Diversificarea gamei sortimentale prin introducerea pe piață a unui produs alimentar nou

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Marketingul moden porneste de la premisa ca orice activitate economica este indreptata spre satisfacerea cu maxima eficienta a cerintelor efective sau potentiale ale consumatorilor. Puternica orientare spre consumatori si nevoile lor de consum impune cunoasterea temeinica a caracteristicilor consumatorilor, a nevoilor acestora precum si a comportamentului lor de cumparare si consum. Una dintre cele mai importante variabile ale mediului de marketing asupra carora firma nu are control dar pe care incearca sa o influenteze in sensul dorit este consumatorul. Acoperirea unei cote cat mai mare de piata este principalul motiv pentru care se considera ca diversificarea gamei sortimentale si prioectarea de produse noi este una dintre cele mai vaste provocari cu care se confrunta societatile producatoare.

I. Programul de desfasurare a etapelor:

1 martie - 31 martie 2008 Studiul de piata

1 aprilie - 17 mai 2008 Proiectarea produsului

17 mai 2008 Productia propriuzisa

17 mai 2008 Lansare pe piata

1. Studiul de piata (1 martie - 31 martie 2008 )

Atitudinea marketing se caracterizeaza prin grija constanta pentru cunoasterea pietei si adaptarea continua continua la cerintele acesteia. De aceea analiza cantativa si calitativa a ofertei si a cererii, prezente si viitoare, aunui bun sau serviciu(ceea ce reprezinta un studiu de piata) este cheia de bolta a oricarui demers de maketing. Ea raspunde nevoilor de informatii, care apar de fiecare data cand trebuie sa fie luata o decizie comerciala insotita de risc si cand trebuie sa fie controlate rezultatele acesteia.

1 martie - 7 martie 2008 - studiul consumatorilor : Acesta trebuie sa obtina raspunsuri la urmatoarele intrebari: " cine sunt consumatorii", "Ce cumpara consumatorii", "Cine intervine in decizia de cumparare","cand si unde cumpara consumatorii", "cat sunt dispusi sa aloce din bugetul familiar pe produse noi pe care nu le-au mai consumat" etc

7 martie - 14 martie 2008 - studiul concurentei: Acesta presupune analiza principalelor politici ale intreprinderilor concurente. Studiul politicilor generale si al politicilor financiare va permite sa se cunoasca orientarile firmelor si sa se prevada reactiile acestora. In acest sens vor trebui examinate: personalitatea conducatorilor, politica de diversificare a firmelor, ponderea la export, politica de cercetare si dezvoltare aparenta lor la grupuri si legaturile financiare cu alte intreprinderi, situatia lor financiara.

14 martie - 17 martie 2008 - studiul politicilor de productie trebuie sa evidentieze: capacitatea de productie, programele de investitii si de cercetare, necesaul de materii prime. Analiza politicilor comerciale permite cunoasterea optiunilor facute de concurenti in materie de: pret si conditii de vanzare, distributie (circuite utilizate), produs (performante si marci), publicitate (buget, medii publicitate si mesaje selectionate), promovarea vanzarilor si relatii publice, serviciu dupa vanzare. Rezultatul unei asemenea analize asupra concurentilor va permite sa se cunoasca evolutia partilor de piata, gradul de satisfacere a consumatorilor, notorietatea concurentilor.

17 martie - 20 martie 2008 - studiul distributiei: Acesta trebuie sa conduca la

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Diversificarea gamei sortimentale prin introducerea pe piata a unui produs alimentar nou.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
884 cuvinte
Nr caractere:
5 582 caractere
Marime:
11.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
productie, consumatori, produse
Predat:
la master
Materie:
Marketing
An de studiu:
II
Sus!