Previzualizare referat:

Extras din referat:

Care este cauza rubeolei?

Rubeola este determinata de un virus.

Cum se transmite rubeola?

Rubeola se transmite de la o persoana infectata la alta pe cale aeriana, prin stranut, tuse sau prin vorbire. Rubeola apare de obicei iarna sau primavara. Este contagioasa, dar mai putin decat rujeola sau varsatul de vant.

La cat timp de la contaminare apar simptomele rubeolei?

Perioada de incubare variaza intre 12 si 23 de zile. Simptomele pot fi deseori usoare si pot trece neobservate la 30-50% din cazuri.

Care sunt simptomele rubeolei?

Copii cu rubeola prezinta de obicei o eruptie pe piele, care incepe la nivelul fetei si coboara apoi in jos pe corp, si care se mentine 2-3 zile. Copii mai mari si adultii de obicei suferea de febra usoara, timp de 24 de ore, inflamatii ale ganglionilor de la nivelul gatului sau din spatele urechii, infectii respiratorii superioare, inainte de a prezenta o eruptie pe piele. Femeile adulte prezinta de obicei dureri si intepeniri ale degetelor, incheieturilor de la maini si de la genunchi, ce ar putea tine chiar si o luna. Aproape jumatate din persoanele infectate cu virusul rubeolos nu prezinta simptome.

Cat dureaza rubeola?

Eruptia de pe piele dureaza de obicei 3 zile. Ganglionii pot ramane umflati timp de o saptamana sau mai mult, iar durerile de la nivelul incheieturilor pot dura 2 saptamani. Copiii care sufera de rubeola se vindeca in aproximativ o saptamana, dar la adulti poate necesita mai mult timp.

Cat de grava este rubeola?

Rubeola este de obicei o boala usoara la copii, dar la adulti are ceva mai multe complicatii. Cel mai grav este efectul pe care il poate avea boala asupra femeilor insarcinate. Infectia cu rubeola in primul trimestru de sarcina poate duce la pierderea fatului, nastere prematura si defecte congenitale grave.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rubeola.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
768 cuvinte
Nr caractere:
4 042 caractere
Marime:
8.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Tag-uri:
boli, virusi, rubeola
Predat:
la liceu
Sus!