Carrefour vs Vodafone

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Carrefour Romania

Compania a fost infiintata in anul 1959 de familiile Fournier si Defforey, primul supermarket fiind deschis in Annecy, Haute-Savoie.

Grupul Carrefour Franta este cel mai mare retailer din Europa si al doilea din lume, dupa Wal-Mart, cu vanzari de 93 de miliarde de euro si aproximativ 456.000 de angajati. La patru ani de la infiintarea societatii, in 1963, Carrefour inventeaza un nou concept de comert: hipermarketul, primul magazin de acest tip fiind deschis in Sainte-Genevieve-des-Bois, pe o suprafata de 2500 metri patrati si avand 400 de locuri de parcare.

Carrefour Romania este proprietate a grupului francez Hyparlo. Primul hipermarket a fost deschis la Bucuresti, in 2001, iar in septembrie 2003, cel de-al doilea. Carrefour Romania ofera, de asemenea, si alte servicii, in afara comertului cu amanuntul in magazinele nespecializate, cum ar fi: asigurari, telverde, Carrefour Voiaj, Carrefour FOTO, benzinaria Carrefour, dar si serviciul online pentru retete culinare.

Obiect de activitate

Domeniul de activitate al Grupului Carrefour este retailul. Acesta consta in vanzarea de bunuri sau marfa dintr-o locatie fixa precum un departament, chiosc sau post in loturi mici sau individual pentru consum direct de catre cumparator. Retailing-ul poate include servicii subordonate, precum livrarea. Cumparatorii pot fi fizici sau juridici. In comert, un retailer poate cumpara bunuri sau produse in cantitati mari de la producatori sau importatori, fie direct, fie printr-un intermediar, iar apoi va vinde in cantitati mai mici consumatorilor finali. Amplasamentele de retail sunt adesea denumite magazine. Retailerii sunt la sfarsitul lantului de furnizare.

Obiectul de activitate declarat al noii societati este Comertul cu amanuntul in magazinele nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun, conform Nomenclatorului CAEN in vigoare: CAEN 521 - Comertul cu amanuntul in magazine nespecializate.

Misiune. Obiective

Misiunea noastra este sa fim cea mai buna companie de vanzare din intreaga lume.

Pentru a atinge acest scop, trebuie ca noi, in calitate de grup, precum moleculele, sa ne unim energia, sa ne concentram si sa ne angajam sa facem din aceasta misiune cauza noastra comuna. A fi cei mai buni implica respectarea valorilor noastre esentiale si confirmarea standardelor noastre ridicate.

Cu totii impartasim un vis: sa facem din Carrefour o companie recunoscuta si iubita pentru ca isi ajuta clientii si consumatorii sai sa se bucure de o calitate mai buna a vietii in fiecare zi.

Pentru a ne indeplini acest vis, ne facem meseria, fiind in fiecare zi: dedicati, responsabili si optimisti. Aceste trei valori ne aduc pe toti mai aproape de clientii si consumatorii nostri si reflecta personalitatea noastra. Cautam si gasim pentru acestia cele mai bune solutii posibile in fiecare zi.

Suntem dedicati. Suntem profesionisti si cetateni dedicati. Actionam continuu pentru a depasi asteptarile tuturor. Suntem dedicati pentru a aduce valoare adaugata si pentru a gasi noi solutii pentru o mai buna calitate a vietii.

Suntem responsabili. Atenti la clientii si consumatorii nostri, in permanenta receptivi la nevoile lor. Ii intampinam in magazinele noastre si le raspundem asteptarilor cu amabilitate, entuziasm si atentie la detalii.

Suntem optimisti. Abordam toate provocarile cu energie, entuziasm si idei noi. Contribuim la a incanta viata clientilor si consumatorilor nostri. Pentru ei, pentru colaboratorii nostri, pentru planeta, vrem tot ce este mai bun pentru astazi si pentru maine.

Obiective

Obiective principale:

1. Determinarea unei asocieri mentale a brand-ului Carrefour cu responsabilitatea fata de mediu si implicarea in problemele ecologice.

