Târguri și expoziții

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitolul 1

Analiza preliminara a produslui

1.1 Analiza conjuncturii de macromediu

Targuri si expozitii reprezinta cea mai eficienta metoda de a promova un nou produs.

Firma pe care o reprezentam se numeste SC. MARIAJ SA. si are ca obiect de activitate rochii de mireasa. Aceasta este raspandita in toata tara avand cate un sediu in cateva orase mai mari : Brasov, Cluj, Bucuresti, Timisoara si Constanta.

Majoritatea firmelor de acest tip incearca sa capteze atentia fiecarei domnisoare prin procedura de noi modele cat mai atragatoare.

in ultimii doi ani, luand in considerare factorii care influenteaza vanzarile din acest domeniu - rochia de mireasa, firma a fost predispusa la un decalaj al profitului din cauza ratei scazute a casatoriilor.

Firma se adreseaza populatiei care intentioneaza sa se casatoareasca, si in special persoanele de sex feminin pentru ca produsul este rochia de mireasa. Dar trebuie sa tinem cont si de preconizarile ce se stabilesc in acest domeniu la nivelul populatiei. Potrivit raportului UNICEF Tendinte Sociale , elaborat, impreuna cu Institutul National de Statistica, populatia Romaniei va scadea treptat, iar pentru anul 2020 se estimeaza ca va ajunge sub 20 milioane pe locuitori

Faptul ca in prezent criza econimica se face tot mai simtita, na va afecta pe viitor, persoanele de sex feminin nu vor mai fi dispuse sa cheltuie o suma de bani pentru o rochie de mireasa, sau stiind ca cheltuielile pentru o nunta sunt foarte mari, nu se vor mai casatori.

1.2 Analiza conjucturii de micromediu

Firma noastra are propriul atelier de creatie vestimentara, specializat in designul si executia rochiilor de mireasa si ceremonie. Pentru creare noului produs este necesara achzitionarea de materiale speciale ce-l va diferentia de celelalte. Pentru aceasta am aplelat la diferiti furnizori care ne-au asigurat o incredere absoluta prin calitatea materialelor oferite : Special Style SRL, Hakmod Exim SRL - Constanta , Rora Lord Imp Exp Srl - Hunedoara.

Cunoasterea posibilitatilor de oferta ale acestor agenti prezinta o deosebita importanta pentru buna desfasurare a activitatii intreprinderii noastre. Pentru o buna rezistenta in fata adversarilor vom avea in vedere compararea in mod constant a produselor, preturilor, canalelor de distributie si actiunilor de promovare cu cele ale concurentei.

Clientii formeaza cea mai importanta componenta a micromediului firmei noastre. Produsul nostru va fi adatptat la personalitatea fiecarei mirese, rochia nefiind doar un accesoriu vestimentar, ci parte integranta a fericitului eveniment.

Pentru ca dorim sa supravetuim intr-un mediu puternic instabil aveam nevoie de un nou mod de abordare a pietei, care sa puna in centru atentiei clientul si sa-i ofere un avantaj. Astfel vom deveni creatori de cerere si vom dobandi abilitate si in crearea clientelei, nu doar in crearea de produse.

Piata ofera consumatorilor o gama variata de rochii de mireasa, de la diferite firme, ceea ce reprezinta si concurentii nostri : Erochii de mireasa, PerfectLady, eNUNTA, case de moda si alte numeroase companii.

Distribuitorii sunt clienti importanti ai firmei noastre. Datorita lor produsul va fi extins pe piata si astefel caile de distributie pe care le-am ales sunt casele de moda si toate celelalte magazine care vand rochii de mireasa si ne-au ales pe noi ca producator. Magazinele proprii sunt principalele locuri unde se distribuie produsul, alaturi de intreaga colectie.

1.3 Analiza interna a companiei ( S&W)

Aceasta analiza este un instrument des folosit pentru evaluarea calitatii unui produs, enumerandu-i calitatile si slabiciunile, oferind o vedere obiectiva asupra produsului.

Puncte tari

- extinderea magazinelor proprii in orase diferite

- posibilitatea de a descoperi ultimele tendinte ale modei

- statutul de incredere oferit clientilor prin calitatea produsului

- colaborari cu furnizori renumiti

- acumularea unei expiriente in acest domeniu timp de 10 ani

- participarea la prezentari de moda in fiecare an

- detinerea atelierului propriu

Puncte slabe

- neimportarea materialelor necesare pentru crearea produselor, necesitand un cost mai mare

- neexistenta altor magazine si in alte orase

Capitolul 2

Stabilirea obiectivelor

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Targuri si expozitii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 462 cuvinte
Nr caractere:
7 557 caractere
Marime:
232.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
produse, comert, targuri
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Marketing
Sus!