Studiu de caz Motorola

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Motorola este una dintre cele mai cunoscute companii de comunicatii din lume, iar rolul ei ca pionier in dezvoltarea acestei industrii este recunoscut de toata lumea. Totul a inceput in 1928, sub numele de Galvin Manufacturing Corporation, o companie ce producea adaptoare de curent, dispozitive ce permiteau aparatelor electrice care functionau pe baterii sa functioneze la priza. De la walkie-talkie-ul de aproape trei kilograme la statiile de emisie-receptie minuscule de astazi, Motorola a fost unul dintre cei mai importanti furnizori de aparatura de comunicatii pentru sectoarele critice precum politie, salvare sau constructii.

-in anii 30-40, Motorola a adus divertismentul in casele americanilor prin aparatele de radio si, apoi, TV. De asemenea, procesoarele Motorola au stat la baza dezvoltarii companiei de calculatoare Apple care si-a pastrat astfel multa vreme suprematia, dar si a altor echipamente care utilizeaza microcipuri. O data cu primul DynaTAC in 1983, Motorola a participat la scrierea istoriei telefoniei mobile.

De la Galvin Manufacturing la Motorola

Pe 25 septembrie 1928, fratii Paul V. Galvin si Joseph E. Galvin inregistreaza in Chicago, Illinois, compania Galvin Manufacturing, rezultata in urma achizitiei unui producator de adaptoare de curent. Noua companie avea 5 angajati. Salariile din prima saptamana au insumat fabuloasa suma de 65$, in vreme ce activele companiei erau de 565$ cash si 750$ in utilaje. Vanzarile nete din primul an au insumat 63.000$, cu un profit de 6015$. in 1930, compania atinge vanzari de aproape 300.000$. Este lansat un alt produs, radioul pentru automobile 5T71, care se vindea cu 110-130$ bucata. Dupa acest produs, Paul V. Galvin vine cu ideea numelui companiei, Motorola.

- in 1936, apare Motorola Police Cruiser, un receptor radio modificat pentru a capta o singura frecventa. Anul urmator marcheaza intrarea companiei pe segmentul aparatelor casnice o data cu lansarea liniei de fonografe si aparate casnice de radio. in 1940, vanzarile companiei ajung aproape de 10 milioane de dolari. Compania lanseaza Handie-Talkie SCR536, o statie de emisie-receptie care avea sa fie foarte utilizata in cel de-al doilea razboi mondial in 1941, Galvin Manufacturing lanseaza primul aparat radio comercial in doua frecvente, AM si FM. Tehnologia FM permitea o transmisiune mult mai buna a sunetului decat cea AM. Primul sistem FM este instalat in Pennsylvania. in 1943, Daniel Noble, tehnologul-sef al companiei, realizeaza primul sistem de emisie-receptie FM, care cantarea peste 15 kilograme si avea o raza de actiune de 20-30 km. Statia era destinata armatei SUA. Tot in acest an, se emit primele actiuni ale companiei.

- in 1947, Motorola lanseaza primul sau televizor, modelul Golden View VT71. La un pret de 200$, are un succes nebun, fiind vandut in nu mai putin de 100.000 de exemplare intr-un an. Tot in acest an, compania Galvin Manufacturing devine Motorola Inc. Era tranzistoarelor Intuind potentialul deosebit al tranzistorilor, Motorola investeste intr-o unitate de cercetare in domeniul semiconductorilor, devenind in scurt tmp unul dintre cei mai mari producatori. in 1955, compania adopta ca logo M-ul stilizat, "M-sign".

Printre primii semiconductori produsi de companie este si tranzistorul cu germaniu, primul tranzistor de mare putere produs pe scara larga. in 1956, Motorola lanseaza un serviciu de paging, care transmitea un semnal radio unei persoane. Pagerele incep sa inlocuiasca sistemele de anuntare in spitale si fabrici. in 1958 se introduce primul aparat de radio complet tranzistorizat, Motrac, care, datorita consumului redus, putea fi utilizat in masina fara a mai fi nevoie sa pornesti motorul. in 1960, vanzarile companiei se apropie de 300 de milioane de dolari. Tot in acest an apare televizorul Astronaut de 19 inch, cea mai mare

Bibliografie:

www.motorola.com

:www.wikipedia.com

:www.direct.motorola.com

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de caz Motorola.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 919 cuvinte
Nr caractere:
10 676 caractere
Marime:
17.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
motorola, firma, produse
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!