GRUPEI DIN CARE FACE PARTE

Biscuitii fac parte din categoria produselor de panificatie adaugate chimic.

La inceput considerati adevarate delicatese , erau serviti la curtile imparatesti numai la diferite ocazii iar reteta lor era tinuta secreta de catre bucatarii marilor imparati.

Ulterior biscuiti au inceput sa fie produsi in casa dovedindu-se astfel ca reteta lor nu era asa de complicata precum se credea. Multi negustori observand ca este o marfa cautata au inceput sa vanda biscuiti Ei au devenit preferati copiilor,fiind o dovada de rasfat din partea parintilor

In limba italiana Biscotti se traduce ,,ceva copt de doua ori". Cuvantul biscotto deriva de la termenii bis (de doua ori) si cotto (copt). Alte tari au propria lor versiune de biscuiti, de exemplu in Olanda se numesc rusk, in Franta biscotte, iar in Germania zwieback.

Una din dovezile cele mai timpurii dateaza din secolul II in Roma. Termenul biscuit provine de la cuvantul latinesc ,,bis coctum'' care reprezinta ceva ,,copt de doua ori- '. In aceasta perioada ,,biscuitii'' erau nedospiti, tari, ca niste napolitane subtiri, care aveau un continut scazut de apa. Avand o umiditate scazuta reprezentau alimentul ideal pentru conservare, deoarece nu se invecheau niciodata prea repede.

In America, un biscuit este descris ca fiind o prajitura subtire, dulce si de obicei de dimensiuni reduse. Fiecare tara are propriul sau cuvant pentru aceasta ,,prajitura''. Aceste dulciuri, in Anglia si Australia sunt numite biscuiti, in Spania galletas, germanii le denumesc keks sau kels, iar in Italia exista mai multe denumiri care identifica diverse forme de biscuiti printre care amaretti si biscotti. In conformitate cu istoricii culinari, prima dovada inregistrata a biscuitilor a fost aceea prin care o mica parte de aluat pentru prajituri era coapta pentru a verifica temperatura cuptorului.

inainte de 1989 in Romania se gaseau foarte putine marfuri alimentare iar sortimentul lor nu era deloc diversificat Dupa aceasta data cand tara noastra a trecut la economia de piata marfurile alimentare si nu numai s-au diversificat foarte mult.

De la biscuitii simpli si cei cu cacao s-a ajuns sa se produca o gama foarte variata de biscuiti in prezent prin oferta bogata prezenta pe piata putem spune ca sunt satisfacute toate gusturile.

Biscuitii sunt consumati de toate categoriile de varsta dar cei mai mari consumatori , daca putem spune asa ,sunt copii, de aceea cele mai multe reclame si cea mai mare promovare o au biscuiti cu crema si mai putin biscuitii digestivi,biscuitii graham , biscuiti cu ovaz sau cei cu legume.Daca biscuitii cu crema au un continut mai bogat de calorii cei graham si digestivi au mai putine calorii ei fiind recomandatii in curele de slabire.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evaluarea calitatii biscuitilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 774 cuvinte
Nr caractere:
15 708 caractere
Marime:
25.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
biscuiti, calitate, Evaluare
Predat:
Facultatea de Comert , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Merceologie
Sus!