Recrutarea personalului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru recrutarea personalului vom folosi mai multe metode precum: anunturile in ziare, anunturile pe site-uri de joburi, agentiile de recrutare, targurile de joburi, din campusuri universitare, realizarea unor stagii de pregatire.

1.Anunturi in ziare

Avantajul publicarii anunturilor in ziare este ca ele ajung la toata lumea, oricine le poate citi, iar pretul unui ziar este mult mai mic decat o ora la un internet cafe.

Un ziar cumparat de o persoana ajunge sa fie citit de alti 2-3 membrii ai familiei, asa ca vom publica in ziare in special anunturi pentru posturi care nu pot ajunge la cei vizati decat prin astfel de mijloace.

Anuntul nostru mentioneaza 4 puncte principale:

- Restaurantul (marime, locatie, obiective);

- postul (titlu, obiective, posibila evolutie);

- profilul cautat/cerinte (educatie, experienta, varsta minima);

- avantaje (salarizare, formare).

Cerintele sunt exprimate clar si concis pentru a evita candidaturi nedorite.

2. Anunturile pe site-uri de joburi

Aceasta metoda de recrutare capata din ce in ce mai multa amploare. Este mai simpla si mai eficienta. Nu trebuie sa ne deplasam pana la redactie si anuntul este datpentru o luna de.

Multe situri ofera posibilitatea de cautare in toata baza lor de CV-uri, ceea ce ofera adesea accesul la candidati cu o experienta relevanta pentru noi si care nu cauta activ un loc de munca, prin urmare nu ar aplica la anuntul postat.

Ca si in cazul anunturilor pentru alte surse de recrutare este foarte importanta modalitatea de formulare a anuntului, asa ca cerintele sunt clare, ca si modul in care ne prezentam restaurantul.

3. Agentii de recrutare si plasare

Sunt o resursa foarte buna, in special datorita bazelor de date de care dispun, dar si a faptului ca testeaza partial candidatii (sustin teste psihologice, de personalitate, etc.)

Folosim agentiile de recrutare deoarece:

- Ne ofera garantia unei anumite experiente in domeniu;

- Dau dovada de eficacitate;

- Combina toate mijloacele si metodele de analiza si fundamentare a deciziei;

- Ne ajuta sa definiti mai bine nevoile si sa precizati mai bine asteptarile;

- Datorita notorietatii lor atrag candidati interesanti;

4. Targurile de joburi

Acestea sunt organizate periodic, atat de catre facultati cat si de organizatii non-guvernamentale sau agentii de plasare de forta de munca.

Pentru aceste targuri pregatim materiale care sa poata fi inmanate fiecarui participant la targ, care sa nu coste foarte mult si sa comunice esentialul referitor la restaurantul nostru, oportunitatile oferite si modalitatile de aplicare pentru posturi din organizatie.

In timpul targului o sa iesim in intampinarea oamenilor interesati. Chiar daca nu au caracteristicile necesare postului pentru care facem recrutarea, acestia vor putea sa transmita informatia mai departe.

5. Recrutarea in campusuri universitare

Este deosebit de utila, in special datorita faptului ca noi suntem in cautare si de tineri absolventi care se pot implica si aduce beneficii importante restaurantului la un cost nu foarte ridicat.

In acest mod putem sa avem propriul nostru "targ", propria prezentare in cadrul facultatii, la un pret derizoriu. Credem ca majoritatea facultatilor se vor arata incantate si vor incerca sa ne sustina eforturile, pentru simplul fapt ca doresc sa faciliteze studentilor gasirea unui loc de munca dupa absolvire.

6.Stagii de pregatire

Angajarea studentilor si stagiarilor, in special pe parcursul vacantelor de vara, ne permite o evaluare a competentelor studentilor, dar deschide si o oportunitate de a-i angaja dupa terminarea studiilor.

In acelasi timp, studentii au posibilitatea de a lucra in firma si a testa slujba.

STRUCTURA PERSONALULUI PE CATEGORII

Personalul restaurantului este structurat astfel: directorul de restaurant-1, asistent director de restaurant-1, director economic - 1, contabil - 1, bucatar sef - 1, bucatari-12, sef de sala - 2, ospatar-14 (+2 pe timpul verii), barman - 4, picol - 8, hostess - 2, spalator de vase-4, paznic - 2, personal garderoba - 4. Total personal existent: 57 persoane (+2).

Se lucreaza in 2 ture. O tura este formata din: 1 bucatar sef, 6 bucatari, 1 sef de sala, 7 ospatari, 2 barmani, 1 hostess, 4 picoli, 2 spalatori de vase, 1 paznic de parcare si doua persoane la garderoba.

Activitatea restaurantului incepe de la ora 1100, iar programul se termina la ora 2400, programul pe zile al fiecarui angajat fiind urmatorul:

Zi

Angajat

L

M

M

J

V

S

D

Director economicZZZZZLL

Asistent directorZZZZZLL

ContabilZZZZZLL

Bucatar sefZZZLZZZ

BucatariZLZLZLZ

Sef de salaLZLZLZL

OspatarLZLZLZL

BarmanZLZLZLZ

PicolZLZLZLZ

HostessZLZLZLZ

Spalator vaseZLZLZLZ

Paznic parcareLZLZLZL

Personal garderobaZLZLZLZ

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recrutarea personalului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 268 cuvinte
Nr caractere:
7 174 caractere
Marime:
104.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
personal, recrutare
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!