2. Cresterea vanzarilor la produsele ecologice din hypermarket-urile Carrefour cu 20%.

3. Colectarea a cel putin 1kg de deseuri reciclabile pentru fiecare cumparator al hypermarket-urile Carrefour.

4. Cresterea cu 30% a numarului de sacose din hartie reciclabila vandute.

5. Reducerea cu 50% a numarului de sacose de plastic vandute.

Obiective secundare:

1. Informarea si constientizarea clientilor Carrefour cu privire la impactul comportamentului nostru neresponsabil asupra mediului inconjurator.

2. Determinarea unei atitudini responsabile fata de mediu si educarea clientilor pentru un stil de viata sanatos.

3. Atragerea de noi producatori si furnizori de produse ecologice catre magazinele Carrefour.

4. Incurajarea productiei autohtone de produse ecologice.

In urma analizei privind aspectele legate de organizarea interna a centrului comercial Carrefour Felicia Iasi, structura capitalului social, indicatori ai performantei, oferta de produse, relatiile personal - client, am reusit sa ne formam o imagine cu privire la principiile urmate de firma in desfasurarea activitatilor zilnice, care, urmate cu strictete conduc la obtinerea obiectivului dorit la nivelul intregii firme, si anume: obtinerea de profit in urma satisfactiei clientului.

Vodafone Romania

Compania Vodafone a fost infiintata in 1984 ca o divizie a Racal Electronics Plc, cunoscuta atunci ca Racal Telecomms Limited. In octombrie 1988, aproximativ 20% din capitalul companiei a fost oferit publicului. Racal Telecom Limited s-a desprins in totalitate de Racal Electronics Plc si a devenit o companie independenta in septembrie 1991, data la care si-a schimbat numele in Vodafone Group Plc.

Astazi, Vodafone Group Plc este cea mai mare companie de telecomunicatii mobile din lume, cu o prezenta semnificativa in Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia Pacific si Statele Unite prin diviziile sale, joint ventues, achizitii si investitii.

O privire retrospectiva asupra realizarilor Vodafone Romania arata dinamismul industriei de comunicatii si preocuparea noastra permanenta de a fi lider in inovatie.

Vodafone este compania care a implementat prima retea GSM in Romania si primul operator care a lansat serviciile 3G pe piata romaneasca si apoi nivelul superior de performanta, HSDPA - 3G broadband. De asemenea, Vodafone este operatorul care a lansat prima retea de date mobile 4G din Romania.

Misiunea companiei este de a ajuta oamenii din Romania sa comunice mai usor si sa fie in legatura permanenta cu lumea.

In cei 12 ani de activitate in Romania, Vodafone a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de afaceri prin investitii majore la nivel national, orientate in principal spre extinderea acoperirii retelelor 2G, 3G si 4G, lansarea de noi produse si servicii de comunicatii, extinderea retelei de magazine la nivelul intregii tari si, nu in ultimul rand, programe sociale in sprijinul comunitatii.

Viziunea companiei este aceea de a deveni lider de piata si un model in ceea ce priveste conduita de afaceri in Romania.

Recent, Vodafone a fost recunoscuta de catre unele dintre cele mai prestigioase topuri internationale pentru valoarea business-ului, inovatie, incredere si etica. Conform topului Forbes Global 2000 pentru anul

2009, Vodafone se situeaza printre cele mai mari companii din lume, in timp ce revista Business Week plaseaza Vodafone in topul celor mai inovatoare companii la nivel mondial, in urma analizei realizate impreuna cu Boston Consulting Group. Totodata,

Bibliografie:

https://www.academia.edu/4871848/Recrutarea_selec%C5%A3ia_%C5%9Fi_%C3%AEncadrarea_resurselor_umane

www.carrefour.ro

www.vodafone.ro

Suport de curs, Ruxandra Ciulu, Ioan Ciobanu, Management strategic, FEAA, Iasi, 2015-2016.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Carrefour vs Vodafone.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 797 cuvinte
Nr caractere:
20 994 caractere
Marime:
116.51KB (arhivat)
Publicat de:
Codrin Solomon
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
management, firma, vodafone
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Specializare:
Managementul Resurselor Umane
Materie:
Management
An de studiu:
I
Profesorului:
Prof. Dr. Agheorghiesei Corodeanu Daniela Tatiana
Sus!